Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foremka to ja

ile sie czeka na zwrot podatku z holandii???

Polecane posty

Gość foremka to ja

pracowalam dwa lata temu we wakacje w holandii. W kwietniu zeszlego roku przyslali mi papiery dotyczace podatku, zglosilam je do biura, w ktorym wszystko obliczyli i w sierpniu wyslalam te papiery do holandii. Ile teraz musze czekac na czek?? juz mija pol roku a tu ani widu ani slychu :/

Gość foremka to ja
trza bylo :P wiem ze czeka sie 90 dni ale ja pracujac w holandii dostane podatek troche wyzszy niz tu w polsce ;)

Gość foremka to ja
czy ktos wie moze jak dlugo??

Gość ja czekalam 15 roku
P.S do ladaco---- no wlasnie jak nie wiesz to nie stekaj i nie zagladaj tu :) w ogole co za slownictwo...??

Gość ja czekalam 15 roku
oczywiscie chcialam napisac 1,5 roku :)

Gość foremka to ja
o czyli nawet tyle moge czekac. No to niezbyt spiesza sie holendrzy co do tego :) a tu juz pod koniec kwietnia przyjdzie kolejny zwrot, tyle ze z zeszlego roku :)

Gość aderska
up

Gość HENIU
Z tego co mówili mi znajomi to czekali ok. 6 mies. ja korzystałem z usług firmy i-tax.eu i zgadnijcie po ilu dostałem rozliczenie??? Po 3tyg !!! A ceny o wiele niższe od kolegów jak im o tym powiedziałem to myślałem że się rozpłaczą.

Gość anulaaxx28
ja dostałam niebieską kopertę z potwierdzonym numerem konta już 2 msc.temu a kasy jak nie było tak nie ma:-(

Gość Doradca_Marcin
Trwa sezon składania rozliczeń podatkowych w holenderskim urzędzie skarbowym. Pracowałeś w Kraju Tulipanów? Jeśli tak – sprawdź, czy masz obowiązek złożenia zeznania podatkowego. Jeśli nie posiadasz statusu rezydenta w Holandii, rozliczyć się z fiskusem musisz w następujących sytuacjach: - otrzymałeś z urzędu wezwanie do rozliczenia (list zatytułowany „Aangiftebrief”); - otrzymałeś z urzędu formę C (papierowa książka w dużej niebieskiej kopercie); - nie otrzymałeś żadnego z wyżej wymienionych, ale uzyskałeś dochód w Holandii, od którego jesteś winien dopłacić w urzędzie więcej niż 45 euro podatku. Trzy wymienione powyżej warunki rodzą obowiązek rozliczenia podatkowego. Ale gdy żaden z nich nas nie dotyczy, warto mieć świadomość, że złożenie zeznania w urzędzie skarbowym mimo wszystko może być konieczne. Chodzi o sytuację, gdy spodziewamy się zwrotu podatku większego niż 14 euro lub mamy wątpliwości, czy zapłaciliśmy odpowiednio wysoki podatek. Wtedy warto dopełnić stosownych formalności u urzędników skarbowych Holandii, a to pozwoli uniknąć ewentualnych nieprzyjemności i problemów prawnych. Szczegółowe informacje na temat rozliczeń podatkowych w Holandii są dostępne na stronie internetowej tamtejszego urzędu skarbowego. Sprawę swojego zeznania podatkowego warto powierzyć Euro-Tax. Nasi doradcy za darmo odbędą konsultację z klientem, obliczając wstępną kwotę zwrotu podatku i wyjaśniając od strony formalnej cały proces rozliczenia podatkowego w Holandii. Pozdrowienia, Marcin doradca online Euro-Tax

Gość Inka6
Ja w tym roku Eu Service. Jak myslicie ile bede czekac? :) Obyyyy niedlugo:)

Gość gość
Witam mam takie pytanie w 2010 roku pracowałam 4 miesiące w Holandii, a mieszkałam tam od lipca 2009 do maja 2010. Rozliczyłam się z podatku w pl. Dostałam rozliczenie z podatku (niebieska koperta) za rok 2009 możliwe żeby to było rozłąkowe czy coś takiego bo ex mąż od 2007 mieszkał w Holandii ja z dziećmi w PL. Ostatnio wpadła mi w ręce ta niebieska koperta i postanowiłam ją odesłać i tak faktycznie od jej odesłania minęło półtora miesiąca i nie bardzo wiem czego i kiedy moge sie spodziewac.

