Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpatrzona w słońce

Mierzenie temperatury w ciąży?

Polecane posty

Gość wpatrzona w słońce

Witam, powszechnie jest wiadomo, że w ciąży przez pierwsze 100 dni temperatura jest nieco podwyższona. Chciałam zapytać natomiast czy chodzi tutaj o mierzenie temperatury w pochwie, czy tradycyjnie pod pachą? Którego pomiaru powinno sie dokonywać?

temperatura w pochwie na pewno będzie podwyższona. u mnie przez kilka dni po terminie miesiączki można było zbadać podwyższoną temperaturę pod pachą.

Gość wpatrzona w słońce
żyrafko, skoro już jesteś to zapytam o jeszcze jedną rzecz. Czy fakt, że w 10 tc ciązy ból piersi znacznie zmalał i zmniejszyły się mdłości jest czymś niepokojącym?

niekoniecznie. wszystko zależy od ogólnego poziomu hormonów, jedne dni są lepsze inne gorsze. samo zanikanie nieprzyjemnych dolegliwości nie musi oznaczać, że coś jest nie tak z ciążą. sama miałam wahania, bo ból piersi zanikał, nudności ustępowały, a po kilku dniach wracały. tak już jest w ciąży. gdyby działo się coś złego, odczuwałabyś silne bóle, pojawiłyby się plamienia.

Gość wpatrzona w słońce
dziękuję za odp :)

Znaczenie ma cały cykl, więc nie ma zadnego sensu zaczynać mierzyć w ciaży. Temperatura ma być podwyższona w stosunku do temperatur przedowulacyjnych a jeśli ich nie znasz, to na jakiej podstawie chcesz określać?Moje przedowulacyjne miały 35,9 do 36,2 a wyższe od 36,3 do 36,6 i to u mnie była temperatura podwyższona. Kontrolowałam, czy znajduje się nad linią bo o to chodzi.