Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzydniowka

pytanie o trzydniówke ???

Polecane posty

Gość trzydniowka

Mam pytanie czy waszym dzieciom po przejsciu trzydnówki zostal np kaszelek i katar?? MOje dziecko wlasnie przeszlo trzydniowke jak twierdzi p. doktor miala wysoka temp ( 40 st ) kaszel i katar goraczka zniknela po 5 dniach calkowicie ale pojawila sie wysypka rozowe kropki dzis dziecko nie ma wysypki ma apetyt za dwoch ale nadal ma katar i kaszel czy którejs z mam dziecko tak mialo?

Gość tegtrg
hmmmm... taka wysypka może nie mieć bezpośredniego związku z chorobą a powstać jako reakcja na leki

Gość tegtrg
(ja tak mam po antybiotykach)

na trzydniowke mogla tez nalozyc sie inna infekcja moj synek tak mial angine i trzydniowke

Gość nie u nas tak nie bylo
nasza trzydniowka byla klasyczna, bardzo wysoka goraczka, potem rozowe plamki po 3 dniach najpierw na brzuszku potem na pleckach. ale zadnego kataru i kaszlu przy tym nie bylo . moim zdaniem to nie ma nic wspolnego z trzydniowka tylko jest osobna jednostka chorobowa ktora trzeba sie zajac.

córka przechodząc trzydniówkę miała tylko wysoką temperaturę, a po jej ustąpieniu pojawiła się wysypka. Lekarz kazał mi siedzieć z malą w domu przez 7 dni od pojawienia się wysypki, bowiem organizm po trzydniówce jest bardzo osłabiony i łatwo złapać inną infekcję. Niestety nie posłuchałam pediatry, wydawało mi się, że jak jest na dworze 22 st. C to córka niczym się nie zarazi. Czwartego dnia wyszłam na spacer i ... na następny dzień mała dostała katar :(