Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farfolka

poród lotosowy

Polecane posty

Gość farfolka

gdzie w Warszawie moge znalezc położną do porodu lotosowego??

Gość uupppp
ze niby co????

Gość uupppp
spierdalaj chuju

Gość farfolka
no tak, tylko póki co nie znalzłam nigdzie położnej...

Szkoda że w tym artykule nie napisali o minusach tej metody. Kiedyś widziałam to nawet w Rozmowach w Toku. Specjaliści wprost śmieli się z tego sposobu. Nie dziwię się, że nie znajdziesz nigdzie położnej, która się tego podejmie. Pozostawienie łożyska przy dziecku do momentu odpadnięcia może spowodować zakażenie dziecka szybciej, niż cokolwiek innego. Łożysko leży sobie obok dziecka, mama ma ograniczone ruchy w pielęgnacji dziecka. Na łożysku osadzają się wszystkie drobnoustroje znajdujące się w powietrzu (zaczynając od roztoczy, przez spory, wirusy, bakterie, wszystko....), to jak wielka otwarta rana która prowadzi do głównych żył i tętnic organizmu dziecka. Względne "korzyści" są niepotwierdzone i niewarte takiego ryzyka. Również moim zdaniem to czysta głupota.

Teraz doczytałam że napisałaś \"gdzie w Warszawie\" W całej Polsce trudno będzie Ci znaleźć:) Ta co Ci napisałam to zwolenniczka porodów naturalnych, członek fundacji rodzić po ludzku i innych tego typu. Kiedyś czytałam o porodzie lotosowym i tam mignęło mi jej nazwisko, pewności nie mam czy odbierała już takie porody ale być może się podejmie