Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do wszystkich użytkown

czy ktoś tutaj piecze chleb?

Polecane posty

Gość pytanie do wszystkich użytkown

czy jest na tym forum ktoś, kto piecze chleb w domu? bo mam pytanie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do wszystkich użytkown
nikt?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdzi można
no to słucham

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aziii
Ja piekę.1kg mąki 1l wody gorącej 2-3 łyżeczki soli i po szklance pestek dyni ,słonecznika ,otrębów pszennych płatków owsianych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do wszystkich użytkown
no więc tak :) mam taką specjalną maszynkę do wypiekania chleba i na początku wszystko było ok. chlebek wyrastał pięknie, robiła się chrupiąca skórka i wszystko było cacy, aż nagle zaczęło się robic coś dziwnego. otóż chleb dalej ładnie się miesza, wyrasta i już w fazie wypieku zaczyna się zapadac. robi się taka głęboka dziura na samym środku chleba. nie wiem, czym to może byc spowodowane, myślałam że moze za dużo wody albo drożdży, zmieniałam proporcje, ale dziura dalej się robi. wiesz może jak temu zaradzic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do wszystkich użytkown
ja robię trochę mniejszy i czasem dodaję mleka (zwyklego lub w proszku), to wtedy lepiej smakuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aziii
piekę w piekarniku nie w maszynie więc ci nie pomogę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do wszystkich użytkown
szkoda :( ja kupiłam maszynkę, bo myślałam że tak będzie lepiej - trochę mnie ręce bolały od tego zagniatania i wyszłam na tym jak zabłocki na mydle...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aziii
Mi wychodzą dwie blaszki.A ile tego mleka dodajesz, zimne,czy gorące

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aziii
ja nie zagniatam.łyżką drewnianą mieszam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdzi można
ja tez w piekarniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do wszystkich użytkown
ja robię o połowę mniejszy chleb, używam ok. 600 g mąki i wtedy dodaję ok. 1/4 szklanki mleka w temperaturze pokojowej (i wtedy zmniejszam ilosc wody) lub dosypuję 2 duże łyżki mleka w proszku. dodaję też odrobinę cukru (łyżkę, żeby drożdże lepiej rosły). od czasu do czasu dorzucam też cebulkę albo różne ziarna lub kupuję gotowe mieszanki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie do wszystkich użytkown
ach i oczywiście 1-2 łyżki oleju ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×