Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hałsikowa

jak wyglada rekrutacja na studia?

Polecane posty

Gość Hałsikowa

jak wyglada rekrutacja n astudia? kiedy trzeba skladac podania i na czym polegaja jakies skladki przy podaniu? co z akademikiem? co zrobic zeby sie dostac?ciezko jest sie dostac?

teraz na studia idą wszyscy....dostać się może każdy nawet debil bo i tacy kończą studia i żałosne jest to, że oni mają wyższe wykształcenie.

Gość Hałsikowa
no i co to ma do mojego pytania? zazdroscisz im? widze ze wyscig szczurow trwa nadal...

Gość ejbisi
Człowieku, tak trudno jest wejść na stronę interesującego cię uniwersytetu i poczytać zasady rekrutacji? Na studiach trzeba duuuuużo czytać, więc zacznij się przyzwyczajać.

Gość Hałsikowa
wlsnie o to chodzi ze jeszcze nie pisze dlatego pytam.jakie chamstwo dzis na forom,szkoda myslalam ze sie cos dowiem

rekrutacja, przyjeżdż jakiś głąb z uczelni i sztukuje nawijkę jaka to super uczelnia, mnie tak nabrali na Politechnikę Poznańską.

Gość frufru
duzo prosciej by bylo odpowiedziec gdybyś napisał/napisała jakie studia Cie interesują :) na niektóre jest ciągle ezamin, na niektóre jest konkurs świadectw, na niektórych decyduje kolejnosc zgloszen. kiedytrzeba skladac podania - kazda uczelnia samodzielnie okresla ten termin. poza tym mozna chyba skladac papiery w dwoch terminach, standardowo przed wakacjami i na drugi nabów po wakacjach ( o ile jest drugi nabór). płaci się wtedy "wpisowe" ktorego wysokosc okresla uczelnia. co z akademikiem - zależy, niektore uczelnie nie maja ich wcale, we wszystkich zdjae się akademiki sie czesciowo płatne, ile płatne - zalezy od uczelni. co zorbic zeby sie dostac - zalezy od studiów :) miec dobrą srednią z liceum, zdac egzamin... ciężko jest sie dostac - ZALEŻY NA CO STARTUJESZ!! wiec jak widzisz wszytsko ZALEŻy...

Gość Hałsikowa
e nikt nie nabral sama sobie wybralam tylko teraz nei wiem co robic;) niby rekrt jest od 3 marca a nie ma na stronce internetowej formularzy do wypelnienia araz sumy jaka trzeba wplacic i nei wiem czy mam placic razem ze swiadectwem maturalnym czy juz teraz.a jak zalatwic akademik?

Gość Hałsikowa
collegium mdicum w bydoszczy kierunek zdrowie publliczne---->elektroradiologia;) dziekuje ze pozytywne podejscie;;)

Gość frufru
akademik - składasz podanie do rektoratu jak już jesteś przyjęta na studia. z rguły uczelniemają obowiązujący wzór. wpisowe płacisz jak składasz papiery. zawsze mozesz zadzwonic do rektoratu i udzielą Ci informacji.

Gość frufru
ponadto - sprawdz zeszłoroczną rekrutację, raczej rzadko się to zmienia. kierunek jak sądzę nie bardzo oblegany, decyduje więc albo kolejność zgłoszeń, w ostatecznosci konkurs świadectw...

Gość Hałsikowa
czy wczesniej trzeba sie rejestrowac i pozniej dopiero dowiesc wyniki matur?

Gość frufru
z reguły nie, rejestrujesz sie przeważnie w momencie składania papierów. bez świadectwa maturalnego i tak nic z Twoim zgłoszeniem nie zrobią.