Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tiramusumi

Jak radzicie sobie ze stresem w pracy?

Polecane posty

Gość Tiramusumi

Im bardziej sie denerwuje /bo mi zalezy/ tym wiecej robie bledow. Bledne kolo. Wysiadam juz psychicznie i kazdego dnia ide do pracy czekajac na wypowiedzenie... Poradzcie cos. Wyjasnie, ze to nie jest praca w moim zawodzie, ale bardzo potrzebuje jej teraz. Bardzo dlugo szukalam lepiej platnej pracy. Znalazlam ta i chcialabym wyjsc na prosta. A tu porazka...

Gość Tiramusumi
Staram sie wyluzowac na prawde... Ale... Ostatnio poczulam sie juz pewniej. Klienci zaczeli mnie rozpoznawac, pytaja o mnie. I tu pojawil sie problem. Koledzy z pracy, dotad "do rany przyloz" zaczeli na mnie wszyscy najezdzac. Im lepiej mi idzie tym wiecej krytyki. Moze przesadzam, ale widze tu jakas zazdrosc. I jak tak wszyscy na mnie wskakuja, tylko czekajac az popelnie blad, to z tych nerwow popelniam bledy... I zamiast lepiej idzie gorzej... :(

tak, wyluzuj, przyjmuj magnez, bo jego braki dodatkowo wzmagają stres... dbaj o siebie, oddychaj świeżym powietrzem, może jakieś witaminy...

Gość Tiramusumi
Magnez pije niemal co dzien, bo inaczej mam kosmiczne skurcze w lydkach- praca wymaga stania i biegania czasem i innych takich... Jutro chyba wybiore sie na spacer (mam wolne) moze faktycznie pomoze? Najgorzej wybic sobie z glowy te mysl "kurde niech mnie w koncu zwolni i niech skonczy sie ten koszmar". Wiem, wiem samospelniajace sie przepowiednie...

Gość annanika
myślę, że przydałaby ci się jakaś odskocznia od pracy. masz jakieś hobby? może wyjedź na kilka dni, jak możesz. w zeszłym miesiącu miałam podobnie, tylko, że mnie wszystko irytowało i to w stopniu ekstremalnym- klienci, koledzy, szef... codziennie wracając z pracy, w myślach układałam wypowiedzenie. bardzo pomógł mi wyjazd na weekend do innego miasta. odpoczęłam i mam zupełnie inne podejście do wszystkiego.

Gość Tiramusumi
annanika, dziekuje za rade. Zaczynam powoli schodzic z tych emocji. Jutro z okazji 30-tki wybiore sie do term. I skupie na odpoczynku. Mysle, ze troche sama sobie "pomoglam" w tych problemach. Z jednej strony od razu chcialam byc perfekt, chociaz moi koledzy to profesjonalisci w tej branzy i pewnie moglo ich to zdrowo wkurzyc. Z drugiej strony fatalnym bledem bylo chyba moje czarnowidztwo. Bowiem po tym jak znalazlam te lepsza prace, asekuracyjnie zostawilam dawna (tak jakby co). I dzis chociaz mam wolne, zapiernicz mam zdrowy, zeby sie ze starych zobowiazan wywiazac. I zamiast hobby, to wciaz stres czy ze wszystkim zdaze. Teraz widze, ze nie jestem maszyna i kilka srok za ogon nie mozna ciagnac. Widze tez, ze przede mna dluga droga w nowej pracy i nie ma co na sile sie wybijac. Mam nadzieje, ze jutrzejszy wyjazd pozwoli mi na nowo odzyskac forme. I mam nadzieje, ze nie jest za pozno...

Gość annanika
na pewno nie jest za pozno :) udanego wyjazdu ;)

Gość Tiramusumi
Dzieki raz jeszcze. :) Oki ide zapolowac na zywnosc do marketu a pozniej koncze druga prace. Koncze doslownie, bo dzis dam im znac, ze to jednak koniec, bo wysiadam. :) A jutro nie wychodze z wody dopoki mi skora nie odleci a w glowie sie nie przejasni. :) Zycze ci (i inym odpowiadaczom tez) milego dnia, tygodnia, miesiaca i wogole calego roku. :) A jakby ktos jeszcze mial przemyslenia, czy wlasne doswiadczenia to bede podczytywac z uwaga. Pzdr

Gość annanika
no od razu lepiej :) aż miło poczytać taką naładowaną pozytywną energią wypowiedź :) dziękuję za życzenia, bo czeka mnie teraz dużo zmian w życiu i wsparcie duchowe jest mile widziane :)