Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfergthejf

Najdziwniesze zachciankiw ciazy -OPISUJCIE! !!!

Polecane posty

Gość dfergthejf

:)

Gość jajajajajajjaja
te zachcianki to wielka jedna brednia i wymysł!! Ja byłam w ciazy dwa razy i nie miałam jakichs nienormalnych zachcianek! Gadacie pierdoły straszne

Gość moja teściowa
we wszystkich 3 ciążach żarła ( nie jadła a właśnie żarła) węgiel. taki normalny do palenia w piecu!!!! mowi ze potrafila iść za wozem i zbierać węgiel z ziemi, bo jej ślina ciekła :))))

a ja sie nie zgadzam:) od poczatku ciazy(tzn od 6-7go tygodnia) mam ochote na truskawki!!!!!! bez przerwy.uwielbiam ich zapach i smak.moglabym juz nic wiecej nie jesc!!!

Gość rrtyyu
też sie nad tym zastanawiam czy jestcoś takiego czy nie.Jestem w drugiej ciaży i z pierwszej pamiętam tylko,że jadłam całe skrzynki mandarynek i zapijałam to mlekiem.Litrami.To chyba jakaś zachcianka,nie?bo teraz bym chyba zwymiotowała po czyms takim.Za to teraz w drugiej ciaży jem non stop czerwony winogron i kanapki z pomidorem.Non stoip.Nic wiecej prawie.

hmm w 1 ciazy (ale tylko na poczatku) strasznie smakowal mi sok pomaranczowy i piwo:) musialam zadowolic sie bezalkoholowym:) w 2 ciazy mialam takie mdlosci ze nie grozily mi zadne zachcianki:P

Typowych zachcianek nie miałam. Nie było takiej sytuacji żeby mąż nocą ganiał za jakimś jedzeniem dla mnie. Co prawda miałam na początku ciąży klimat na pomarańcze - z kilo dziennie, a potem, na pomidory i ogórki kiszone. Ale to zawsze było w domu w ilościach hurtowych.

te mandarynki i sok pomaranczowy to bardzo zdrowa zachcianka organizmu - kwas foliowy:) Tez jadlam. Do tego wszystko co buraczkowe. No i nieszczesny MCDonald, którego wczesniej niecierpiałam. Normalnie ślina mi ciekła jak tylko pomyslałam.

Gość etammmmmmmmmmm
zupy wsystkie byle ostre i pomidorowa na czele mniammmmmm

ja o dziwo NIGDY nie jadlam w ciazy w nocy.i nie mialam jakiegos wilczego apetytu.Jadlam raczej normalnie, z tym ze pewne zrezy smakowaly mi bardziej, a inne mniej,A jeszcze inne wcale:P

Gość .l.ll..l.l.l...
a ja cytrusy takie jak pomarańcze i mandarynki jadłam non stop! no i cały czas miałam ochote na zupki chińskie :)

Gość gfhgh
Moja mama mówiła że będąc w ciąży uwielbiała wąchać gumę. W domu gdy mogła, trzymała przy nosie piłki tenisowe a w szkole gdzie pracowała, zasuwała gumową kotarę przy biurku w gabinecie chemicznym tak, żeby czuć jej gumowy zapach. Niezła jazda, nie?

ja mysle ze to hormony szaleja i czlowiekowi uderza do glowy;) ja na poczatki 1 ciazy pacowalam u tescia w firmie, mialam wtedy mdlosci i źle sie czulam.Do dzis jak tam ide to mnie mdli gdy tylko poczuje zapach tego biura...:)

ja na samym poczatku jadlam na potege pomarancze 1,5kg dziennie szlo jak nie wiem...potem cos mi sie tam na obiad zachcialo a to ogorkowa a to nalesniki albo kopytka:)... pamietam niedawno mialam straszna zachcianke na sliwki..mmm na szczescie moi rodzice maja sklepik z owocami i warzywami wiec mi z gieldy przywiozl sliwek i tak przed 5 dni hehe biedny przywozil:)... a tak to ciagle mi sie lodów chce:)...i to tylko z jednej lodziarni i nigdzie indziej..maz tylko bardzo przezywa hhee bo zeby do niej dojechac trzeba jechac przez najwieksze korki hehe..:P...ale tak zeby biedaczek po nocach latal to nie...no i nie sa to jakies wymyslne zachcianki..

