Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem ze kolejny raz to samo...

jakie prawdopodobienstwo?

Polecane posty

Hej. mam mały problem otóz.: 27.02 kochłlam sie ze swoim chłopakiem z zabezpieczeniem, jednak gumka pękła :( < dodam ze był to drugi stosunek w tym dniu, przerwa była mniej więcej jakies 2 godz od poprzedniego > 28.02 o godz 23 dostałam okres, trwał tak jak zawsze 6 dni. dzien pozniej rano przyjęłam pierwszą tabletke anty, po 2 miesiacach przerwy ze względów zdrowotnych. Jaka jest szansa ze moge być w ciazy? Dodam ze mam pare dziwnych objawów, mianowicie: bardzo silny ból głowy dosłownie codziennie, ból zoładka, czasami mdlosci ale takie prawie wogóle nie do odczucia,ból jajnikow... martwie sie tym bardzo bo mam dopiero 18 lat, a chłopak mnie wczoraj rzucił ;(( (ma 24) nie moge byc teraz w ciazy :( z jednej strony kochalabym bardzo to malenstwo jesli by juz bylo, ale wiem ze nie moglabym zyc dalej z bylym, pomimo jego powaznego wieku, on zachowuje sie jak nastolatek.. Błagam nie wyzywajcie mnie, tylko poradzcie cos :( nawet nie wiecie jak mi ciezko, niby do okresu, a raczej krwawienia z odstawienia mam troche czasu ale boje sie mimo wszystko.... Prosze o powazne i normalne odp

Gość pozostawie to bez komentarza
juz nie mam sil nawet sie kurzac. dziewczynko po prostu odrob lekcje tak ?

Gość nie jestes w ciąży
a tabletkę przyjmuje się przecież w pierwszym dniu cyklu, czyli pierwszego dnia krwawienia. idź do ginekologa porozmawiać o tabletkach i swoich wątpliwościach

ej sory, ja sobie zdaje sprawe z tego ze ryzyko jest zawsze i ciaza tez moze byc, nie jestem glupia tak jak ci sie wydaje, po prostu nie przewidzialam tego ze chlopak mnie zostawi, bo bylo miedzy nami bardzo dobrze, a to ze biore tabletki to chyba jednak jakos swiadczy o tym ze jestem rozgarnieta, nie usune ciazy napewno jesli bedzie chodzi mi tylko o odpowiedz jak duze szanse sa zajscia, czy to tak wiele :(

Z cała pewnościa nie jesteś skoro po stosunku dostałaś okres

to wytlumacz mi jakmozesz byc w ciazy skoro dostalas okres i trwal on normalnie 6 ni ??

co do ginekologa to juz nie mam do niego zaufania, bo po prostu przy zwyklym zapaleniu pecherza nie potrafil mi pomoc i sie meczylam, zwykly lekarz za to postawil dobra diagnoze i pszeszlo, wiem ze jest jeszcze wielu innych ginekologow, ale nie wiem ktorego wybrac bo u mnie w miescie ciezko jest o jakas szybka wizyte :(, a na prywatna niestety pieniazkow brak :(

po prostu, zagniezdzenie plemnika w jajeczku to czasami sprawa nawet tygodnia, i znam pare przypadkow w sumie w ktorych tez tak bylo, a u mnie byl to raptem jeden dzien wiec dlatego sie boje,

Gość dfdf
no ale to czasem nie były twoje dni niepłodne?

skoro dostalas okres, to jajeczko nie moglos ie zaniezdzic, bo nie mialas wtedy dni plodnych kobieto !! Co Ty na biologii spalas ?? Czy wagary byly ?

