Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgdsfgdfsgdf

już nie wytrzymuje - ci którzy mają pracę wcale nie są ode mnie lepsi a na

Polecane posty

Gość dfgdsfgdfsgdf

rozmowie kwalifikacyjnej zachowują się tak jakby byli profesorami a ja studentem. jestem programistą i tak się składa, że moja dziedzina jest tak rozległa, że praktycznie nie ma ludzi którzy mogliby powiedzieć że znają ją w 50%. tak więc bardzo łatwo jest znaleźć jakieś zagadnienie, o którym ktoś inny w ogóle nie słyszał. więc goście którzy mają mnie testować na rozmowie o prace wynajdują jakieś podchwytliwe pytanka, na które mało kto by odpowiedział żeby udowodnić że są lepsi. problem w tym, że gdybym to ja mógł im zadawać własne podchwytliwe pytania z tej samej dziedziny to też by się na nich wyłożyli!

Gość fvbgnr
ale co zrobisz, oni siedza na pozycji rekrutera, i to wykorzystuja zapewne leczac swoje kompleksy

Gość dfgdsfgdfsgdf
a panie z HR w ogóle nie mają pojęcia o co biega, więc tylko siedzą i potakują.

Gość to ja się zapytam
a czy na takiej rozmowie powiedziałeś kiedyś to co nam przed chwilą? (w ramach np wyjaśnienia niewiedzy)

Gość dfgdsfgdfsgdf
"a czy na takiej rozmowie powiedziałeś kiedyś to co nam przed chwilą? (w ramach np wyjaśnienia niewiedzy)" nie. coś mi się wydaję że oni sobie z tego zdają sprawę. w interesie już zatrudnionych jest popisywanie się przed HR jacy to oni są dobrzy. naprawdę czasami się zastanawiam jak niektórzy są w stanie dostać taką pracę, bo znam wielu ludzi z branży i wiem że wcale nie są tacy dobrzy, żeby odpowiedzieć na większość takich podchwytliwych pytań.

Gość to ja się zapytam
bo moze własnie wcale nie chodzi o to, że ktoś ma odpowiedzieć na pytania tylko zwrócić na siebie uwagę. co firma, to obyczaj. U nas zawsze szukało się takich osób, które wyróżniały się od innych, czymś zaskoczyły, itp. Ogólnie ciężki temat, bo nigdy nie wiadomo czego oczekuje pracodawca :o

Gość tak to juz jest..
rozmowy rekrutacyjne zwykle sa upokarzające:o

Gość dfgdsfgdfsgdf
ale zauważyłem że jest pewna kategoria osób, które skutecznie unikają testów kwalifikacji - tacy ludzie najczęściej dostają pracę na stanowiskach junior albo po znajomości i siedzą w tej samej firmie przez 4 lata :o A potem, przy rozmowie w sprawie nowej pracy nikt już ich nie śmie testować bo przecież mają taki długi staż :o