na poczatku mialam ochote na zupy warzywne gdzie konecznie musiala byc brukselka:) teraz caly czas mogla bym jesc mizerie z pomidorow i kefiru:)

zachcianki istnieja!!!! tez zawsze myslalam, ze to brednie, ale nie! i to wcale nie jest wymysl z tymi kobietami, ktore w srodku nocy otwieraja lodowke bo musza cos zjesc - ja w ciazy wlasnie tak mialam. okropny niepohamowany apetyt:Dnocna szafka kolo lozka obladowana byla jedzeniem, budzilam sie w nocy i jadlam, taka bylam glodna:D:D:D a jesli chodzi o konkretne zachcianki - zielone kwasne jablka. zadne inne, zadne zolte czy czerwone - musialy byc zielone i kwasne! co smieszne, nigdy nie przepadalam za jablkami, a w ciazy nie wyobrazalam sobie nie zjesc chociaz jednego dziennie. no i zelki owocowe:Dpamietam w pracy aby miec zelki ciagle pod reka, nosilam je w kieszeniach spodni, i chodzilam jak debil z takimi obladowanymi kieszeniami. a jak ktos zobaczyl, ze wyciagam z nich zelki jak jakies dziecko w przedszkolu...:D:D:D

Gość zaskoczona na maksa
W tych cytrusach coś jest, bo ja mogłabym jeść kilogramami mandarynki-ile w domu posiadam, tyle zjadam :) Pomarańczami też nie gardzę. Za to odrzuciło mnie od mięsa. Tak żeby mi się coś zachciało i specjalnie wysłałam po to męża to raz po lody z automatu

Gość to i ja się wypowiem
Oj ja miałam zachcianki :) Chleb z pomidorem, cheesburgery z McDonalds :o ... a raz w nocy w TV leciał film "Szczęki" i zachciało mi się ryby opiekanej w occie :P ... Mój kochany leciał więc do sklepu ok.23.00 :)

Gość to i ja się wypowiem
A mandarynki też pożerałam, ale tak zawsze było więc to pewnie nie przez ciążę :)

w pierwszej ciazy zupki chinskie w ilosciach na tony... az mi wstyd bylo do sklepu isc i kupowac z wielkim brzuchem takie niezdrowe jedzenie... do tego stopnia sie ich najadlam ze od tamtej pory na zupki chinskie patrzec nie moge bo mi sie na wymioty zbiera a minelo juz 6 lat w drugiej ciazy jadlam tonami mandarynki, 3-4 kilo dziennie to byl standard i lody... ah w pierwszej ciazy mi kolezanka powiedziala ze jak widziala jak ja jadlam to jej sie na wymioty zbieralo... a przeciez ja nic takiego nie jadlam strasznego (czekolada z ogorkiem kwaszonym to byl ten smak) jedna moja kolezanka w ciazy namietnie wachala gabki i to musialy byc nowe bo uzywane juz nie mialy tego zapachu... wiec chodzila do sklepu brala gabke i ja wachala... druga namietnie wachala paste do butow...

ja w 3 miesiącu zostałam przylapana przez męża nad stolikiem na ktorym były: 2 bułki otwarte posmarowane nutellą, 2 bułki zawalone śledziem w sosie pomidorowym, pol wypity kefir, pol pusty sok pomaranczowy, 2 kiwi, pol szklanki coli i niedojedzony ugotowany kalafior... jadłam to wsyztko na mianę i bylam najszczesliwsza na swiecie- tak bylo tylko raz gdy zlapala mnie handra...teraz na sama mysl mam mdlosci a jestem w 8 miesiacu ciazy:)pozdrawiam

ja jesli chodzi o cytrusy to pomarancze owszem:) ale tez gerejpfruty ale tylko zolte:) jeszcze zaczelam jesc mieso przed ciaza wogole go nie jadlam bo nie przepadałam.........ostatnio myslalam ze zwariuje jak chociaz nie zjem 1 plasterka wedliny z chrzanem:)