Gość dfdf
a to, ze bierzesz tabletki to wcale nie oznacza, ze jesteś jakoś rozgarnięta, bo każdy głupi wie, ze tabletki to zło

Gość frufru
sprawdz sobie w książce albo chociażby w necie jak wygląda cykl kobiety i kiedy sa dni płodne a kiedy niepłodne. sprawdz kiedy w trakcie cyklu występuje owulacja. i pomysl jak to się ma do Twojego cyklu. my Ci nie dopowiemy wiążąco, bo nei znamy Twojego organizmu. ale uważam że nie ma szans na ciążę, a potencjalne objawy widzisz ze stresu. a co do pigułek - przeczytaj ulotkę. działają natychmiastowo jeśli są brane od pierwszego dnia okresu. jesli zaczęłaś brać od siódmego dnia to przez pierwszy miesiąc należy stosować dodatkowe zabezpieczenie. zaznaczam że byłam wyjątkowo łagodna w odpowiedzi :P korzystaj z tego i nie ciągnij tematu :)

no byc moze, ja po prostu juz sie pogubilam w tym wszystkim. to w takim razie czemu moga towarzyszyc te objawy?

Gość o kufffffffffa
WYPIERDALAJ Z TYMI SWOIMI DEBILIZMAMI GLUPIA SZMATO

Gość frufru
reakcja przyzwyczajeniowa organizmu na piguły. brałas takie wczesniej?

frufru bardzo dziekuje za odpowiedz łagodna he he :) pewnie i masz racje ze to wszystko ze stresu stad moje pytanie, moze faktycznie troszke glupie, ale te objawy to mam prawie ze codziennie, czy to przez tabletki? niby tam jest napisane ze moga byc takie objawy i natychmiast powinno sie przerwac ale teraz to juz i tak bez znaczenia skoro zostaly mi 2 tabletki to wezme do konca i bede cierpliwie bezstresowo czekac na krwawienie

Gość frufru
objawy uboczne mozesz miec przez pierwsze trzy cykle. jeśłi nie przejdą to niech Ci lekarz zmieni. nie musisz się na tych pigułach męczyć cały czas, jest masa innych. jakie bierzesz teraz?

wczesniej bralam Yasminelle przez 3 mieisace, glowa bolala ale nigdy nie tak jak teraz, po za tym mam tez bardzo duza hustawke nastroju, o czym zapomnialam dodac wczesniej, kiedys nigdy tak nie mialam, i brak apetytu a kg rosna :(

Rivegodon niebieski (jednofazowe)

Gość frufru
no to nic dziwnego, typowe objawy uboczne Rigevidonu. zwłaszcza te bóle głowy. za dużo hormonów w pigule po prostu. umów sie do ginekologa już teraz (skoro nie mozesz isc prywatnie, a na NFZową wizytę długo się czeka), żebyś po drugim opakowaniu mogła zmienic na inne.

Gość frufru
no jak mialas takie objawy po Yasminelle która ma prawktycznie najmniej hormonów ze wsytskich to po takiej bombie jak w Rigevidonie to się nie dziwię :) niech Ci przepiszą Cilest (jest z reguły dobrze tolerowany) albo Yaz (nowosc, ma jeszcze mniej hormonów niz Yasminele). Cilest ok 15 zł za listek, Yaz niestety kolo 40 zł.

narazie nie musze sie martwic o to bo i tak bez partnera stałego branie tabletek moim zdaniem to glupota , bo tylko organizm sie wykancza, no ja niestety nie znam sie az tak dobrze na tabletkach, ale na dzien dzisiajszy nie potrzebuje wiedzy jak na razie na ich temat, bo i tak brac juz przez najblizszy czas nie bede, frufru, jeszce raz bardzo Ci dziekuje za normalne odpowiedzi

Gość frufru
prosze Cie bardzo.

Gość frufru
wiedza sie przyda zawsze i wszedzie. poczytaj mimo to, sprawdz ktore mają tyle hormonów co rigevidon, ktore mniej, na nastepny raz bedziesz wiedziala jak z lekarzem rozmawiac. nie bedziesz testowac po raz kolejny czegos co z góry wiadomo że Ci nie posłuzy...