Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia 86

niemiecki jak sie go nauczyc

Polecane posty

Gość agunia 86

komu sie udalo a moze jest ktos tak zyczliwy ze udzilimi kilku wskazówek. naprawde zlezy mi na tym bardzo

Gość agunia 86
czy nie ma tu kogos kto by mi podal kilka wskazowek

Gość przypadkowo
a w jakim kierunku chcesz sie nauczyc? matura, praca, czy tak po prostu? na jakim jestes poziomie? jakie masz mozliwosci finansowe?

słówka słówka słówka.... plus bardzo ważnie nieszczęsne rodzajniki.... szyk zdania jest bardzo prosty, więc pierwsze koty za płoty ale reszta gramatyki... rodzjniki deklinacja strona bierna 3cia forma czasowników nieregularnych to niestey trzeba wykuć na blache.... ale i tak mimo wszytko ba5dzo symatyczny język... :)

pojechać na roboty do Reichu, jak ja, ale tylko mówić, bo nic nie napiszę takie byki sadzę

Gość przypadkowo
najwazniejsze jak w kazdym jezyku i we wszystkim chyba jest samozaparcie. trzeba sie starac. jezeli masz mozliwosc, to idz na kurs do szkoly jezykowej, przykladaj sie do niego, bardzo wazne to powtorzyc wszystko co bylo na zajeciach i ZROBIC PRACE DOMOWĄ. poza tym staraj sie pracowac samemu, cwicz gramatyke, rob jakis podrecznik ze sluchaniem we wlasnym zakresie. do slownictwa polecam fiszki. wejdz na jakiegos czata jezykowego i sprobuj wlaczyc sie do rozmowy lub tylko czytaj najpierw. przy sprzataniu czy pracach domowych mp3 z formami lub po prostu plyta z podrecznika dla utrwalenia lub powtarzania. powodzenia :)

Gość agunia 86
jestem za granica ale nie uczylam sie gdyz nigdy jezyki obce nie wchodzily mi do głowy zawsze znalazłam kogos kto pomogłby mi cos zalartwic. teraz mam tego dosc chce sama zaczac liczyc na siebie. wiem ze to głupie byc za granica ale skoro nie potrzebowalam nie uczylam sie. chce znac podstawy w miare zeby sie dogadac wiedziec jak budowac zdania

Gość agunia 86
nie wiem od czego zaczac nawet ktos mi pomoze

podstawowe zwroty "dziękuję dowodzenie dobranoc przepraszam, ile to kosztuje... mam na imie.... " przedstwaianie sie... ma na imie.. pchodzę z .. mieszkam w/z ... liczebniki od 0-12 na poczatek.. a potem juz 10tkami możesz leciec..... takie rzeczy możesz sobie znależć w chociażby słowniku pol-niem.. więc wydatek mniejszy...

Gość agunia 86
a jakies inne sposoby nauczenia sie kto pomaze

Gość agunia 86
kto przetłumaczy ten pokój jest zajęty ktos sie w nim zamknął gosc tam spi bylam umówiona dzisiajna wizyte czy sa czy jest (zapytanie ocos) pózniej przyniose czy w odpowiedzi na pytanie chce odpowiedziec nie ma wystarczy keine. znalazłam