Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka córki mojej siostry

imię Zana

Polecane posty

? ;)

albo Mistral?

Gość gorzej niz trup
czemu nie? dla małego pieska imie bardzo fajne

Dla dziecka i nie, nie przesadzam.

Gość gorzej niz trup
dla psiego dziecka ??

Gość ojtaktak
dzieciak będzie miał przerąbane w szkole i przedskolu.

Zana Kovalski. Psie dziecko wabi się Kasia, a kocie Magda.

Gość Psełdonimka w kaloszach
Moja córka ma na imię Zuzanna, a od 10 lat każdy używa zdrobnienia Zana - o ile można nazwać to zdrobnieniem.

Gość ojtaktak
ja też nie wiem... rodzice chcą być oryginalni, a robią dziecku krzywdę... Badania pokazują - im niższe wykształcenie i status społeczny, tym bardziej dziwaczne imiona rodzice nadają... Pomyśl o tym. Jeśli oczywiście nie myłśisz o dziecku i o tym, jak ono będzie się czuło z tak kretyńskim imieniem, które będzie musiało nosić przez całe życie.

Dla mnie kretyńskim imieniem jest Julia, Dominika i Ola :) W moim przypadku twoja statystyka się nie sprawdza. Całkiem dobrze nam się powodzi i co gorsza wykształcenie posiadamy.

Gość ojtaktak
nie moja statystyka, tylko badania naukowe. Oczywiście są wyjątki. A ty jakie imię nosisz?

Paelomina, a co?

Gość trtr
"Co gorsza" posiadacie owe wykształcenie (ciekawe jakie, niepełne średnie?), niech będzie że wierzę, co jednak znacznie obniża statystyki dot. inteligencji życiowej absolwentów. A Zana oto faktycznie fajne imię dla psa. Nie wiadomo też co się pojawi na rynku jako Zana, może wkrótce smalec, model samochodu, podpaski... i dzieciak będzie miał imię wręcz symboliczne. To jest niebezpieczeństwo wynikające z nadawania pretensjonalnych imion ot jak w przypadku gdy dzieciaki "melą" nazywały plwociny - ale żeby je przewidzieć, trzeba mieć trochę inteligencji. P.S. Mam nadzieję że nie ma tu żadnej Meli, chyba że w zdrobnieniu ale zdrobnienia to już zupełnie inna historia.

Gość gorzej niz trup
ludzie lubia czyms sie wyrozniac jesli nie moga np wyroznic sie inteligencja to chca choc dac dziecku jakies imie ktore wyrozniałoby sie w tłumie typowe działanie prostaków

Gość gorzej niz trup
Całkiem dobrze nam się powodzi i co gorsza wykształcenie posiadamy. hahahhahhahahhahhahhahahhahhhahahhahahahahahahhahhahhahhahh ze smiechu mozna "pęc"

Gość trtr
Szkoda że na tej podstawie da się dziecko od razu zakwalifikować do pewnej kategorii ludzi. A autorce pomysłu na to imię polecam przestudiowanie doniesień o badaniach, wg których dzieci z "oryginalnymi" imionami są gorzej dostosowane do życia w społeczeństwie i wyraźnie częściej popadają w konflikty z prawem. Dodam że zamiast naukowców, można było spytać nauczycieli których doświadczenie z góry mówi, że dziecko o ośmieszającym imieniu będzie trudnym uczniem i kolegą.

Gość żona w letargu
Gorzej dostosowane do życia? Co ty pierdolisz. Mam na imię Gaja - osobiście dałabym tak swojej kocicy na imię, ale problemów z otoczeniem nie miałam i nie mam.

Gość żona w letargu
P.s Nie byłam ani trudnym uczniem, ani trudnym kompanem do zabaw, ani trudną przyjaciółką, ani trudną żoną. Zlałam się z otoczeniem, a na moje imię pozytywnie reagowano.

Gość trtr
Poszukaj sobie, Gaju, informacji na ten temat i nie ekscytuj się tak że jeden przypadek nie wpisuje się w całą tendencję.

Gość żona w letargu
Jeden przypadek? Co to za usprawiedliwianie debilnych ankietek.

Gość żona w letargu
Nazywajmy wszystkie dzieci jednakowo - pospolicie, bo inaczej wpisze się w granice badań naukowych, zostanie zaszufladkowany - zarówno dzieciak jak i rodzic - i klops. W takim wypadku nie pozostało nic tylko rzeczywiście trzeba się znęcać psychicznie i fizycznie nad takim delikwentem.

Gość kopkaa
ja tam żadnej ideologii wytaczać nie będę. Imię Zana po prostu mi się nie podoba.

Na naszych oczach ginie polskie dobre imie, Polska tradycja, a spoleczenstwo w duzej mierze wstydzi sie polskich nazw wlasnych. Ubolewac tylko nad tym i wspolczuc braku tozsamosci.........:classic_cool:

Gość trtr
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Imie-jak-klatwa-albo-blogoslawienstwo,wid,10976521,wiadomosc.html?ticaid=17c22 A ten artykuł dedykuję każdemu, kto jeszcze ma wątpliwości w sprawie imion (no, trzeba jeszcze umieć go przeczytać i wyciągnąć wnioski a to może być trudniejsze niż złożenie przypadkowych imion w "imię").

Gość -z-oz
imię Zana, brzmiało: Tomasz :D no, tak mi przynajmniej przyszło do głowy po ujrzeniu tematu bo nie chcę się czepiać - niech każdy nazywa jak uważa ;)