Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakone

Coś na uspokojenie

Polecane posty

Gość hakone

Jestem strasznym nerwusem. Ale nie chcę faszerować się ciężkimi lekami na uspokojenie. Polecano mi ostatnio Camelis - bo ma oprócz innych ziół również lawendę. Czy ktoś już próbował tego środka? I jak on działa?

Pamiętaj tylko ze ziołowe środki działają wolniej i dłużej trzeba poczekać na efekty :)

Gość lamed
ja stosowałam camelis i muszę przyznać, że jestem zadowolona. Jak do tej pory najbardziej mi przypasował z tabletek uspokajających, które stosowałam. Ma jedną ogromną zaletę - nie śmierdzi tak ja persen i nervosol. A poza tym, ja uwielbiam lawendę (ostatnio kupiłam sobie nawet żel do toalety o zapachu lawendowy, ale nie zauważyłam, żeby miał działanie uspokajające;) )

No coz, zel w toalecie z pewnoscia nie pomoze na nerwiki :(. Camelis owszem, bo niweluje bole brzucha. Zazywam teraz ;)

Gość lamed
a ja się nie poddam, wierzę, że wszystkie detergenty o zapachu lawendy, których używam w domu wyleczą mnie z nerwicy:) A poważniej, używam do kąpieli i w takim kominku do "pachnienia" w mieszkaniu naturalnego olejku lawendowego i gorąco polecam, po kilkunastu minutach człowiekowi robi się lepiej na świecie:)

Gość lili-anna
valused,valerin forte jest super ,magnez bierz , bo jak jestes na maxa nerwowy to na pewno brakuje ci magnezu ..

Gość mmmmmmmmnmmm
Ja lubię valerin forte i valerin noc, są super. Dwie tabletki i kłopoty odlatują;) a co do mydeł, olejków, kadzidełek i innych takich - na mnie najbardziej wyciszająco działa wanilia. Kiedy dookoła wszystko pachnie wanilią (niekoniecznie czystą, może być "wymiksowana" - na przykład z drzewem sandałowym albo cynamonem), to robię się odprężona i spokojniejsza. To słodki, dość ciężki, intensywny zapach i nie każdy go lubi;) ale na mnie działa idealnie:)

Gość lamed
wanilia niestety nie działa na mnie dobrze - jest ciężka więc trochę boli mnie od tego głowa:(

Gość nerwooska
Jak dla mnie Valused - Spróbuj - polecam :-)

hakone, nerwusie zyjesz? wszystko ok?

Gość kusza
Ja stosuje. Jest super- zazywam przed snem i robi mi sie blogo... Na jakies mocne stany lekowe trzeba kupic cos na recepte (takie co sie nazywa "psychotrop". Ale jak lekki nerw- Camelis działa. Ja go jeszcze popijam herbatką z melisy;)

Gość hakone
Żyję żyję. Nie przeżyła za to puszka orzeszków. Straciła swoje życie rozbijając się o ścianę. A pudełko herbaty już się nigdy zamykać nie będzie :/

Gość iluizjana
ja polecem persen też miałam taka nerwicę jak ty i tez wszystko latało a ważne sprawy przestały mieć dla mnie znaczenie. zoładek dawał objawy wrzodowe nie mogłam nic dobrego zjeść tylko same miernoty . zaczełam 2 razy dziennie zażywać persen i po tygodniu wróciło wszystko do normy . Czasem profilaktycznie kiedy czuję że coś wisi w powietrzu biorę 2* 1 tabletkę . Pozdrawiam

hakone, po prostu : alleluja i do przodu! bedzie dobrze :)

Gość hakone
Nie da się tak alleluja i do przodu. Za bardzo irytuje mnie wszystko. Po persenie jestem śnięta strasznie.

A nie należysz czasem do grona wiecznych malkontentów?:)

hi hi:) a ktos zna na to lekarstwo?

Gość kusza
Wódka :)

Gość lamed
rany boskie, ja poważnie nie mogę zażywać persenu. Zapach tych proszku wydobywającego się z tych kapsułek mnie zabija. Ale mój kot był zachwycony gdy pośmierdywałam walerianą ;) A jeśli chodzi o wókę to, przyznaję, skuteczne, ale ma jedną wadę - grozi uzależnieniem no i samochodu nie mozna prowadzić:)

znam malkontentów, ktorzy dopiero po wodce smeca...

Gość lamed
poza tym, środków uspokajających, wszystko jedno jak bardzo są ziołowe, z wódką łączyć nie należy:)

Bo alkohol wzmacnia działanie takich środków. Więc można sobie zrobić kuku :)

Gość ins
ej, persen przecież nie śmierdzi :>

Gość ins
Przecież popijasz i zaraz połykasz, to jaki posmak zostaje? chyba tego, czym popijasz :)

Splath : \" Bo alkohol wzmacnia działanie takich środków. Więc można sobie zrobić kuku\" To intrygujące...

Gość werka23
valused