Witam,dostałem pocztę z Holandii od Belastingdienst odnośnie zwrotu podatku,odesłałem kopertę zwrotną wraz z kopią dowodu,wyciągiem z polskiego banku.Otrzymałem odpowiedz po 3 dniach z całym rozliczeniem.Czy orientuje się ktoś jaki po takiej odpowiedzi jest czas oczekiwania na przelew na polskie konto?

Gość Lola2
Ja tez dostałam wczoraj już decyzje, ale o rozłąkowe też musiałam odesłać zaświadczenie, że jestem właścicielką konta które podałam. Teraz ciekawi mnie ile musze czekać na kaske od wystawienia decyzji na polskie konto. Jak ktos wie prosze o odpowiedz pozdrowionka

Gość zenek_D
Dobry kontakt jest z biurem ze strony www.fenixtax.pl . Przy okazji możesz sobie szybko wyliczyć ile tam pieniędzy Ci przysługuje za ostatni rok. Wiem, że pomagają też w temacie zasiłków, dodatków, jakiś rozłąkowych i tak dalej. Jest trochę pieniędzy do wyciągnięcia.

Gość gość
Rozlicze za jedyne 50 zl!!! gg:439892 zwrotpodatkowzue@gmail.com

Gość gość
W sumie wszystko zależy od tego czy masz wszystkie potrzebne dokumenty no i oczywiście nie bez znaczenia jest też fakt jakie biuro wybierzesz. Ja korzystam z usług http://www.jubira-podatki.pl/ i nigdy problemów nie było z terminami.

Gość gość
Ja korzystałem kilkukrotnie z usług firmy www.euro-punkt.pl, możesz śmiało skorzystać z ich usług. Godna polecenia firma!

Gość gość
Ja mam doświadczenia, baaardzo dobre, z firmą Europejskie Centrum Podatkowe, www.ecpodatkowe.pl. Nie dość, że miła obsługa, to jeszcze skuteczna i sprawna! Zwrot został załatwiony szybko, zgodnie z zadeklarowanym terminem.

witam ,pracowalam w holandi w zeszlym roku 3 miesiace,myslalam ze dostane za to jakas kase i zaczelam pracedure rozliczeniowa w firmie ktora sie tym zajmuje ale dostalam informacje ze powinnam zaplacic do urzedu holenderskiego 153 euro bo mam niedoplate podatku ,nie rozumiem dlaczego tak jest,i czy jak bede skladac deklaracje w polskim urzedzie czy tez bede musiala cos im zaplacic jezeli tu mam juz niedoplate az sie boje pomyslec i niewiem dlaczego tak jest jak duzo osob mi mowilo ze zawsze dostaja jakies pieziadze za to.prosze o info jezeli ktos mial podobna sytuacje

Gość gość
W PL rozliczasz zerówkę, a co do rozliczenia z NL nie powinnaś mieć dopłaty, a nadpłatę. Przez 3m na bank nie przekroczyłaś kwoty opodatkowanej. Ktoś chce cię przekręcić.

