Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mmamaaaaaaa

Szerokie piluszkowanie

Polecane posty

Mam pytanie do rodziców dzieci, które muszą być pieluszkowane ze względu na niedojrzałe stawy biodrowe - czy jak układacie dzieci w pozycji żabki to w tej pieluszce, czy ściągacie ją do ćwiczeń? I ta pielucha jak jest załozona to dziecko ma szeroko nóżki i nie może ich złożyć, ale wyprostować nóżkę może?

Gość prosba o glosy
a stwierdzono jakies nieprawidlowosci w stawach czy po prostu kazali pieluchowac?

Stwierdzono, że są jeszcze niedojrzałe, wczoraj po kontroli - nadal niedojrzałe. Kazali pieluszkować i układać w żabkę.

podnosze

Lepiej idź do dobrego otrtopedy -on doradzi Ci co robić:)

mój syn mial szerokie pieluchowanie - tylko , ze ja mu nie wkładałam pieluch bo sie odkształcały - wkladałam mu mały recznik - w miarę sztywno sie trzymał - i tak z tym ręcznikiem przebidował 3 mc - non stop- ćwiczył , spał , jexdził na spacery - pomogło

mam nadzieje, ze pomoze

Gość a inni jakie macie doświadczen

Gość hub
moja corka byla pieluszkowana ale nie miala zadnych nieprawidlowsci...miala robione zdjecie bioderek i nic zlego nie wykazalo, jak zaczela chodzic znow poszlismy do ortopedy..lekarz powiedzial ze ok

Gość dziumdziulaczek
moj maly na poczatek byl pieluchowany (od4mies)pozniej mial poduszke frejki. do lezenia na brzyszku nie musisz mu pieluch zakladac ale jak ci sie nie chce ich sciagac to nic nie beda przeszkadzac, jak dziecko jest jeszcze malutkie to nawet 2mies maga wystarczyc`

Gość zastanawiam się czy te pieluch
bardziej nie zaszkodzą niż pomogą? żabka - rozumiem, ale pieluchy, niedość że gorąco to jeszcze nóżki nie mogą fikać:(

Moj syn zaraz po urodzeniu niestety zostal wpakowany we frejke - musielismy sie przemeczyc 6 tygodni ale warto bylo, juz jest ok. Nam nie kazali robic zadnych cwiczen tylko non stop miec te szelki. Nastepny raz do kontroli idziemy jak zacznie chodzic (teraz ma 6,5 mies)

Gość no właśnieeeee
dziś byłan na bioderkach, córka ma 3 mce zakładałam jej dwie pieluszki między nóżki w krok jak zobaczył to, lekarz to powiedział ze tak źle że ma być z przodu pieluszka złożona w kwadrat i to podtrzymywac będzie za pomocą body, a u was jak to z tym jest? i ma kontrole znów za 6 tyg. czyli były juz 2 wizyty

Gość zamrtwiona mamaaaaaaaaaaaaaaaa
ja też wkładam 2 pieuchy normalnie a nie z przodu, a jak to wygląda? U nas mała miala 1 usg po narodzinach i teraz po 4tyg. 2 no i wyszło, ze nie ma poprawy, bo pieluchowałam ją 1 pielucha i była ona za miękka. Sama juz nie wiem, chyba pojadę prywatnie.

Gość no właśnieeeee
wcześniej go nie zrozumiałam oco mu biega :D teraz juz wiem: bierzesz pieluszkę tetrową składasz tak jakbyś miała wsadzic między nogi ale jeszcze raz musisz złożyć na mniejszy kawałek, bierzesz drugą pieluszkę i robisz tak samow ten kwadrat. obie pieluszki musisz wziąć bo będzie sztywno wtedy. bierzesz te pieluszki układasz na podbrusze i zachodzi między nóżki lekko tak że dziecko ma te nogi rozpostarte na boczki bardzo szeroko i dziecko musi chodzic w body. zapinasz na to te body i jest oki:D niewiem jak ci jeszcze wytłumaczyć, ja tak teraz będe robić chyba chodzi oto ze tak jak jest teraz dupcia sie tak nie grzeje i kręgosup nie krzywi a tak to miała taką bułę między nogami a teraz nie tylko nóżki rozwidlone

Gość no właśnieeeee
dodam ze mówi mi ze biodra w normie , ale trzeba pieluszkowac bo proces kostnienia jescze trwa czy jakos tak niewiem ile to trwac b ędzie

Gość no to spróbuję
:):):)