Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghghgfhgfgh

Zadeptali ją na śmierć... filmik

Polecane posty

Gość ciekawość to pierwszy
stopień do piekła... dlatego nie obejrzę

Gość dfdfdfdfdf
setunia - a bylabys w stanie obejrzec film o dreczeniu zwierzaka? gdyby ktoś napisal temat "zobaczcie co zrobili temu biednemu psu!" - obejrzalabys? bylabyś w stanie?

Setunia, koszmary okropne, ja życzę Ci tylko przyjemnych snów erotycznych :D

Gość taka ooooo
podobnie jak tobie wystarczyl tytul by wyarazac tu tak uparcie sowoją opinię???? nie rozsmieszaj moich paznokci...

mnie do ego przeanalizowania wystarcza reakcje osob ktore to zobaczyly:P

Gość dfdfdfdfdf
nie wiem, strzelilam z tymi 80 % Nie znam dokladnych statystyk

dfdf oczywisie o zwierzetach tez bym nie obejrzala a\'psopos zwierzat t zaczynasz odwracac kota ogonem- jak to sie mawia;)

Gość dfdfdfdfdf
E, nie. Ja nie oglądam filmów z mordowaniem ludzi. Kiedys oglądalam, Potem, po jednym (strasznym, naprawde strasznym, nie opowiem wam) filmie przestalam. Mialam koszmary, balam się tego strasznie, nikt by mnie nie namowił żebym obejrzala coś takiego. Przez 3-4 lata nie obejrzalam ani jednego takiego filmu. Ten włączylam, bo sobie wyobrazilam że jakoś przebiegną po niej i nic nie bedzie widać i w sumie niewiele się pomylilam - prawie nic nie widać. Gdyby było widać np. jej twarz, teraz bym się bala i byloby mi niedobrze. Ale jednak włączylam... cóż... widocznie znow sie we mnie obudzila niezdrowa ciekawość Pamiętacie filmy "Oblicza śmierci", jeszcze z czasów kaset VHS?

taka ooooo - niczego nie muszę Ci udowadniać. Nie oglądam takich rzeczy bo mnie nie ekscytują. Nie znoszę takich zachowań ludzkich... chęć patrzenia na ból innych. Nie potrafię bezradnie patrzeć. Pracuję z ludźmi cierpiącymi, ale nie byłabym w stanie pracować w hospicjum. Patrzenie na cierpienie mnie nie bawi, jest dla mnie frustrujące, nie mogę nic z tym zrobić, nie mogę pomóc. W życiu dość będę miała krwi i śmierci nie muszę sobie dawkować tego więcej niż to potrzebne.

Gość jaastas
a ja obejrzałam i nie żałuję (pomijam swoje odczucia po tym) miałam właśnie próbny egzamin a angielskiego (nie "właśnie" tylko ok 6.) i miałam prezentację o mediach,mówiłam m.in. o tym filmie.O tym że dobrze jest wiedzieć co sie dzieje na świecie,w innych kulturach, bo często ludzie o tym zapominają.A jak widzą np głodujące dzieci z wydętymi brzuszkami to może niektórych zmusić do zastanowienia i skłonić do jakiejkolwiek formy pomocy..Człowiek jest wzrokowcem i jak widzi zło to często motywuje go do działania. Z drugiej strony niektórzy są delikatni i takie widoki za bardzo działają na ich psychikę.Lub po prostu nie chcą wiedzieć lub widzieć.Ludzie są okrutni i w sytuacjach kryzysowych zachowują się jak zwierzęta,wystarczy przypomnieć sobie lektury ze szkoły średniej z okresu wojny..

Gość taka ooooo
czyli co? teraz PANI PRZEMĄDRZALSKA LADY F śmie twierdzić, że mnie, z resztą jak I innych, ktorzy film oglądali to bawilo... no masz rację Pani Intelidzentna... wszyscy uśmiali się po pachy.... nie ma sensu rozmawiac z kimś tak zaściankowym i NIEZWRACAJĄCYM UWAGI NA INNYCH!!!

Gość taka ooooo
AHHHH... biedna Ty,... tak swoj drogą to po hj*j se taki zawód wybralas, ja jestem psychologiem i tez mam nie patrzec? ohhhh... bo sie jeszcze napatrze???

Gość jaastas
ja tez pracuję z ludźmi umierającymi,w podeszłym wieku...to też ma wpływ na moje spojrzenie na śmierć i ludzkie cierpienie.Nie jest mi obce..

Gość dfdfdfdfdf
"Nie znoszę takich zachowań ludzkich... chęć patrzenia na ból innych." Lady, ale to nie o to chodzi. To nie jest tak że jak ktoś patrzy na taki film to jest sadystą, podnieca się przy tym albo zaciera ręce. Bo generalnie dla większości osob które taki film obejrzą to jest szok. Im jest niejednokrotnie przykro że to obejrzeli, rozmyślają potem o tym albo jest im niedobrze. Ale jednak włączyli, bo byli ciekawscy. Ciekawość nie jest równoznaczna z tym że ktoś jest stuknięty. To trudno wytłumaczyć. :) Pisalam o tym pracę już 7 lat temu, wtedy przeczytalam na temat tego zjawiska dużo literatury, dziś juz nie pamietam specjalnie. Zastanów się dlaczego przy wypadkach zawsze stoi tylu ludzi? Dlaczego ludzie lubią horrory? Dlaczego lubią straszne historie (o fikcyjne i prawdziwe)?

taka ooooo - nie napisałam że to bawi... tylko ekscytuje, wywołuje emocje. Po to ludzie to oglądają, żeby zaspokoić ciekawość. Tyle. Czytaj uważnie. Więc nie tłumacz swojej ciekawości chęcią przeanalizowania, wypracowania sobie na ten temat opinii.

dfdfdfdfdf - ja wiem dlaczego na to patrzą, nie mniej mnie te powody obrzydzają.

