Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bcxnh

czy to mozliwe?!!

Polecane posty

Gość bcxnh

Mam pytanie . Robiłam to kilkanaście razy z moim chłopakiem bez zabezpieczenia ,jednak do wytrysku nie doszło .Czy mogę być w ciąży?Podobno w preejakulacie nie ma plemników ,a jak są to zbyt słabe do zapłodnienia.Jak jest waszym zdaniem ?

Gość a kto ci powiedzial
w prejakulacie sa plemniki i wiez mi sa zdolne do wedrowki wiec moglo dojsc do zaplodnienia jesli akurat mialas wtedy plodne. gratuluje.

z doswiadczenia wiem ze to nie mozliwe ale wiesz wypadki chodza po ludziach, wiec szansa zawsze jakas tam jest.. minimalna, wlasciwie bliska zeru duzo sie dyskutuje na temat preejakulatu rzeczywiscie moze on zawierac plemniki ale nie sa one zdolne do zaplodnienia, istnieje jeszcze cos takiego jak kropelkowanie czyli tzw krotki wytrysk a w zasadzie kropelki nasienia przed tym wlasciwym wytryskiem

Gość hggh
Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia.

Gość hggh
ktoś zna przypadki?

Gość bcxnh
yyyyy? coś więcej ?

Gość O-n-A91
bez paniki. tak łatwo w ciążę się nie zachodzi. ludzie latami starają się o dziecko i co? wytrysk wewnątrz i i tak dziecka nie ma.

Gość bcxnh
No też tak myślę ... No ale ,denerwuje sie z deka.