Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katty223

bardzo sucha cera

Polecane posty

Gość Katty223

dziewczyny mam problem, czy mozecie mi polecic jakis super nawilzajacy krem do cery suchej, bo czasem robia mi sie liszaje tz. w niektorych miejscach na twarzy :/

Gość onaa19999
Najlepiej idz do dermatoloa bo taka sucha skora szybciej sie starzeje, wyskakuja wypryski, robia sie zaskorniki i jet bardzo wrazliwa. Mam ten sam problem co Ty. Poszlam do dermatologa przepisala mi rozne emulsje do mycia twarzy, kremy nawilzajace a na pon iedzialek jestem umowiona na mikrodermabrazje.

Gość Katty223
Nie raczej wolałabym uniknąć wizyty u dermatologa. Kiedyś używałam takiego kremu z Garniera i był ekstra i chyba musze go zakupic albo maść witaminową

Gość lolka ta od bolka
ostatnio wyskoczylo mi kilka pryszczy przed okresem, smarowałam je brevoxylem, tylko strasznie wysuszona była skora na noc z ziai krem maslo kakowe, ale duzo to nie dalo. Kupiłam sobie zel aloesowy i po jednej aplikacji na noc bardzo duza poprawa. 13 zło kosztuje z palomy jest. Mam cere mieszana tylko czesto przesuszona

Gość Katty223
Napiszcie jakie kremy są do cery suchej jak ktos wie :)

Gość cococc
ja moge Ci polecic krem Ava Mustela, czy jak to sie pisze, jest on gesty i bardzo dobrze nawilza

Gość Katty223
ale gdzie go kupie? w aptece czy drogeriach?

Gość Katty223
???????????

Gość ja proponuje
kuracja 7dniowa Hydro z Rival de loop (rossmann) po 5,99 Są to ampułki w formie olejku, jest kilka rodzajów. Ja mam cere tłustą ale czasem ma okresy przesuszenia lub podrażnienia wówczas robie sobie tą kuracje - ładnie nawilża, skóra jest miekka, nie zapycha.

Gość figura figurą
ja Ci powiem, bo też tak miałam dwie rzeczy są Ci potrzebne - i tylko dwie, nie babraj się żadnymi tonikami, maseczkami i tp krem nawilżający (albo dla dzieci np Babydream z Rossmana za ok 5 zł albo Physiogel krem - z apteki - genalny nawilżacz bez wszystkich sztucznych zapychaczy do tego łagodny peeling enzymatyczny nawilżać, nawilżać, złuszczać, nawilżać..... daj skórze ok miesiąca, ale już po kilku dniach będzie różnica ps. chyba ze masz jakąś chorobę skóry - wteduy marsz do lekarza

Gość Katty223
Wyskoczył mi taki malutki liszaj koło brody a to juz oznaka przesuszenia i powiem wam, ze od jakiegos czasu smarowałam sie kremem bambino i niby tłusty, a skóra po paru godzinach robi sie sucha i wysepuja takie liszaje...mnie sie wydaje ze troche krem bambino spowodoał takie przesluszenie

Gość Katty223
Wyskoczył mi taki malutki liszaj koło brody a to juz oznaka przesuszenia i powiem wam, ze od jakiegos czasu smarowałam sie kremem bambino i niby tłusty, a skóra po paru godzinach robi sie sucha i wysepuja takie liszaje...mnie sie wydaje ze troche krem bambino spowodoał takie przesluszenie

Gość dorota084
jest jakis nowy krem soraya hydrokrem gekboko naiwlzajacy z kwasem h. ale jeszce nie ma recencji , czekam niecierpiliwie moze bedzie dobrze nawilzał:) narazie uzywam heppyderm ten mocno nawlizajacy;)

Gość ewelka rewelka
a ja uzywam garniera czerwonego do bardzo suchej skory z mikroolejkami| z owocow i tez ladnie nawilza :)

Gość Optimals hydra energy orifla
me

Gość Katty223
ewelka rewelka musze zainwestowac w ten krem z garniera :) uzywalam balsamu do ciala garniera czerwonego i sie sprawdzil moze to samo bedzie z kremem :)

Gość mówię ci dzewczyno
że kremy drogeryjne się nie nadają zwłaszcza że bambino - dla dzieci ci nie służy to tym bardziej Garnier czy inny Oriflame kup krem ten z apteki Physiogel

Gość katty223
???

Gość goya 007
ja tez mam sucha cere, cudowalam nawet z oliwka i zbytniej poprawy nie bylo, krem bambino tez uzywalam, wydaje mi sie ze nie jest dobry dla doroslej suchej skory, on tylko natluszcza a tu potrzeba konkretnego nawilzania, teraz mam taki E45 zwykly, tylko ze jestem w UK i mi pomaga, nie wiem czy w polsce tez ten akurat jest, ale tak jak pisal ktos przede mna chyba najlepsze sa te zwykle nawilzajace kremy, bez zapachow i innych cudow

Dax cosmetics Perfecta do cery suchej i wrażliwej i maseczka tej samej firmy Słodkie migdały do cery wrażliwej...jak dla mnie super zestaw! A naprawde stosowalam wieeeeeele kremow i żaden mi nie odpowiadał dopiero Dax...naprawde super!