Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOLES TAKI JEDEN

DZIEWCZYNY JAKCZĘSTO MYJECIE WŁOSY ? CZY CODZIENNE MYCIE JEST SZKODLIWE ?

Polecane posty

Gość KOLES TAKI JEDEN

MOZNA MYC CODZIENNIE GŁOWE W.G WAS ? POZDRAWIAM

Gość znowu to samooo
😴

Gość raz na ruski rok
:classic_cool:

Gość to nie lepeij to pytanie
skierować do facetów?:P

Gość KOLES TAKI JEDEN
A CZEMU ZNOWU TO SAMO ?

Gość KOLES TAKI JEDEN
CHODZI MI O TO ZE MOJA KOBIETA MYJE CODZIENNIE I ZASTANAWIAM SIE CZY TO NIE PRZESADA.

Gość jacodwa
Ja tez slyszalam ze codzienne mycie nie jest zdrowe... Ja myje co dwa dni, no chyba ze gdzies wychodze na imprezke to dobrze miec swierze przed :-)

Gość rany to chyba jej prywatna
sprawa, jak ma problemy z łojotokiem, to lepiej, zeby z tłustymi strąkami chodziła? ... jak juz to zadbaj aby uzywała odpowiedniego szamponu, łagodnego, nie naruszającego bariery lipidowej skóry, bez agresywnych detergentów typu SLS.

Gość jaki sliczny chlopczyk
ja myje codziennie,bo uwazam ze wlosy smierdza na drugi dzien bez mycia :O uzywam zawsze dobrego szamponu,odzywki,jedwabiu,nie stosuje zadnych lakierow czy zleu

Gość KOLES TAKI JEDEN
TO JAKIE KOSMETYKI BYŚ POLECIŁA, SZAMPONY ODRZYWKI ? ? ?

ja na drugi dzień nie mycia włosów wygladam jakbym tydzień nie myła :o

Gość ja myje co dwa dni
no chyba że byłam w jakiejs knajpce gdzie pełno dymu to zaraz po powrocie:p

Gość rany to chyba jej prywatna
z polskich ogólnodostepnych produktów, mogę polecić szampon Fitomedu z mydlnicy lekarskiej, nie najgorszy jest też radical, ja używam szamponów lavery z mleczkiem cytrynowym- ale ten jest juz trudniej dostępny w Polsce.... do przetłuszczających się włosów, super odzywką jest zwykła starta rzepa - piecze i śmierdzi nieludzko, ale daje realne efekty :D ja osobiście, lubię zwykłą babcina odżywkę żółtka+oliwa z oliwek... ps jedwab odradzam, ten dostępny w sklepach zazwyczaj oparty jest na silikonach i niewiele z prawdziwym jedwabiem ma wspólnego..... silikony poprawiaja tylko wygląd włosów, jak się je nałoży, nie dbając faktycznie o ich kondycję - więc po jakimś czasie włosy będę potwornie zniszczone.

Ja też słyszałam,że codzienne mycie włośów jest szkodliwe-zresztą,to chyba wynika samo z siebie,przecież szampon to nic innego jak chemia,kiedyś ludzie nie mieli szamponów,i żyli. Ja mam taką sytuację,że moja skóra pod włosami nie wydziela łoju,dzięki czemu moje włosy nie robią się tłuste. Ale minusem tego jest to,że z tego powodu porobiły mi się na głowie kaszaki,takie małe guzki,gdzie ten łój się zbiera-więc co jakiś czas muszę iść do lekarza na czyszczenie,w sumie to nawet nie boli,ale jest denerwujące i tracę na to czas. Ja myję włosy 2 razy w tygodniu,i używam do tego szamponu z czarnej rzepy,który można kupić tylko w sklepach zielarskich i w dobrych drogeriach. Nie jest to szampon z dodatkiem z czarnej rzepy,tylko szampon z czarnej rzepy! Polecił mi go lekarz,i nie narzekam,włosy mam zdrowe.

Ale bzdury hehehe Jako osoba znająca sie na włosach powiem krótko. Włosy należy myć tak często jak one tego wymagają. Codzienne mycie włosów nie szkodzi im. Szkodzi jedynie brak uzywania odzywek,codzienne prostowanie czy suszenie ciepłym nawiewem. Samo mycie nie zagraza im. Polecam raz w miesiacu umyc włosy 2-3 razy szamponem oczyszczającym w celu wypłukania ze struktury włosa pozostałości po szamponach,odzywkach czy zanieczyszczeniom na jakie narazone są włosy na co dzień.

Myję włosy codziennie i czasem co 2 dni jak mi się nie chce. Nie wyobrażam sobie, żeby chodzić z tłustymi na głowie :P A niestety szybko mi się przetłuszczają :O

Do Girlicious: Może dla ciebie to bzdury,twierdzisz,że znasz się na włosach,może i tak,ale ja swoje informacje mam od lekarza-człowieka,który uczy się tyle lat,jest dermatologiem,i na pewno też się zna na włosach. Szampony,jak i odżywki to chemia,dlatego dobrze jest używać rzeczy naturalnych. Dziwne,że jak człowiek ma problemy z włosami,to nie każą mu kupować odżywek i szamponów z najlepszej firmy na świecie,tylko każą mu nakładać na włosy maseczki,np. z jajka i cytryny,albo łykać witaminy.

Gość affffa11
Pauula 24- mogłabyś mi podać nazwę i cenę tego szamponu z rzepy?byłabym b.wdzięcznall

Gość meczka*
ja myje co dwa dni lub codziennie ale dlatego ze na trzeci czy czasem na drugi dzien od mycia wygladam jak bym co najmniej miesiac nie myla :( stosuje rozne szampony i mam zdrowe wloski :)

Szampon się nazywa APIS-Szampon z czarną rzepą - Herbal Line-o ile dobrze pamiętam,jest go chyba 250 ml,i kosztuje ok.12 zł

Gość kasiunia9797979
ja myje codzienie

Myję codziennie, jeszcze nie umarłam ani nie wyłysiałam, włosy też nie są od tego matowe ani łamliwe.

Gość weronisiax
Myje wlosy codziennie,susze tez codziennie i prostownicy tez uzywam codziennie-uzywam dobrych odzywek wiec nie wygladaja zle-fakt nieraz sa troche matowe ale to pewnie skutki uboczne prostownicy a nie czestego mycia:)