Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie chcaca zranic

Co odpisac mu na taki list? Pomocy.

Polecane posty

Gość Nie chcaca zranic

2 msc temu poznałam chłopaka, bez rąk. Spotykamy sie codziennie, bo on jest podopiecznym jednego z domów w którym pracuje (nie jestem jego przełożoną). Czesto prawi mi komplementy, mówi że mu sie podobam, że chciałby ze mną byc. Mi nie przeszkadza jego niepełnosprawnosc, ale narazie nie chce sie z nikim wiązac. Napisał mi list, na który musze odpisac. Fragment: "Jesteś wyjątkowa, gdy jesteś blisko mnie, nie potrafię myslec o niczym innym-myślę tylko o tobie, moje serce bije mocniej, gdy cię widzę, a gdy ty patrzysz na mnie, chce wyleciec mi z piersi. Twoje słowa, twoją inteligencję, twoją śliczną buzię czuję jakbym kochał. A może kocham? Boję się to powiedziec, ale chyba tak czuję. Wszystko to napisałem szczerze. Tak czuję i tak mówi mi serce, a Ty mi uwierz." Jak napisac mu delikatnie żeby wybił sobie mnie z głowy, bo to nie ma sensu?

Gość Nie chcaca zranic
Nie ma sensu, bo ja sie nie nadaje do związku. Pozatym kazdy facetem którego spotkałam okazał sie byc skurwielem. Boje sie teraz zaufac komukolwiek, boje sie kolejnej porazki, poniżenia

Powiedz mu ze nie jestes jeszcze gotowa na zwiazek. Powinno wystarczyc. Tylko blagam - nie generalizuj. Tylko dlatego ze ktos cie zranil nie znaczy ze wszyscy sa tacy.Moze ten czlowiek jest tego wart..?

Gość medea_24
Pamiętaj, że cokolwiek mu odpiszesz, musi to być na tyle taktowne, żeby nie pomyślał, że odrzucasz go ze względu na jego niepełnosprawność. Poza tym spotykanie się z podopiecznym to chyba nie jest dobry pomysł, zawsze to jest jakiś konstruktywny argument.

Gość no no no no no no no no
ten Cie nie skrzywdzi, bo nie ma rąk i w pewnym sensie jest zależny od Ciebie, Ty masz nad nim przewagę, to on potrzebuje Ciebie bardziej niż Ty jego, więc warto spróbować. ;)

Gość nie chcaca skrzywdzic
Wiem ze wrzucanie wszystkich do jednego worka jest krzywdzące... Ale ja nie potrafie myslec, że komuś naprawde na mnie zależy... Chciałabym zmienic swój pogląd ale nie potrafie... Dla mnie tez jest to krzywdzące...

Gość ale jestem zołza
a jak Ci napisal list skoro nie ma rąk :-O

Gość nie chcaca skrzywdzic
długopis trzyma w ustach...