Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghghgfhgfgh

Zadeptali ją na śmierć... filmik

Polecane posty

sdsdsds - będę siedzieć gdzie mi się podoba =] ludzie zawsze byli łasi - dokładnie.

348-59892479 - musisz? Sama informacja nie budzi w Tobie emocji? To chyba masz kiepską wyobraźnię. Nie uważam się za mądrzejszą lub bardziej cywilizowaną... to cywilizacja uczyniła człowieka właśnie takim.. Nie ma adrenaliny na co dzień to trzeba ją sobie dostarczyć w inny sposób np. oglądając brutalne filmy. Uważam po prostu że to nie właściwe.

Gość taka ooooo
lady.... co się tak buntujesz... i zaznaczas ze "ty to jestes lepsza bo nie musisz oglądac... od razu wiesz co jest dobre a co zle"... jak ci w wiadomozsciach w tv powiedzą, że bush jest super, bo walczy z terroryzmem to tez stwierdzisz, ze ok??? ale w pewnym momncie widzisz jego wojska nękają niewinnych ludzi (wlasnie na filmie)to zmienisz zdanie, nie jest tak?

Gość 348-59892479
nie poczułam się podekscytowana raczej skłoniło mnie to do przemyśleń i wyciszenia ale spodziewam się, że Ty dzięki swej bujnej wyobrażni widzisz mnie jak siedzę, oglądam sobie to 100 raz, wcinam pizzę i wysyłam link do znajomych :O

Gość dfdfdfdfdf
LAdy_F, rozumiem Twoje oburzenie. Ja obejrzalam filmik. Mało który człowiek w takij sytuacji nie bedzie chcial tego obejrzeć (przy wypadkach zawsze są dziesiątki gapiów i wierz mi, to nie świadczy o tym że są chorzy psychicznie :) ). Bo oglądanie takich rzeczy to jest naturalna ludzka reakcja, opisywana niejednokrotnie przez socjologów i mimo że to brzydka cecha, to nie ma co się oburzać. Po pierwsze - ludzi ciekawi cudze nieszczęście i lubią poczuć małe nieuchwytne poczucie "jakie ja mam szczesliwe zycie". Po drugie - ludzi ciekawi jak wygląda ludzka śmierć. Na żywo normlanie nie sposob raczej oglądać takie rzeczy, a człowiek jest zazwyczaj ciekawy wszystkiego czego nie zna. Po trzecie - człowiek ma potrzebę odczuwania. Nie tylko miłości i szczęścia, ale też wstrętu, złości czy smutku. Dlatego ludzie oglądają wspaniałe romanse, filmy s-f czy horrory, bo doswiadczają wtedy uczuc których nie mają na codzień. Człowiek zawsze chce czuć mocniej i więcej. Można więc powiedzieć że to taka chora fascynacja, gdzie ciekawość by zobaczyć taką rzecz przerasta strach człowieka.

taka ooooo - nie musiałam oglądać filmików żeby wiedzieć co się na świecie dzieje. Poza tym nie myl filmów informacyjnych pozbawionych najgorszych scen z tymi gdzie wszystko jest pokazane... od początku do końca. Widzę jak ludzie piszą że oglądali cały film... cały... po co? Żeby na koniec zobaczyć jak mózg wypłynie na asfalt? Takie to ciekawe? 348-59892479 - myślisz że nie mam o czym myśleć tylko o tym co robi jakaś lampucera przed kompem? pfff nie przeceniaj aż tak swojej egzystencji.

Gość 348-59892479
no nie, rozmawiałam z tobą grzecznie i pomału tłumacząc widać przeceniłam twoje możliwości moja wina zanim nazwiesz kogoś lampucerą, radzę się zastanowić W Y W Ł O K O kafeteryjna :) (dostosowałam się do twego poziomu aniołku)

Gość taka ooooo
dfdfdfdfdf agadzam się ze wszystkim... ale ja osobiscie dodalabym jeszcze, ze czlowiek sam musi oceniac... nie sposob jest ocenic tylko dzięki uslyszanej "gdzie tam" informacji... info nalezy przyjmowac subiektywnie... a jesli ktos chce się "wglębic" to nalezy przeanalizowac wszelkie opinie i dopiero wyciągać wnioski.... a nie.... ktoś napisał "zadeptali ją żywcem"... i ja juz wszystko wiem.... a tak naprawde h*j wie co się stało... czy zadeptali ją bo se leżałą w przejściu, gzie wielu ludzi dreptało, czy tez niewirna byla.... :P

taka ooooo - tak trzeba dokładnie wiedzieć, w co dostała, czym, ile razy. Koniecznie... inaczej nie dowiesz się jak bardzo to zdarzenie było paskudne. 348-59892479- och nieee, przepadłam w Twoich oczach.. taki ze mnie cham wyszedł.. eh. I ta.. "wywłoka".. nie przeżyję tego. (dziękuję za dostosowanie się do mojego poziomu misiaczku)