Gość edmag
diana858585 zastanawia mnie dlaczego nie wymagali od Ciebie zaświadczenia z US (no skoro nie rozliczyłaś w PL dochodów z Holandii, to takiego zaświadczenia nie wydadzą, stąd domniemywam, że nie występowałaś o nie). Tak się składa, że pracuję w tej instytucji i zajmuję się dochodami zagranicznymi. W PL masz obowiązek się rozliczyć z dochodów z Holandii. Nie zastosuję terminu "zerówka", bo zerówka, to same zera w PIT, jak ktoś chce na uczelnię koniecznie zaświadczenie przed końcem akcji zeznań, że nie uzyskał ŻADNYCH (nigdzie) dochodów, to składa typową zerówkę (PIT-37 z zerami). Ty składasz PIT-36 z PIT/ZG, gdzie po prostu podatek wyjdzie zerem, bo odliczysz zagraniczny podatek (o ile podstawa opodatkowania przekroczy 3091) i jak będzie taka potrzeba ulgę abolicyjną. Przy posiadaniu jedynie dochodów holenderskich w roku podatkowym, w PIT-36 podatek wyjdzie zero (bez względu na wysokość dochodów). Mój syn był 2 miesiące w Holandii w 2016 roku (innych dochodów nie miał). Trochę się interesowałam rozliczaniem w Holandii i wiem, że aby tam zastosowali jakąś pełną ulgę dochody holenderskie muszą stanowić 90% w roku podatkowym, a to wynika z zaświadczenia z polskiego US (z tego co mi mówiły osoby pracujące w Holandii, bo często mam z nimi do czynienia, jedynie osoby tam zameldowane nie potrzebują zaświadczenia z polskiego US - te przepisy weszły od 2015r. bodajże). Ja synowi już złożyłam PIT w polskim US, a co do Holandii muszę temat "ogarnąć" sama ;) Gdyby coś, to mój email: emag33@interia.pl

Gość profesorek 13
Witam,czy ktoś otrzymał już zwrot podatku za 2014 rok ? Ja wciąż czekam na ten zwrot już nie mówię o 2015 bo też go nie ma.Czy ktoś coś wie na ten temat?

Gość elamdj678
Wszystko zależy od tego czy poprawnie wypiszesz te wszystkie wnioski itp. Ja od kilku lat rozliczam się z http://www.jubira-podatki.pl/holandia-zwrot-podatku/ i większych problemów nie ma. Oczywiście można samemu próbować, zawsze to taniej, ja nie mam za bardzo na to czasu.

Gość Kaweccy
Nasze Biuro Rachunkowe KAWECCY z siedzibą w Będzinie woj. śląskie, specjalizuje się w odzyskiwaniu podatku dochodowego dla Polaków pracujących poza granicami Polski. Pomagamy sprawnie i skutecznie załatwić wszelkie formalności w rozliczeniu się z zagranicznymi urzędami skarbowymi z zapłaconego tam podatku. Nasza oferta dotyczy rozliczenia podatku w: Niemczech Anglii Holandii. Dzięki współpracy z kancelariami działającymi na terenie tych krajów oferujemy naszym klientom szybkie i rzetelne rozliczenie podatku oraz uzyskanie najwyższych możliwych zwrotów. Gwarantujemy bezpieczeństwo wykonanej usługi, gdyż zwrot podatku z zagranicy przelewany jest na podane przez klienta konto. Nie pobieramy żadnych opłat wstępnych przy składaniu dokumentów. Płatność realizowana jest na naszą rzecz po wykonaniu usługi. Oferujemy również kompleksowe usługi księgowe: księgi handlowe (rachunkowe), książki przychodów i rozchodów, ryczałt, ZUS, VAT, PIT, CIT, deklaracje, rozliczenia, rejestracja i likwidacja firm, kadry i płace. Prowadzimy firmy z woj. śląskiego z takich miast jak: Będzin, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Czeladź, Siemianowice Śl. Bytom, Piekary Śl. Chorzów, Mysłowice, Jaworzno, Katowice. http://www.kaweccygroup.pl Kaweccy s.c. 42-500 Będzin woj. śląskie tel. 509 050 305, 505 100 668 tel/fax: 32 761 98 97 www.kaweccygroup.pl

Gość gośćBloodborne
EuroTax ja czekam pólłtorej roku.... i nic cisza.... a na moje pytania odpowiada robot... Banda zlodzieji!

Gość gość
Jeśli dobrze wypełniłaś papiery, nie powinnaś długo czekać. Ja zwrot z holandii zawsze oddaje w ręce serwisu http://zwrotpodatku.eu/, bo mam przynajmniej pewność, że wszystkie formularze zostaną wypełnione prawidłowo :)

Gość gość
No dobra a co ze zwrotem ubezpieczenia? Prosiłam księgową żeby to zrobiła niby zrobiła i miałam już dawno dostać a teraz mi mówi że dopiero w grudniu dostane nie kumam. Pracowałam 9miesiecy do czerwca tego roku i płaciłam co tydzień 23e za ubezpieczenie i co ....