Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krokodylla

tarczyca tsh 0,050

Polecane posty

Gość krokodylla

Chciałabym zapytać, na ile wiarygodny jest wynik TSH 0,050 wskazujący na nadczynność tarczycy? Byłam pewna, ze względu na objawy, ze mam niedoczynność. Jest mi m.in. ciagle zimno, dusi mnie cos w gardle, czuję sie opuchnieta. Mam sciekły humor i nie panuję nad swoim zachowaniem :( No i czuję ze jest cos nie tak. Czy mozliwe ze to jednak niedoczynność?

Gość krokodylla
przy nadczynności pewnie bym chudła? a ja wręcz przeciwnie :( czy ktos miał podobny problem?

Gość czyzby grypa
ja tez mam 0,05 i jestem w ciązy. To normalne ze spada ale ft4 musi byc w normie. ja kiedys chorowałam na nadczynnośc i miałam kiepskie niskie tsh. Chudłam bardzo,ale potem wyzdrowiałam. Zbadaj ft4.

Gość krokodylla
no właśnie, żebym chudła.. a ja raczej tyję (puchnę) robiłam na razie tylko tsh, czy karmienie piersią moze wpływac na tarczycę?

Gość czyzby grypa
tyjesz czy puchniesz? mysle ze kazdej spada tsh.ale to nie martw sie tarczycą.zbadaj ft4 i spobie tyj i puchnij!!! tak ma byc w ciązy.Ja tez juz tyję,narazie 1 kg:) a tsh nadal niskie.

Gość krokodylla
nie wiem własnie, karmię roczną córkę, mam wrazenie ze puchnę, ale w ciąży nie jestem.

Gość krokodylla
a czy wynik TSH 0,050 to jest wynik bardzo zły? Czy jako taki? lekko zanizony? Nic o tym nie wiem, a termin do endokrynologa mam dopiero za miesiąc :( Chciałabym juz cos wiedziec..nie obżeram sie , jem umiarkowanie, więc moze puchnę, kto wie :(

Gość czyzby grypa
jezeli nie jestes w ciązy a tsh niski no to swiadczy o nadczynności-powinnas chudnąc i miec kołatanie serca, poty, wytrzesz oczu,trzęsące ręce. No ale niskie tsh o tymcalkiem nie swiadczy.Zrób ft4 i wtedy jak bedzie niski-znaczy nadczynnosc,a jakwnormie to znaczy ze po ciązy jeszcze tsh nie podniosło sie- co dziwne by było.

Gość krokodylla
dzięki za pomoc, nie mam wyjscia poczekam do wizyty i dam znać 🌻