Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dagulka

Alergia

Polecane posty

Od 3 lat się leczę. Żadne leki mi nie pomagają... ponad 20 wizyt u alergologa i dermatologa. Alergia charakteryzuje się pęcherzykami i pęknięciami skóry na dłoniach. Wstydzę się tego bardzo. Ręce na lekcji chowam pod rękawy. :( Objawy są coraz silniejsze, a bywa że małe Ale nigdy całkowicie mi nie zniknęło. Smaruje ręce kremami na suchą skórę, bo moje dłonie są tak suche że pękają i krew leci. A wieczorami swędzą jak nie wiem. Ja już nie wiem co mam robić. Wiem że mało prawdopodobne ale czy ktoś ma coś podobnego?

Gość ile masz lat ____
i co się zdarzyło 3 lata temu? - Zmiana szkoly? Ktoś wyjechał? Straciłaś z kimś kontakt? A może się czujesz odrzucona przez kogoś?

a zmywasz naczynia? mozliwe ze na detergenty jestes uczulona

Gość she3..
moze to egzema ?

Gość przede wszystkim jak najmniej
chemi, zadne garniery. zamow aptece masc z wit a i e do rak.na bazie wazeliny. i sproboj wyleczyc sie sama, metoda prob i bledow. wyeliminuj potencjalną przyczynę i obserwoj. tylko tak mozesz sie wyleczyc. jedynym sposobem na wyleczenie alergi jest eliminacja czynnika ktory ja powoduje. a i myj rece sama woda. zadnych srodkow myjacych,pioracych itp.

Gość przede wszystkim jak najmniej
oczywiscie *obserwuj :)

Gość upssss
a mialas robione testy skorne? jesli nie to popros alergologa, albo najlepiej go zmien jesli sobie z Toba nie radzi. i nie uzywaj zadnych znanych kremikow z hipermarketow bo to tylko pogarsza sprawe.

Gość upssss
aha i do kapieli i mycia rak ( bo wiadomo ze ciezko myc sie tylko woda :P) polecam iwostin lipidia- kremowy zel do mycia