Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co jest własciwie nick hmmm

Mam pytanie apropos przesyłki za pobraniem

Polecane posty

Otoz, chce wysłać paczkę tym sposobem, i nie wiem jak to jest, tzn załózmy ze ktoś tego towaru nie odbierze nie zapłaci za niego jednak i czy ja wtedy trace pieniądze za przesyłkę ?? to bardzo droga przesyłka i nie wiem czy ją wysylac za pobraniem.

przesyłkę otrzymasz z powrotem ale kosztów wysłania nikt ci nie zwróci niestety

aha czyli moge spokojnie stracic te 30 zl za przesyłke jesli nikt tej paczki nie odbierze?:/

Gość maaarika
Jeśli adresat nie odbierze paczki, to poczta wprawdzie Ci ją zwróci, ale będziesz musiał zapłacić 2 raz za wysyłkę (tym razem niejako do samego siebie).

Gość sddddsddd
jak sprzedales cos np na allegro to nie wysyłaj za pobraniem:o zwlaszcza do osob bez komentarzy bo one często nie odbieraja🖐️

a właśnie to jak już rozmawiamy o przesyłkach za pobraniem. to ja zapytam. Jak na allegro ustawiamy cene takowej przesyłki to skąd mam wiedzieć ile Ona będzie kosztowała?? Co mogę tam wpisać jako cene?? 20 zł?? To chyba jest zależne od wagi konkretnej paczki??? Czy nie??

no wlasnie, nie wysle, dzieki, paczka ciezka, balabym sie.

Gość sddddsddd
tak, waga jest wazna - dokladny cennik przesyłek jest dostepny na stronie poczty i mozesz sobie sprawdzic.. ale jak juz pisalem odradzam wysyłki za pobraniem:o

Gość kukułka w kratkę
to ja też mam pytanie, skoro odradzacie za pobraniem, to co pozostaje? Wpłacić z góry? A skąd mam wiedzieć, że wpłacę i dostanę to co zamówiłam? Że dana osoba jest uczciwa?

Gość ustawienie ceny przesyłki
najlepiej skorzystać z cennika w necie, np. jak zamierzasz wysłać pocztą, to tu masz wszytko i wagę i gabaryty i dokładnie mozna wyliczyć cene za przesyłkę nie wychodząc z domu : http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm

Gość ustawienie ceny przesyłki
ah, ja wysyłam z allegro za pobraniem....ale zawsze sprawdzam adresata, przede wszystkim czy jest z nim dobry kontakt, czy odpisuje na maile, odbiera telefony, zawsze też najpierw proponuje wpłatę na konto.... i słucham, jaka przyczyne podaje kupujący, przeciw temu... ....no a jak rzecz jest dużej wartości, to zawsze wymagam wpłaty zadatku, na konto...to jest zabezpieczenie kosztów wysyłki, jkaby ta osoba nieo debrała....i nigdy nie miałam problemów, mysle, ze przy zachowaniu odrobiny ostrożności, mozna komuś wyjść w ten sposób na przeciw.

Gość aaaajaa z allegroooo
ja wysyłam za pobraniem raz mi się zdarzył zwrot zapłaciłam 10 zł ale klient wytłumaczył się z nie odebrania paczki wysłałam jeszcze raz i doliczyłam tę 10 ;) bardziej niż nie odebrania paczki przez klienta bałabym się poczty :( porażka

Gość kukułka w kratkę
na allegro przeważnie można zapłacić albo na konto, albo za pobraniem, nie widziałam innej formy, no pomijając jeszcze listy polecone. Nie wiem z czego to wynika, a chciałam powiedzieć, że lepszą formą od paczki pobraniowej jest list wartościowy. Taka przesyłka jest rejestrowana i zawsze wiadomo gdzie jest, są do niej też świadczenia dodatkowe, jak ktoś chce np. potwierdzenie odbioru, czy priorytet. Nie kosztuje więcej od paczki, a wpisuje się kwotę wartości i ona nie zginie, bo jest szczegółowo rejestrowana i pracownik jej pilnuje, a jak zginie, to płaci. Ktoś tu wspomniał, że boi się poczty. Ale one nie giną wiedzcie o tym. Bynajmniej sporadycznie.

Gość przynajmniej nie bynajmniej
:O