Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Suzou1981

Arytmia serca/dodatkowe skurcze/kołatanie serca

Polecane posty

Gość Suzou1981

Witam wszytskich i bardzo prosze o słowa otuchy, MAm na imię Ania i jestem w 29 tygodniu ciązy od 2 miesięcy nie potrafię normalnie żyć!!!!@ miesiace temu lekrz do mnei zadzownił w nocy, ze mam szybko przyjeżdzać do niego po recepte na zastrzyki rozrzedzajace krrw bo grozi mi śmierć z powodu zatoru płucnego. Diagnostyka trwała 3 miesiaće i okaząło się wsyztskie te nerwy byly niepotrzebne bo podwyższone d- dimery u kobiet w ciązy do 2500 sa normą a ja maiąłm 1200 potem 1080. Jedank ten stan nieustajacych nerwów i braku przespanych nocy doprowadizł u mnei do arytmi komorowej. Mianowicie mam 14 600 surczów dodatkowych na dobę, w tym 16 par, 800 trigemini. Po tej diagnozie jeszcze się wsyztsko pogorszyło odczuwam każdy skurcz, nie umiem m normalnie żyć, boję się ,że umrę przy porodzie albo tuż po. Lekarze chcą żebym rodizłą naturalnie przy monitorowaniu serca- a ja się panicznie boję- Panicznie!!!!!!Nie umie żyć. Boję się ,że nie zobacze swojej córeczki!!!!!!!Czy ktos moze ejst lub był w podobnej sytuacji i arytmia mu przesżła? Ps. Hormony tarczycy mamw porządku, tylko magnez ciut ponizej normy 1,78 norma od 1,8.

Gość dziwne to wszystko-konował jak
a skad tel w nocy od lekarza?

Gość izabellakol
no a co lekarze na to nie dali zadnych lekarstw,dlaczego nie wzieli cie na obserwacje do szpitala?

jest prawdopodobienstwo ze twoja arytmia komorowa jest spowodowana niedoborem magnezu, bierzesz magnez? Relanium tez by ci dobrze zrobilo, no i koniecznie konsultacja internisty czy konieczny jest lek antyarytmiczny

Gość Suzou1981
Bo skierował mnie na badania i dostał wyniki więc od razu zadzwonił, bo się przestraszył. Nie skonsultował sie nawet z innymi lekarzami czy tak może być czy nie. Szpitala nikt mi nie proponował- mam nadziję, ze dlatego , zmimo wszystko, aż tak poważne to nie jest, choć nie wiem już sama. Inne lekki mam brac po kolejnym holterze, którego będe miała 01 kwietnia - modlę się żeby do tego czasu sam magnez zredukował ilośc skurczy do mniej niz 5000 . to moje największe marzenie!

Gość Suzou1981
magnez biorę- tabletki cheltowe- 6 tabletek po 100 jonów magnezu dziennie od dwóch tygodni. Jest lepiej, bo przesypiam prawie całe noce, ale nadal czuję skurcze:(ale chyba ich mniej-oby!!!!!

Gość wiem co to rachatłukum
wejdź na forum kardiologiczne, na gazecie pl też jest na forum wątek o arytmii: http://forum.kardiolo.pl/

Gość Suzou1981
Tam niestety nic nie ma.......a nawet ząłozyłam wlasny wątek:(

Gość Suzou1981
Niestety kolejny holter wykazał 11 000 skurczy:( ależ sie spłakałam) dokładne wyniki zobaczę we wtorek- póki co mam zacząć brać isoptin. Tak się boję, żeby nie zaszkodził on maleństwu...... Poza tym coraz czarniej widze tą sytuację-tak wierzyłam w ten magnez..........a to chyba nie tylko jego braki powodują u mnie to cholerstwo...boje się coraz bardziej... Kolejne załamanie..................

nie martw sie; Isoptin nie zaszkodzi, moja przyjaciolka trzy ciaze brala fenoterol z isoptinem, ma trzy sliczne zdrowe coreczki:), bedzie dobrze, zobaczysz:)

Gość Suzou1981
ione a skad Ty wiesz tyle na temat arytmii?

Gość Suzou1981
Ratunku dzisiaj mi serce tak szaprie, bulgocze, czy ktoś tak ma jestem w 38 tygodniu

Gość patus33

Gość jhvhgfchfjknmjk
isoptin i fenoterol idiotko jest na podtrzymanie ciazy a nie na serce. fenoterol powoduje rpzyspieszona akcje serce a isoptin ma za zadanie ja wtedy obnizyc!!!

Gość jozef445
Nam zamówił syn ostatnio ciśnieniomierz Senior Sanity w ramach prezentu. Korzystamy z mężem codziennie i aparat radzi sobie bez zarzutu. Mierzy szybko i nie oszukuje na wynikach. Dobrze że można wrócić do starych wyników bo zapisują się w pamięci. Wyświetlacz jest optymalnych rozmiarów, łatwo dojrzeć cyferki. Poza tym dobrze jest tutaj wykonany mankiet, można szybko i dobrze zapiąć na ramieniu.

Gość gość
Ja również w czasie ciąży miałam problemy z sercem a mianowicie częstoskurcz ale ja od razu wylądowała w szpitalu.Na twoim miejscu jeśli źle się czujesz dzwon pi pogotowie lub niech cię ktoś zawiezie tam raczej nie odwaza cie zignorowac i prób a ci badania tez miałam rodzic naturalnie ale skończyło się na cc powodzenia -brałam biosotal bo isoptin na mnie nie dzislsl

Gość gość
jesteśmy w domu zadowoleni z Simple. Mąż kupił niedawno tak bardziej dla profilaktyki niż dlatego żeby któreś z nas chorowało na serce. Warto sobie czasami skontrolować ciśnienie tak dla świętego spokoju nawet że nic się złego z serduchem nie dzieje, bo jednak co jak co ale choroby serca są wyjątkowo niebezpieczne.

Gość aska

Trzeba przyznać, że Simple ma bardzo trafioną nazwę, bo jest faktycznie bardzo PROSTY w obsłudze dzialaniu czy w ogóle w budowie. Ma wszystko czego potrzeba jeśli chodzi o funkcje – wykrywa arytmię, zapamiętuje wyniki z datami badań, interpretuje ciśnienie czy jest dobre,czy złe. Więcej mi absolutnie do szczęścia nie jest porzebne.