Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aha i ach

Zwrot walczyć o niego powinien zniknąć z języka normalnej konbiety

Polecane posty

Gość aha i ach

I tyle. Nie będę sie podlizywać, przypochlebiać, skamleć, płakać i czepiać się faceta, który by mnie olał. I co to znaczy "walcz o niego"???? Zrywaj sie wcześniej z łózka, żeby mu śniadanko podłozyć pod gębę, mów, że jest dla ciebie ważny i nie umiesz bez niego żyć, strój się i maluj dla niego, a nie po to, żeby po prostu ładniej wyglądać, komplementuj go na każdym kroku, nawet za to, że ładnie ogląda meczyk w tv, czy jeszcze cos innego. FUJ!

"walczyć o nią" tez powino zniknąc z ust facetów, po co latac jak pies, poniżać sie i przepraszać, ustępywac na każdym kroku, bo ma focha, zapraszac do kina i do restaracji, aby mogla sie zrelaksować, dzwonić i pędzić 100 km aby wiedziała ze sie o niej pamięta... FUJ

Gość ale sie usmialam

Gość a jaaa
Aha i ach no chcesz tą koze w koncu czy nie?Capa tez mam...dla Ciebie trzymam

Gość ffdfdffds
zgadzam sie z obydwiema wypowiedziami Walczenie o kogos jest bez sensu. Trzeba dołożyc starań, zeby naprawic, co się da, ale raczej rozmowa, może terapią, a jak to drugie po prostu już nie chce, to przyjąćdo wiadomosci i dac spokój. Bo zmusic sienikogo nie da do uczuc

Gość aha i ach
Zadałam ci pytanie na tamtym topiku. :D

Gość ffdfdffds
a podawanie kanapek nic nie pomoże

Gość nic nie pomoze jesli ktos
nas nie chce :(

Gość aha i ach
To jeszcze zauważcie tak czasem czytając posty jak często ten zwrot się pojawia w dobrych radach. I to w sytuacjach, gdzie rozsądna kobieta powinna kopnąć typa w tyłek. Wchodzę z doskoku teraz na kafe na rózne tematy i już go widziałam kilka razy, i dlaczego mam wrażenie, że pełno tu kobiet bluszczów, które uwilebiają się owinąć i zadusić biednego misia??? I oczywiscie będą "walczyć o niego" do upadłego. Do ostatecznego upodlenia i zrobienia z siebie pośmiewiska wśród wszystkich znajomych, rodziny, sąsiadów itp.

Z niektórymi facetami jest tak samo, nieważne ze będa kopani w dupę to będą sie pchac - tylko po co jaki sens w tym skoro ona już nie chce

Gość dkdkd
Ten zwrot pojawia się najczęściej w sytuacji, kiedy nastąpiło już rozstanie, ale jedna ze stron, na ogól panna, uświadomiłam sobie, że \"on był miłością mojego życia\", \"nie mogę bez niego żyć\" itd. Wtedy pojawiają się rady: to walcz o niego, o taką miłość warto zawalczyć itd. Z punktu widzenia nowej pani owego pana to nie jest walczenie, tylko nachalność i wypchanie się komuś do związku. Co oczywiście jest tu niszczone w jeszcze większej ilości topików - co to be ex i byłe wyczyniają. Słowem - różnica między \"walczeniem\" a \"nachalnością\" polega tylko na perspektywie narracji.

Gość aha i ach
Masz rację z tym punktem widzenia. Ja teraz na zimno siedzę "on the fence" i widzę z dwóch stron. Przemyślenia niestety niepochlebne bardziej dla "walczących".

Gość aha i ach
A jakże, to mi otoczenie wbija do głowy odkąd pamiętam, a może szkoda. :D

walczyć o cokolwiek nie ma sensu gdy jedna ze stron mówi stanowcze nie związkowi... albo w ogóle mówi nie - stanowcze czy nie ma to już mniejsze znaczenie :)

walczyć o cokolwiek nie ma sensu gdy jedna ze stron mówi stanowcze nie związkowi... albo w ogóle mówi nie - stanowcze czy nie ma to już mniejsze znaczenie nie masz racji :-) jak najbardziej warto walczyc o dobro dziecka dla przykladu, zwlaszcza gdy wlasnie jedna osoba mowi zwiazkowi nie

Gość aha i ach
To daj przykładów parę, jak ma ta biedna kobieta wtedy walczyc o to dobro. Dziecka.

dziecko nie bedzie szczesliwe gdy rodzice dla "jego" dobra zostana ze soba.nie bedzie wtym ukladzi ani milosci ani szczescia ani zdrowych uczuc. bedzie poswiecenie zal smutem i zlosc.