Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rin tin tin

problem z naprawa tv, prosze o porade

Polecane posty

Gość rin tin tin

Witam, mam taki problem, kupilam jakis czas temu tv i niestety wciaz sie psuje, pojawiaja sie dziwne pasy na ekranie, zawosilam go juz ze cztery razy do serwisu (jest na gwarancji) ale oni wciaz mowia ze to nie wina tv, tylko kablowki (przy czym jak puszczamy cos na dvd jest to samo, a co ma dvd do kablowki) robilismy nawet zdjecia zeby im pokazac i nic. NIedlugo sie konczy gwarancja i nie wiem co zrobic, bo to definitywnie wina telewizora a oni cala sprawe po prostu olewaja, co mozna w tym wypadku zrobic, gdzie sie odwolac? Prosze o porady :( Telweizor niestety byl drogi :(

Gość comfortably numb
Co to za TV plazmowy ?

Gość rin tin tin
nie, to jest płaski lcd samsung

Gość przeczytaj warunki gwarancji
bo coś mi się majaczy, że jak po trzeciej naprawie wada nie zostanie usunięta, to należy się wymiana towaru albo zwrot gotówki

Gość przeczytaj warunki gwarancji
najlepiej zadzwoń do federacji konsumentów, tam ci najlepiej doradzą

Gość comfortably numb
tak myślałem że koreański :classic_cool:. Plazmowe też są płaskie a kolory ewidentnie lepsze. Jak wyglądają pasy ? ps jest lepsze forum na tego typu pytania ;)

Gość rin tin tin
mi przyszla do glowy tylko kafeteria, sa to takie cienkjie pasy pojawiajace sie tylko w niektorych miejscach w jaskrawych kolorwach, czerwony, zolty zielony, raz sa albo cale zielone, raz cale czerwone, ech mam zdjecia jakby co. Tez mi sie wydawalo ze musza wymienic towar, ale oni twierdza ze nie jest wadliwy :/ bo to pojawia sie co jakis czas, raz jest miesiac dobrze i nagle sie psuje, raz po tygodniu, ech oni pewnie podlaczaja i widza ze wszystko jest ok i twierdza ze nie ma problemu, a przeciez pokazywalam im zdjecia, naprawde maja bardzo olewcze podejscie do sprawy :(

Gość A JAAAAAAAAA
oddaj telewizor do sklepu gdzie go kupilas i powolaj sie na niezgodnosc towaru z umowa sklap na 14 dni na odpowiedz... potem federacja konsumentow ci pozostaje

Gość comfortably numb
Usterka "duch" . :) Jeśli jest na "każdym złączu" i nie jest uznana za usterkę poprzez serwis to można prosić o wymianę na nowy. http://prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/wymiana;towaru;na;nowy;-;prawa;konsumenta,121,0,214905.html polecam przejrzeć to forum i umieścić tam zdjęcie na pewno ktoś napiszę czego może dotyczyć ta usterka w tytule napisać model TV i pasy np samsung LE - xxxx pasy problem z serwisem http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewforum.php?f=114 pozdrawiam

Gość comfortably numb
Link się źle wkleił ten pierwszy odnośnie praw konsumenta , ale rada powyżej mojego postu dobra można próbować oddać TV do sklepu za podstawę podać niezgodność towaru z umową .

Gość rin tin tin
bardzo dziekuje za rady, zrobilam teraz zdjecie telewizora na pol z telegazeta, jest tam data, ostatni raz zawieziemy do innego salonu i jezeli znow nic nie zrobia, zglosimy to do sklepu, badz zadzwonie do federacji konsumentow. jeszcze raz bardoz dziekuje za rady