Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaaaa

ciąża po tabletkach anty

Polecane posty

Gość pytającaaaa

od 3 lat biorę Cilest, właśnie dowiedziałam się, że jestem w ciąży... dziewczyny czy dużo jest takich osób czy ja jakaś dziwna jestem? nie opuściłam ani jednej tabletki...

Gość agnieszkaaaa
znajomej się zdażyło

Gość przy tabsach okres jest
zawsze tak sie mów ze nie opuściłam ani jednej... tabsy też nie daja 100% pewnosci...

Gość cbsd c
Ja biorę Cilest od 16 lat,przedtem brałam Marvelon.Jakos nie zaszłam w ciąze . Musiałas miec biegunkę,wymioty,zazywałas inne tabl.ktore miały wpływ na anty.

Gość cbsd c
przy tabsach okres jest;tabsy daja 100% pewnosc,tylko trzeba je umiejetnie stosowac.

no tak masz rację, ale chodzi mi właśnie o te biegunki wymioty itp

Gość cbsd c
przy tabsach okres jest-ja robie tak.Gdy mam biegunke w czasie krotszym niz 5 h od przyjecia tabl.biore ponownie druga tabletke.Gdy biegunka nie przechodzi to po prostu zazywam kolejne tabletki ale stosuje takze dodatkowe zabezpieczenie(prezerwatywa ,globulki(wtedy nei ma mowy o lizaniou cipci,no ale wazniejsze jest aby nie zajsc w ciaze)Gdy jestem chora i zazywam jakies tabletki to nawet lekarzowi i ulotce nie wierze i stosuje takze zabezpeiczenia dodatkowe)Moze d;latego,ze bardzo powaznie podchodze do stosowania tabletek anty przez tyle lat nie zaszłam w niechciana CIAZE .

ja i biegunki miała i nie stosowałam zgodnie z zaleceniami i inne leki stosowałam i przy tym nie stosowałam dodatkowych zabezpieczeń i też nie wpadłam...

Gość pierwsze słyszę
Ja przez 10 lat brałam tabletki anty. Zawsze stosowałam się do wszystkich zasad: brałam stale o tej samej godzinie- o 21, jeżeli wystąpiły wymioty albo biegunka, to brałam jeszcze jedną tabletkę, zabezpieczałam się dodatkowo biorąc antybiotyk, zawsze kończyłam opakowanie w środę, a kolejne rozpoczynałam za tydzień w czwartek i NIE WPADLAM. Tabletki odstawiłam i niemalże od razu zaszłam w ciążę.

Gość zawsze się laski tłumaczą
że brały tabsy i wpadły, wpadają tylko te które nie umieją czytać ulotki, te które zapominają brać tabletki i te które mają tabsy źle dobrane (o za niskeij dawce hormonów) chociaż w tą ostatnią opcję i tak nie wierzę

Gość 1 kobiet tak ma

Gość Gośka_mińsk
Mam takie pytanie. Owszem zdarzyło mi sie zapomnieć o tabletce,lecz zażyłam ja w tolerancji tych 12 h.zawsze. Lecz...mam pytanie czy jest duza mozliwosc zajscia w ciaze,dodam ze moj facet prawie zawsze konczy we mnie.