Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

memoories

Nastrojenie gitary-mały probem.

Polecane posty

Gitare mam od grudnia. Stroilam ją normalnie. wszystko było ok. Tylko miałam strasznie wysoko mostek. bardzo;/ ciezko sie grało tymabrdziej, ze to byly moje początki...! No i musialm je zniżyc troszkę . więc spiłowałam mostek trochę. ale teraz nie potrafię jej nastroic...! Kompletnie. brak brzmienia. nie powinno tak byc.... Tylko mostek spilowalam troszkę, bo naprawde nie dalo się grać. Dlaczego nie idzie jej nastroić???

Gość a fleta nie sroiłeś

Gość fghghgfhgfgh
Na erotycznym o gitarze pisać. :) Tego jeszcze nie było ! ;)

Gość rtgyretertyer
o jakim mostku ty piszesz???????????????

Gość k t o ś a
"mały problem" - nie to forum

Gość rtgyretertyer
dziewczyno jaki ty mostek spiłowałaś??? Jaką masz gitare???

Gość oczywiśice jest to znamienity
internetowy portal gitarowy więc dopowiem najprawdopodobniej zrobiłeś błąd i zniszczyłeś mostek bądź mówiąc prościej zabieg skracania przeprowadziłeś niepoprawnie. mniemam iż chodzi o Gitarę akustyczna z plastikowym mostkiem bo nie wyobrażam sobie iż dokonałeś takiego zabiegu piłując mostek z odlewu gitary elektrycznej :)

Gość k t o ś a
a tak serio, to myślę że powinieneś ją dać do lutnika, bo możliwe, że mostek ci się trochę przesunął albo przez to spiłowanie nie da się już tak ustawić strun żeby dobrze brzmiały i lutnik będzie musiał wstawić nowy mostek lub odpowiednio poprawić ten.

Gość portal Gitara peel
oczywiście że można zrobić to samemu to kawałek plastiku za 3zł dostępny w każdym sklepie muzycznym ! Ja poszedłem o krok dalej bo wymieniłem sobie progi ! 20szt bo jeden odpadł :) :classic_cool:

Gość portal Gitara peel
Gitara może być tak marnej jakości iż ma krzywo nabite progi i może to powodować problemy ze "strojeniem"

To drobiazg. O ile nie zrobiłeś z mostka wycinanki łowickiej, a sądząc po poście jesteś początkującym gitarzysta, to niemożność nastrojenia gitary zrzuciłbym na słuch/paranoję niż mostek. Jeśli naprawdę coś spartoliłeś, to ten kawałek plastiku można kupić w każdym muzycznym, jest już skrzywiony proporcjonalnie do grubości strun. Więc będzie stroić.

Gość portal Gitara peel
zawsze można zaopatrzyć się w mikrofon do komputera za 5zł i stroić za pomocą AP gitar Tuner :)