Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLOI MANOI

Nerki - pomocy !

Polecane posty

Gość KLOI MANOI

Mam pytanie. Czy badanie moczu jest w stanie wykryć wszelkie choroby nerek ? Czy jest jeszcze jakieś inne badanie, które może wykazać coś czego badanie moczu nie wykryje ? Pytam, bo od bardzo długiego czasu bolą mnie nerki. Zawsze lekarz dawał skierowanie tylko na badanie moczu, ale niby wszystko tam ok, a mnie co jakiś czas boli i to bardzo :( Furagina, wiadomo nie wyleczy chy. Jak ktoś wie, to prosze o wskazówki.

Gość jeszcze USG powinnien ci zrobi

Mozesz skontrolować jeszcze kreatyninę z krwi. To badanie dobrze pokazuje funkcje nerek, z tym że rośnie jak już nerki sa dość uszkodzone. Jak jest infekcja albo zapalenie nerek w bad. moczu coś powinno wyjść.

infekcja- tu miałam na myśli dróg moczowych. Usg owszem można zrobić w poszukiwaniu np. kamieni.

Gość KLOI MANOI
Dziekuje za rady. A może ktoś ma coś takiego ? Ból w dolnej części pleców- są takie tygodnie, że boli, a potem jakiś czas jest spokój. Rano przez chwilę nie moge się zgiąć, jak biore oddech to ból jest większy promieniuje aż na brzuch...już myśleliśmy, że to może korzonki, ale raczej odpada. Męczy mnie to, bo akurat jest ten czas, że nawala