Gość 348-59892479
ok, oficjalnie kończę dialog z tą 15-latką :O basta

Gość taka ooooo
Lady F.. typowa "oglądaczka TVP i Raia Maryja".... tak mi powiedzieli to tak muuuuusi byc" OMG brak sł ów

Gość taka ooooo
348-59892479 masz racje.... moherów tez nie przekonasz ;)

Gość dfdfdfdfdf
hmm.. to nie do konca tak, bo Lady podala dobry przyklad - nie trzeba widzieć wszystkiego żeby wyrobić sobie o tym zdanie. Zróbcie eksperyment - wyslijcie wszystkim których macie na liscie gg link do filmu z podpisem "tam jest śmierć dziewczyny". Jestem pewna że każdy lub prawie każdy obejrzy. To nic że napiszą "chore!", "załuje ze obejrzalem", "to bylo straszne, nie wysylaj mi juz tego!" - to wszystko niewazne, oni to WŁĄCZYLI wiedząc co tam będzie. To naprawdę normlany ludzki odruch. Za wszystkim stoi ciekawość, pewnego rodzaju fascynacja rzeczami których nie mamy mozliwości w inny sposob zobaczyć no i własnie potrzeba odczuwania o której pisalam. Organizm musi zachować równowagę, dlatego oprocz szczęścia robi sobie czasami stan np. "chandry". :) Tak samo ważne jest odczuwanie czasami strachu lub obrzydzenia. To jest naprawdę bardzo interesujący temat dla socjologa. :) Ludzie, mimo iż się tego boją i napawa ich to wstrętem - oglądają takie rzeczy.

Moherów xD no nie mogę chyba padnę. To że nie obejrzałam zamieszczonych filmów w necie nie znaczy, że nie widziałam tych w wiadomościach... ocenzurowanych, bez zbędnego pokazywania przemocy. 348-59892479 - hej hej... tak łatwo rezygnujesz? Namów 15- latkę żeby oglądała filmy gdzie mózg wypływa na bruk, obcinają głowy na egzekucjach.. proszę wytłumacz mi że muszę to widzieć bo nie zrozumie w innym razie że to złe... jakie wstrząsające, proszę!!!

Gość dfdfdfdfdf
Ta ciekawość tyczy się natomiast wszystkiego. Interesuje nas np. jak zachowywali się ludzie którzy stali obok, jak zachowywala się dziewczyna, w jakim momencie przestala się ruszać, co dokladnie jej robili, w jaki sposób to nagrali, co wtedy krzyczeli. Nie zaprzeczajcie - byliście tego ciekawi. Ja również mialam dylemat czy włączyć film czy nie. Weszlam na stronę i dumalam - obejrzec czy nie? Ale jednak wcisnęłam PLAY! Z niesmakiem i strachem, ale patrzylam! Tak jak to zrobiłoby 80% społeczenstwa.

Gość taka ooooo
dfdfdfdfdf wszystko prawda i się zgadzam.. ciekawosc - rzec ludzka, ale nie przekonują mnie wypowiedzi kogoś, kto "czegos nie widzial"... bo gdy, mi ktos powie - FACET ZASZEDŁ W CIĄŻĘ... to nie wyskocze z tekstem "tak było... i nie muszę go zobaczyc, ani nawet uslyszec opini specjalistów"

Gość dfdfdfdfdf
No nie, ja nie stwierdzilam że takie filmy obejrzy każdy. :) Ale zdecydowana większość. Ja np. nigdy nie oglądam filmów o dręczeniu zwięrząt. Nie mogę i już.

Gość dfdfdfdfdf
nie pierdolę :) pisalam kiedyś o tym pracę na studiach :) nadal mnie bardzo interesuje ta kwestia

Gość taka ooooo
moja opinia tworzy się poprzez PRZEANALIZOWANIE CZEGOS (w tym wypadku bylo to obejrzenie tego filmu)

za to z dreczeniem a wrec powolnym katowaniem kobiety mozesz oglDAC:o

taka ooooo - i co więcej wiesz po obejrzeniu tego filmu? Nie wiedziałaś że to brutalne i musiałaś się przekonać? Że rzeczywiście kobieta będzie cierpieć? Przeanalizowałaś każdego kopniaka? Nie rozśmieszaj mnie. Naprawdę musiałaś obejrzeć cały ten film żeby mieć na ten temat opinię?

Gość taka ooooo
nie mówmi że 20% nie oglądalo tego ze strachu... jestem pewna tym razem na 99% że nawet lady f oglądala... sorry