Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pelikanka

Chcę przyspieszyć swój komputer

Polecane posty

Gość pelikanka

Kupiłąm go w 2003 roku. Posiada następujące parametry: -karta graficzna NVIDIA GeForce MX 440 with AGP8X -karta sieciowa Ralink Turbo Wireless Lan Card -procesor AMD Athlon(tm) XP 2400+ -stacja dysków SP0802N pojemność 20GB -pamięc 256 MB Jak go przyspieszyć? Co dokupić oprócz pamięci. Dodam, że nie gram w zadne gry, słucham wyłacznie muzyki, a w internecie korzystam tylko do przeglądania stron, nie ściągam żadnych piosenek ani filmów, nie zaglądam na redtube.com. Ostatnio mój komputer jest strasznie spowolniony, nie mam żadnych niepotrzebnych programów, dużo wolnego miejsca na dysku, ale strony internetowe ładują mi się starsznie wolno chociaz net mam szybki, podobie z wordem lub excelem, ogolnie strasznie spowolniony jest i zamulony. Zadnych wirów i inne dziadostwa brak. jak go uleczyć?

Gość pelikanka
Znający się na rzeczy odzywać się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zainstaluj inna przeglądarkę
wyłacz w opcjach flash, jave i jave script i sprawdź jak będa stronki chodzić

może ukradnij gdzieś książkę , Przyśpiesz swój komputerm z serii PC Format, bo w dwóch zdaniach to się nie da.....

Gość pelikanka
Nie znacie się ? Potem zapytam ok 20 wtedy takich co spędzają 24h przy kompie najwięcej, teraz pora obiadowa.

Gość pelikanka
A teraz ktoś mi pomoże?

Gość pcccccc
rzuc nim przez pokoj od razu nabierze predkosci i przyspieszy :classic_cool:

Gość pelikanka
Nie dyskutuję z idiotami:O

Trzeba dorzucić pamięci do 1 GB i zrobić format, bo ostatni pewnie był baaardzo dawno temu...? ;) Na czystym systemie AVG, SpyBot, firewall i śpisz spokojnie.

Gość procesor kiepski
poza tym no dysk siada starzeje sie i dlatego wolniej chodzi

Gość gv
Sam jestes procesor kiepski.

procesor kiepski ---> akurat procek do oglądania netu jest w zupełności wystarczający :o Sam mam 2500+ i wszystko śmiga jak ta lala. Dysk może być wolny, bo to pewnie 5400 rpm.

Gość pelikanka
Ok - o pmięci wiedziałam, że słaba. A procesor? Zmienić czy można go jakoś ulepszyć? Sama już nie wiem. Format oczywiście, że będzie. Nie chcę nowego kompa bo ten w zupełności mi wystarczy jak na moje skromne potrzeby. :)

Gość pelikanka
>Dysk może być wolny, bo to pewnie 5400 rpm. Jak sprawdzić jaki ja mam?

Gość pelikanka
No chociaż jeden, który zna się na rzeczy. :) Ok a teraz ile to mniej więcej moze kosztować? 200? 300? 500zł?

Gość pelikanka
20 albo 40. Kurde chyba 40. jak to sprawdzić? Przecież gdzieś to jest zapisane.

Gość pelikanka
No jest. 80:D

taniej wyjdzie kupić z kompa z integrowana grafika za ok 1000 zł już a może tańsze się znajdzie

Gość pelikanka
Masakra jaka ja ciemna jestem:O Jak tabaka w rogu :D Reasumując: -pamięć 1GB -procesor zostawić w spokoju -format

Gość pelikanka
> taniej wyjdzie kupić z kompa z integrowana grafika za ok 1000 zł już a może tańsze się znajdzie Nie potrzebuję nowego kompa, ja naprawdę mało z niego korzystam bo po prostu nie mam takiej potrzeby, posiedzę trochę poszperam i that's all. W pracy siedzę 8h i mi w zupełności wystarczy. wielbiciel 70B 😘

a pamięć kup w jednej kości 1GB (taki sam typ jak masz teraz, musisz sprawdzić np. PC2700, PC3200 lub podobnie), a starą wywal w ogóle, nawet jak masz jakies wolne sloty. Bo nieużywane sloty na bank są mocno zakurzone i jak coś tam włożysz nie będzie działać, to dość wrażliwy punkt 🖐️

Gość pelikanka
Ok postanowione pamięc i format. :)

Gość sdghjdfghjk
Co wy z tym dyskiem. Na latopach 5400 to standard i ja nie widzę ŻADNEJ różniy między kompem stacjonarnym wręcz przeciwnie laptop jets szybszy :) Jak miałem dawniej dysk 4000 obrotów to też chodził szybko , to jets niezauważale w normalnej pracy i jak ktos ma laptopa to wie o czym mowie komp ci poinien i tak szybko chodzić nawet z tym 256 RAM przy samym tylko przeglądaniu netu chyba że masz jakoś przymulony autostart tzn dużo programów uruchamia się ze startem systemu, ale jak nie no to nie poinno tak być

Gość pelikanka
Kiedyś smigał ale z czasem coraz wolniej aż zaniemógł. Możeliwe, że mam przeładowany autostart.

koleżanka tez ma starego kompa z 2003 roku i nie może robić 2 lub trzech rzeczy jednocześnie pisać w Wordzie muzyki słuchać i np nagrywać płyty może tylko jedna rzecz robić np nagrywać płyty a ja mogę wszystko na raz i mi się nie zawiesza komp i jeszcze satke oglądać na kompie ja mam płyta tez najtajniejsza do procesora 500gb SATA 2 Gigabyte GeForce 8500 GT Technisat SkyStar 2 Procesor Częstotliwość taktowania procesora Płyta główna Mikroukład płyty głównej Pamięć CL-RCD-RP-RAS Score 2x Pentium E2140 1600 MHz Gigabyte GA-945PLM-S2 v1 i945PL 2 GB ramy Dual DDR2-533 4-4-4-12 odczyt CPU Queen 6067 z Everest

sdghjdfghjk ---> od biedy 5400 wystarcza, ale 256 MB RAMu to stanowczo za mało. Sam FireFox potrafi zajmować 200 MB, a gdzie reszta?

Gość do wielbiciela
windows zabiera 256 jakbys nie zauwazył