Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolciaaaaaasaaaaa

sterylizacja kocura...

Polecane posty

Gość karolciaaaaaasaaaaa

chcialabym wysterylizowac swojego 3,5 rocznego kocura.ostatnnio wraca do domu caly pogryziony,a wiem ze po tym zabiegu przebywa wiecejw domu. moje pytanie ile mniej/wiecej czasu goi sie to wszystko po zabiegu i jak wyglada przeprowadzenie go?

Gość Ups...........................
kocura się kastruje, sterylizuje się kotki.

Gość idziesz do weta
na drugi dzien moze normalnie latac:) idziesz do weta zabieg trwa od 30 minut do 1,5 h czekasz na miejscu a potem spiacego zabierasz do domu i wybudzasz albo wybudiz lekarz... gorzej jest z kotkami... 2-3 dni malo ruchu musza miec i w kaftanie specjalnym chodza

Gość Matyldaaa
Żadnych kaftanów, żadnych szwów, kastracja trwa 5 minut sam zabieg, ale kot powinien byc oddany wybudzony.Na drugi dzien mozesz go wyrzucic na dwór.Po zabiegu i przed nie dawaj pic i jesc.

Gość idziesz do weta
shelele za malo jest kociej biedy i bezdomnych zwierzat na dworze ? :o

Gość Matyldaaa
Kocurowi nie przejdzie, i tak dziwie sie ze nie zaznaczył ci terenu wokól domu czy tez w domu.Nie planujesz go rozpładzac to kastracja to najrozsądniejsze wyjscie.

Gość Ups...........................
Zresztą na zabieg trzeba się umówić to Ci weterynarz wszystko wyjaśni.

Gość tak czytałam gdzieś
ja słyszałam, że sterylizacja powoduje przedwczesną śmierć kota w wyniku powikłań ze strony nerek

Gość powiem ci konkrety
a ja wlasnie misiac temu kastrowalam kota to ci powiem konkretnie! -kot musi mieć powyzej pol roku , twoj ejst jeszcze za maly na kastracje...najlepszy moment to kiedy pojawi sie pierwsze znaczenie to szybko trzeba kastrowac -zabieg trwa 5 minut na drugi dzien kot czuje sie swietnie - u mojego kota nic sie nie zmienilo, nadal ciagnie na pole i miałczy do kotek jedynie nie znaczy terenu

Gość powiem ci konkrety
aha o i duzy minus kastracji u kotow.... musisz po kastracji kupowac karme dla kastratów lub pokarm musi być zakwaszany rutinoscorinem aby nie pojawiły sie kamienie w nerkach

Gość powiem ci konkrety
koszt kastracji= 50 zeta

Gość powiem ci konkrety
Matydaaaa " Kocurowi nie przejdzie, i tak dziwie sie ze nie zaznaczył ci terenu wokól domu czy tez w domu." jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj dziewczyno!!!kocurek 3,5 miesieczny nie znaczy jeszcze eterenu, zeby zaczol znczyc musi osiagnac dojrzalosc pulciowa a wiec jeszcze zostalo mu pare miesiecy

Gość karolciaaaaaasaaaaa
powiem ci konkrety moj kot ma 3,5 ROKU wiec jest raczej duzy na to.mi zalezy wlasnie na tym zeby siedzial w domu,bo wczoraj wrocil z tak pogryziona noga,ze bez wizyty u weta i zastrzykow dzis sie nie obylo.

Gość ebambiiiiiiii
ale autorka pisze, że kot ma 3,5 ROKU