Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość probujaca juz troche

do ilu godz mozna sie spoznic z tabletka anty bez zadnych konsekwencji?

Polecane posty

do ilu godz mozna sie spoznic z tabletka anty bez zadnych konsekwencji? bo mi czesto zdarza sie brac je do 3 godz spoznienia od okreslonej pory, a raz nawet o 6 :((

Gość eddesa
a ulotki nie masz?? tam to pisze wystrczy przeczytac

mam ulotke ale z tego co wiem to nie zawsze te ulotki mowia prawde a zwlaszcza ze po przeczytaniu wielu postow juz calkiem sie pogubilam :( jedne dziewczyny pisza ze ma to duze znaczenie inne ze do 12 godz bez obaw, i komu wierzyc? prosze o konkretna nie wyimaginowana odpowiedz ..

tzn, jesli wezme do czasu nie miniecia tych 12 h jest wszystko ok?

Generalnie tak,ale nie powinno to być regułą.Zależy jakie bierzesz tabsy, najbardziej trzeba się pilnować przy tych z najmniejszą ilością hormonów.

do 12h od pominiecia tabletki ochrona nie zmniejsza sie. trzeba jak najszybciej wziasc tabletke a nastepnie przyjmowac kolejne:)

bardzo serdecznie wam dziekuje za odp. pozdrawiam

a biore niebieskie Rivegidon, i nie mam pojecia jaka dawke hormonow zawieraja, to moje pierwsze opakowanie tych tabletek wczesniej bralam yasminelle ale byo za duzo skutkow ubocznych...... czy ktoras z was tez je bierze?

probujaca juz troche mam ulotke ale z tego co wiem to nie zawsze te ulotki mowia prawde a zwlaszcza ze po przeczytaniu wielu postow juz calkiem sie pogubilam jedne dziewczyny pisza ze ma to duze znaczenie inne ze do 12 godz bez obaw, i komu wierzyc? prosze o konkretna nie wyimaginowana odpowiedz .. Czyli lepiej od razu wywalić do kosza ulotkę bo ona kłamie i posłuchać dobrych rad na Kafeterii????!!!!! Masakra jakaś...

a kto powiedzial ze wyrzucilam ulotke? skoro Cie wkurzaja takie pytania to nie czytaj lepiej forum. silne bole głowy, bol zoladka, bardzo zmienne nastroje....... teraz przy Rivegidonie tez mam dosc mocne bole glowy ale reszta w sumie ok, pomijajac pare kg wiecej choc jem duzo mniej i to mnie martwi.... ale mam nadziej ze po 3 opakowaniu to sie zmieni

Widzisz Princess - widocznie lepiej posłuchać mądrych rad "doświadczonych" koleżanek na forum niż spytać lekarza lub po prostu przeczytać ulotkę. A potem kolejna założy topik "tabletki są do d... bo Ja brałam j zaszłam w ciążę". Seks i antykoncepcja jest dla ludzi myślących.

probujaca juz troche - sama napisałaś, że ulotki kłamią a tekst o wyrzuceniu jej do śmieci był ironią (aż dziwne że trzeba Ci to tłumaczyć). Chcę Ci uświadomić, że tu nie chodzi o łykanie cukierków tylko to poważna sprawa - jeżeli zajdziesz w ciążę to przecież Mi na złość nie zrobisz.

wlasnie mi lekarz zalecil te bo niby sa nowoczesniejsze ze nie tyje sie od nich.ja wlasnie sie boje ze ich skutkiem ubocznym jest moje zapalenie pecherza i boje sie ze bede musiala je odstawic

z tego co wiem to Ty jestes glowna osoba ktora bardzo czesto krytykuje wiele postow wiec zejdz z ludzi i zajmij sie czyms pozyteczniejszym, nie powiedzialm ze ulotki klamia tylko ze nie zawsze w nich jest prawda a nie mowie tego tak o , tylko po doswiadczeniu, ale to juz inna sprawa.......

" Z tego co Ty wiesz... " - to już właśnie pokazałaś że niewiele tego jest. A do tego chyba tylko wchodzisz na tematy związane z tabsami bo faktycznie tam pozwalam sobie na krytykę.

a wracajac do tabletek bo o nich mowa to tez zalezy pewnie on organizmu jak przyjmuje takie hormowy i jak na nie reaguje..

no ja zamierzam zmienic swojego lekarza bo po ostatniej wizycie troche sie na nim zawiodlam bo bez zadnych badan stwierdzal co moze mi byc (mialam zapalenie pecherza) i wypisal mi tabletki ale w zamalej ilosci i nic nie pomoglo, poszlam wiec do lekarza rodzinnego i byl w szoku, tabletek nie zmienil tylko wiekszyl dawke i juz po tygodniu bylo po wszystkim, wiec dlatego zadaje tutaj takie pytania, i wsumie teraz zastanawiam sie czy dobrze robie biorac ten Rivegidon, czy to odpowiednie dla mnie tabletki. a mam pytanie czy jak gin przepisywal Ci tabsy to robil Ci badania np krwi czy cos takiego?

tak bo tylko w tym temacie potrzbuje wiedzy, a skoro Ty pozwalasz sobie tylko w tych tematach na krytyke to chyba duzo wiesz o tym temacie, wiec moze zamien role i sprobuj pomoc jakos dziewczynom a nie tylko je krytykowac, pomoglabys wielu .........

ja ogolnie chodzilam dlugo do ginekologa i mialam robiona cytologie i po tym mi normalnie przepisala.a jak poszlam po kolejna recepte to powiedziala ze musze zrobic cytologie znowu.bylam u 2 ginka najlepszego w mojej okolicy i powiedzial ze nie przepisze mi tabletek bo on nie jest za tym:/ a jak bylam teraz u 3 to przepisal tylko nawet o nic nie zapytal...kijowo..

ja mialam juz 2 antybiotyki teraz biore 3 i jest to malo skuteczne:/ wybieram sie z tym do ginka..ale zastanawiam sie czy to nie jest zwiazane z tabletkami bo to jest jedno z dzialan nieporzadanych.wiec chyba je odstawie

Gość gin gin gin
aha, u mnie byl tylko tzw "wywiad" zadnych badan oprocz podstawowych tzn tych na fotelu, zastanawiam sie co robic dalej, nie chce przerywac tabsow bo to sie wiaze z konsekwencjami, po pierwsze zaczne szukac nowego ginekologa

u mnie tak jak u kolezanki -gin gin gin , czemu lekarze tacy sa, czemu nie kazdy zaleca badania? nawet jesli one sa platne to powinni poinformowac nas o tym, napewno wiele byloby na to chetnych

widze ze duzo dziewczyn narzeka na ginekologow.ja miesiac temu bylam z kolezanka po recepte i ona szla w ogole 1 raz do ginka.nawet jej nie zbadal o nic nie pytal. ja sie nie martwilam bo bralam juz te tabletki i chcialam recepte a cieszylam sie bo nie musialam dlugo tam siedziec ale kolezanka za bardzo zadowolona nie byla

Sporo wiem na ten temat ale wiesz skąd? Od lekarza - mam super ginekologa i potrafię drążyć temat aż moja ciekawość zostanie zaspokojona. Poza tym ulotkę mam zawsze pod ręką bo Mi też zdarzy się zapomnieć przyjąć tabletkę - nie lecę wtedy na forum a to dlatego, że tabletki się różnią np. inaczej przyjmuje się zapomnianą tabletkę przy Cileście a inaczej przy Yasminelle (przy tej drugiej istotne jest w którym tygodniu pominęłaś tabletkę i jest dokładna instrukcja co robić).