Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiemmmmmmm

powiedzcie jak krowie na rowie jak zrobic poledwice w piekarniku

Polecane posty

Gość pytam bo nie wiemmmmmmm

zeby dobra wyszła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość np
* 1i1/2 kg.polędwicy wołowej * 15 dag.pokrojonej w cienkie plasterki słoniny * 5 dag. masła * 5 łyżek wody * sól * pieprz Polędwicę zwinąć plasterkami słoniny i obwiązać sznurkiem kuchennym.Włożyć no naczynia żaroodpornego i piec w tem.220 stopni przez 25 minut.Wyjąć z piekarnika, zdjąć sznurek i słoninę i piec jeszcze ok.25 minut, aby mięso się zrumieniło.Potem doprawić polędwicę solą i pieprzem i piec jeszcze 5 minut.Zebrać sos, wyjąć mięso i pokroić na plastry.Ułożyć na ogrzanym półmisku i wstawić do ciepłego piekarnika.Tłuszcz z pieczenia wylać.Zaroodporne naczynie w którym pieczona była polędwica postawić na dużym ogniu.Dodać sos zebrany przy krojeniu mięsa,pokrojone masło i 5 łyżek gorącej wody.Mieszać drewnianą łyżką zeskrobując z dna drobinki mięsa i słoniny.Doprowadzić do wrzenia.Sos doprawić solą i pieprzem i przelać do sosjerki.Natychmiast podawać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kot kot pies
polecam wrzucić mięsiwo do rękawa foliowego (specjalny do pieczenia:P podlać filiżanką bulionu z kostki, wrzucić tam ze dwie małe cebulki. 4 ząbki czosnku zgniecione trochę (nie obrane) pare ziaren ziela angielskiego dwa listki laurowe. aha i mięsko wcześniej natrzyj solą i pieprzem. można też kawałeczek masła na nim położyć. i nakłuj rękaw w trzch miejscach. w zależności od wagi piec od godziny do 1,5. musi się udać, nie ma bata:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytam bo nie wiemmmmmmm
dzięki za przepis:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×