Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -z-oz

czy TP oznacza wyłączenie się z aktywności?

Polecane posty

Gość -z-oz

hej. bo już nie mam siły odpierać ataków.. rodzina każe mi siedzieć w domu, bo mam termin porodu... a nic się nie zapowiada, poza ważnym zaliczeniem na uczelni słuchać ich, czy siebie? (bo jakoś jeszcze żyję, i nie rodzę) czy może mi się stać coś złego, jeżeli będę poza domem kiedy zacznie się poród?

Gość -z-oz
?

Gość troche to smieszne
przecież nie urodzisz dziecka w ciągu godziny czy 2, poród trwa kilkanaście godzin, ani nie polecisz do szpitala po pierwszym skurczu, nawet jak będziesz poza domem, zdążysz wrócic, wziąc kąpiel, przygotowac się i jechac do szpitala, chyba ze wody odejdą odrazu, wtedy raczej trzeba się szybciej zebrać

Gość -z-oz
tez tak mysle tylko niewiem skad te - nie moje - obawy

Gość troche to smieszne
a nie możesz zrobic poprostu tego, co ty uważasz za słuszne?

Gość -z-oz
mogę, ale to smutne że zamiast wsparcia jest wręcz coś przeciwnego.

bez przesady! zrób to co uważasz za stosowne. ja siedziałam w szpitalu na 1,5 tyg przed rozwiązaniem i to był najgorszy czas w całej ciąży. nie urodzisz od razu! ruszaj się żyj to może szybciej urodzisz, a jak będziesz w domu siedziała to zwariujesz z nudów, niepewności i oczekiwania.

Gość -z-oz
no chcialam sie upewnic, przeciez od ciazy sie nie umiera (na ogol) zwlaszcza na ulicy juz nie wiem kto ma z kim problem, i czy ci ktorzy mi radza nie boja sie przypadkiem o siebie samych.

Gość sjsjjslapo
ja w jeden dzień zaliczałam ostatnie przedmioty na uczelni, a na drugi rodziłam. Też ciągle słyszałam, że powinnam się oszczędzać itd, a przecież nie nie robiłam niczego szczególnego. Nie daj się zwariować. Początku porodu raczej nie przeoczysz, jeszcze spokojnie zdązysz dojechac do szpitala.

Ja chodziłam sama na zakupy itp. tydzień po terminie i jakoś nie urodziłam :P, dopiero 11 dni po terminie miałam poród wywoływany... Nie martwiłabym się.