Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość daisy_dee

Beznadziejna cera / jaki krem?

Polecane posty

Gość daisy_dee

Mam bardzo kaprysna cere- raz potrafi maksymalnie sie przesuszyc( do tego stopnia,ze z okolic nosa moge odrywac platki skory), peelingi i zadne kremy nawilzajace,natluszczajace nie dawaly rady. To problem glownie zimowy-niskie temperatury, klimatyzacja na zmiane z ogrzewaniem, zimny wiatr itp. W momencie gdy zaczyna robic sie clepiej, skora zaczyna koszmarnie sie przetluszczac, zwlaszcza na nosie i brodzie. Jaka pogoda jest w Polsce, kazdy wie- wiec mam na zmiane przesuszenie z przetluszczeniem skory. Do tego dochodzi kolejny problem-kremy, ktorych uzywac nie moge,bo potwornie zapychaja mi pory. Jedynie Iwostin do cery problemowej troche "podreperowal" mi skore-nos przestal sie blyszczec, pory byly zwezone. Ale po niecalym miesiacu skora znow zaczela sie buntowac(powrocilo przetluszczenie i krem zaczal zapychac mi pory),wiec przestalam uzywac. na chwile obecna darowalam wiec sobie kremy,stosuje regulanie peeling i maseczke z zielonej glinki, do mycia twarzy uzywam mydelka Dove,a do makijazu stosuje puder mineralny l'oreala. Jest lepiej,ale jednak daleko jej do idealu, nadal mam spory problem z zanieczyszczonymi porami i pewnie wraz z wiosna nadejdzie przetluszczanie. Zastanawiam sie nad mikrodermabrazja(warto?), ale przede wszystkim jakims kremem badz zelem do takiej kaprysnej cery. Najlepiej apteczne,bo po ostatnim kremie l'oreala dosyc dlugo walczylam z wypryskami. Jesli chodzi o preparaty doustne,to sotsowalam drozdze, capivit a+e i capivit hydro control, jednak w zasadzie tylko po hydro control widzialam jakies delikatne efekty.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować