Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smerfusssss

AUGMENTIN antybiotyk z alkoholem...

Polecane posty

Gość nie polecam
zapomnialem dodac ze od wczoraj utrzymuje sie swiad twarzy, zmienila sie struktura skory na niej, stala sie dziwna, krostowata. ludzie nie badzcie debile jak ja i nie mieszajcie lekow z alkoholem

Gość Kazdego sprawa
Mozna pic przy kazdym antybiotyku chociaz tego nie polecam.Ja pilem biorac antybiotyk pare razy i zyje.Kwestia ze bedzie słabiej działal.

Gość Agumentin hubbs
Ja tam wczoraj piwka piłem po antybiotyku AGUMENTIN ( biore po 1 tab o 8 rano i o 20 już 4 dzień) Piwko wypiłem nie jedno MIT że szybciej się upijesz konsumowałem 4 piwka "WARKI STRONG" i ani się nie upiłem ani nic człułem się identycznie jak bez antubiotyku i takiej "dawce piwka" OD POŁKNIĘCIA ANTYBIOTYKU DO PIERWSZEGO PIWKA MINEŁO 30 MINUT Antybiotyk o 20 piwko o 20:30 i nic się nie stało. *Pamiętaj nie jestem lekarzem pisze tylko w odpowiedzi na Twoje pytanie jak się czułem itp. itd.

Gość kitowiec
wiesz no ja przytrąbiłem przy augumentinie 2 piwa za godzine zjadłem pizze i jeszcze polknalem kolejna tabletke przed snem wiec to raczej zalezy od organizmu. mysle ze najgorsze by cie czekalo jakbys popil wodeczki wiec najlepiej zapal lonta! peace

Gość adereh
biore antybiotyk 3 dzien i delikatnie zabieralem sie do alko ..najpierw 1 drink powolutku saczylem potem drugi i czuje sie dobrze nawet bardzo , dwa drinki wziely mne jak cztery , zadnych skutkow ubocznych i nalewam sobie trzeciego

Gość gość
ja wzielam tabletke i jakies pol godziny pozniej wypilam z 3 duze kieliszki wina. Nic mi nie było po za tym że (tamto było wieczorem) a rano miałam drogną biegunkę, z 3 x byłam w kibelku i troszke woda szła;p wiec jak kto uwaza llepiejj moze jednak nie pic;p

Gość gość
czwarty dzien kuracji gdzie biore 2x 1000mg co 12godzin wypiem 200 wodki i jak narazie zyje i jest dobrze przymierzam sie do nastepnej no moze troche bardziej sie poce ale ogolnie jest dobrze wiec wydaje mi sie ze to zalezy tylko od organizmu kazdy swoj rozum ma i chyba wie na ile go stac

Gość gość
polecam wizytę u specjalisty od uzależnień skoro na kilka dni nie możecie się powstrzymać od alko i ryzykujecie zdrowie/życie/powodzenie kuracji antybiotykowej dla paru drinków/kielichów/browarów jakby tam nie zwał....to macie problem ogarnijcie się🖐️

Gość gość
do przedmówcy: "polecam wizytę u specjalisty od uzależnień..." Panie Geniuszu, jeżeli na ulotce nie jest napisane że nie wolno łączyć antybiotyku z alkoholem to chyba logiczne że takich przeciwwskazań NIE MA. Po to jest ulotka obszerności małej książeczki formatu A5 żeby pacjent wiedział czego się spodziewać. Jest wyróżnione karmienie piersią, ciąża, prowadzenie pojazdów, ale jakoś ZERO wzmianki o tak niebezpiecznym spożywaniu alkoholu?! Lekarz również o tym nie informował gdy zalecił dwu tygodniową terapię na tydzień przed sylwestrem gdzie można się spodziewać że raczej wszyscy piją alkohol. A lekarz jest chyba po to żeby ludzi leczyć a nie zabijać? Czy jak? Wysłał mnie na pewną śmierć czy utratę zdrowia? To forum jest po to żeby napisać o swoich DOŚWIADCZENIACH po Augmentinie z alkoholem, a nie o tym żeby oceniać i obrażać ludzi nie mając żadnych podstaw także sam się ogarnij pajacu.

Gość gość
aleś się pajacu obudził i bredzisz tutaj, no ale czego się spodziewać po pajacu pijaku który pije alkohol z lekarstwem i innym radzi aby tak robić

Gość gość
...bez przesady,ja zawsze piję alkohol-przy antybiotykach!!!!

Gość gość
niestety laicy nie rozumieja ze wiekszosc antybiotyków nei reaaguje zle z alkoholem a jak raz usłyszeli ze tak jest to beda swiecie bronic tego. Amoxicillinum nie wchodzi prawie w ogole w reakcje z alkoholem przez co mozna go spożywać przy antybiotykoterapi (z umiarem oczywiscie)

Gość Plati
Do tych osób co piszą że ktoś jest uzależniony czy nie: od dobrych ponad 2 tygodni nie miałem procentowego alko w ustach. Augmentin dostałem w ostatnią sobotę, i mam brać do piątku 2x dziennie. Tak się właśnie składa, że akurat w piątek 12.10 jadę do Czech na wyczekiwany od pół roku koncert rockowy! Kto wtedy wiedział że akurat zapalenia dostanę! W Czechach z kolegami spędzę dwa dni, a jak Czechy to wiadomo co- piwo! No i szukałem na ulotce informacji o alkoholu, a tam ani słowa, wszedłem na kilka stron- wszędzie piszą (nawet chyba jedna lekarka też była), że do łączenia Augmentinu z alko nie ma przeciwwskazań. Wchodzę tu- a tu historie nie z tej ziemi! Ludzie, nie wiem jakie wy leki bierzecie, ale wcześniej nie raz wypiłem piwko czu kilka jak brałem jakiś antybiotyk i żyje. A tu będzie samo piwo- dodatkowo Czesi piwa mają dosyć lekkie (nie tak jak u nas), więc myślę że nie zejdę ;) Tak więc, też myślę że dużo zależy tu od organizmu.