Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UKeika

Czy malenstwo moze miec zgage?

Polecane posty

Gość UKeika

Hej, czy sadzicie, ze dziecko 7 miesieczne moze miec zgage?

Gość rrrrrrr
a po czym? czym ty je karmisz? moze refluks,ale zgagę?

Może mieć. Idź z dzieckiem do pediatry. Trzeba zbadać czy nie ma refluksu.

Gość UKeika
Pytam z tego wzgledu, ze zauwazylam, ze w pewnym momencie maluszek wypluwa jedzenie po paru lyzeczkach, choc je z aptetytem i jeszcze niedawno jadl cale porcje jakie przygotowywalam, a teraz jakby na sile jadl. Przygotowuje corce zupki i potrawy dla dzieci, ale tez daje np. gotowane warzywa, ziemniaki takie papki , zupy. Niewiem czy dobrze robie, w sumie doswiadczenia wtym niemam, a tez niema mi kto powiedziec co i jak jest ok :(

Gość rrrrrrr
a mleko,mleko też ulewa??

Gość UKeika
w sumie tez. NIc nie je z wielka checia. Zmuszam ja na sile do jedzenia.trudno stwierdzic co to jest. Tak sobie pomyslalam o zgadze czy o tym refluksie jak mowiecie, czy moze jakas nietolerancja pokarmowa, ale w sumie to na wszystko to niemozliwe. Boje sie myslec, ze moze jej cos powaznejszego dolegac. niewiem z jakiej przyczyny nie chce jesc, moze ma chec i napewno jest glodna, ale cos jej przeszkadza :(

Gość rrrrrrrr
ma pewnie refliks i podrażnione gardło od cofającego sie pokarmu.Zgłaszałaś przez te miesiące pediatrze,ze dziecko ulewa ,że cofa mu sie pokarm.Czasami nawet u dzieci nie wylatuje tak często ale podchodzi do gardła wziaż i podrażnia przełyk.To strasznie boli,tak jakbys non stop miała zgagę właśnie.Powiedz pediatrze.Może mleko antyrefluksowe by pomogło.Jak nie to pewnie trzeba będzie zrobić badania,bo to juz dosc duze dziecko.Moje miało refliks ale leczyłam to od urodzenia

Gość UKeika
To pewnie ten refluks. Ona jakby pluje tym co zje, na poczatku ok, ale po kilku lyzeczkach tak robi jak mowilam. Od kiedy Twoje dziecko zaczelo miec refluks i czy da sie to wyleczyc? ja slyszalam , ze to choroba dlugotrwala albo i na stale :(

Gość rrrrrrrr
miało refluks od urodzenia.Wystarczyło przetestować kilka mlek AR.Bebilon zadziałał i piła go do roku czasu i po refluksie ani śladu.Refluks jest odwracalny i uleczalny.Żadko trzeba coś wiecej niż odpowiednie mleko.Tyle,ze ty późno sie za to wziełaś

Gość rrrrrrrr
jak dziecku cofają sie stałe pokarmy to musisz to z pediatrą konsultować już.Ja od początku o to zadbałam i zanim moje dziecko jadło stałe pokarmy było już w miarę ok,nigdy nic się nie cofało.

Gość UKeika
Tak, wiem ze moze zbyt pozno,ale nie moglam tego stwierdic. Poprzednio jadla ok, a z dnia na dzien bylo gorzej. Wiec Twoje dziecko nie bylo karmione piersia tylko mlekiem zastepczym tak? slyszalam ze niewszystkie dzieci moga naturalne mleko pic.

Gość rrrrrrrr
tak,ja nie karmiłam prawie wcale piersia,ale to nie z tego względu.Były inne powody. musisz zapytać pediatry,powiedzieć co sie dzieje z dzieckiem

Gość UKeika
Wiec najlepiej to pojde z dzieckiem do lekarza. Tu gdzie mieszkam niema w poblizu polskiego pediatry choc napewno jest bo to duze miasto. Pewnie corka jeakies leki dostanie i bede musiala poznac jej grafik nowej diety.