Gość dfdfdfdfdf
Przyklad: po filmie "Ring" balam się telewizora, mialam koszmary i w ogole strasznie żałowalam że obejrzalam. :) A jednak gdy wyszedł "Ring 2" to... obejrzałam. :) Chociaż przy horrorach to trochę inna śpiewka, bo wtedy wydzielana jest adrenalina, która powoduje inny stan umysłu, nierzadko odczuwany jako przyjemny.

Gość taka ooooo
a ty moja niemila... nie wmawiaj sobie, ze zawsze masz rację... bo muszę Cię u swiadomic NIKT NIE MA A TY NAPEWNO.... jesli teraz piszesz, ze chodzilo ci o moją i innych fascynacje, ekscytacje itd... to przeczytaj sobie jeszcze raz swoje posty i popracuj nad dosadniejszymi wypowiedziami... bo gubie się juz w twoich opiniach... ktore co nienapisze probują być tylko inne niz moje.... niekoniecznie sluszne

dfdfdfdfdf - uwielbiam horrory, ale wiem że nikomu nie dzieje się krzywda. Aczkolwiek hostel i podobne temu filmy były beznadziejne.. bo właśnie opierały się tylko na zadawaniu cierpienia i torturach.

Gość taka ooooo
twierdzisz, ze oflądając film kierowalam się potrzebą wrazen, tak??? mylisz się. gdyby analizowac wszystko w taki idiotyczny sposob to co tu robisz? czy nie szukasz pewnego radzaju wrazen?

taka ooooo - moje stanowisko jest cały czas takie same od początku. Nie zawsze mam rację, i jestem osobą która łatwo przyznaje się do błędu. Ale Ty wcale mi nie udowodniłaś że się mylę. Twoje argumenty są niesatysfakcjonujące dla mnie.

taka ooooo - a tak, wole się poemocjonować zwykłą dyskusją. Nie zapominaj że emocje to także "smutek" nie odmawiam Ci takich wrażeń po tym filmiku. Ale dla mnie lepiej obejrzeć zwykły film.. nie potrzeba do tego brutalnych scen. A aktorzy po odegranej scenie idą na piwo.

to nie jest jakiś naprawdę drastyczny filmik! chyba ludzie dopiero co się obudzili ze śpiączki, że tym akurat filmikiem sie aż tak podniecają. Ktoś mądrze napisał, że nie trzeba tego widzieć by zdawać sobie sprawę z tego jaka to zbrodnia. Wystarczy przeczytać, a nawet poczytać o tego typu zbrodniach. Na mnie na przykład słowa, relacje z wydarzenia osoby która widziała, przeżyła dzialają bardziej. A co do filmiku to pisywanie emocji jakie on wzbudził świadczy tylko o nieświadomości tej osoby, bo widocznie nie zdawala sobie sprawy ze takie rzeczy istnialy juz dawno

Gość taka ooooo
Lady F dzięki za dyskusję, alę widzę, ze nie ma to juz sensu. Jak pisalam... po tytule topiku nie moglas ocenic tego, iz jest on drastyczny, więc nie sciemniaj. I jeszcze raz podkreślę, iż opini nie można wyrabiac sobie przez domniemania. tak więc, życzę więcej "otwartości na świat", a przed zlem nie uciekniesz... mozesz je najwyzej ZOBACZYC i dopiero wtedy negowac (bo sąsiadka wiele zlych rzeczy powie ci o ludziach... jesli wiesz co mam na mysli) dobrej nocy

Masz rację nie tylko z topiku wiem o co chodziło. Na forum erotycznym jest dokładnie ten sam temat. I tam jest więcej komentarza. Stąd wiem o co chodziło. I jak już mówiłam, to co jest pokazywane w wiadomościach jest wystarczające. Ocenzurowane i nie pokazywane od początku do końca, akurat tyle by wiedzieć o co chodziło i jak to wyglądało. Jestem otwarta na świat moja droga, ale to nie znaczy że muszę oglądać zbrodnie skamerowane przez innych. Ukamienowania, odcinanie głów, gwałty, morderstwa... naprawdę myślę że mogę się obejść bez oglądania tego. Dobranoc "kolorowych snów"

Gość Lady_F do kosza
na cholerę z nią gadacie przecież to zakompeksiona idiotka bylem tu o 20 i pisała jestem o 1 (pracuję) i nadal udziela się na forum :O widać to jej jedyne życie dno

Gość jak stoisz
ja popieram lady ogladanie tego typu sytuacji jest niskie, swiadczy o potrzebie zaskopojenia prymitywnych pobudek

Gość kłotnia ogladać czy nie
ech... a o meritum cisza :(

Meritum to chyba nie ma co sie doszukiwac w ludziach którzy po jednym filmiku zdali sobie sprawe z tych okrutnych zbrodni. Kto wiedział wcześniej ten wie w czym doszukiwać się problemu, ale człowiek który po obejrzeniu tego dopiero zdał sobie sprawę z tego jakie to okrutne i jak mogą takie zbrodnie istnieć w tym wieku to moze tylko powyzywac inna religie i rozpaczac nad tym jak bardzo okrutny film zobaczył.

Gość chodzilo mi o to ze dyskusja
byla przepychankami ogladac czy nie :(