Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykoncepcjaaaa

co za kobiety

Polecane posty

Gość antykoncepcjaaaa

wiecie co, rozumiem jak ktoś ma warunki, pieniądze i faceta odpowiedzialnego i decyduje się na dzieci na ile jest w stanie je utrzymać, no ale, znam nie jedną kobietę, matkę, mającą dziecko/ 2 dzieci, 3 i więcej, bieda, nie ma za co żyć, gdzie już pierwszym dzieckiem żyła biednie, mało tego rodzi kolejne, drugie, trzecie, czwarte do tej biedy, do tego mąż nieodpowiedzialny, lubił wypic, a co rok to gorzej pije a ona co rok to rodzi dziecko. No nie. Teraz co spotykam te znajome, to rozpacz, bo nie mają za co żyć, bo mąż lubi wypić, awantury w domu, bo brak pieniędzy. Twierdzą, ze mężowie/ faceci narobili im dzieci a one muszą teraz się męczyć. Nie rozumiem jak kobiety same dobrowolnie skazują siebie i dzieci na takie życie. ja jeżeli uważam, że jestem z facetem ale on do końca nie jest odpowiedziały to nie leże w łóz,ku jak kukła i czekam czy mi zrobi dziecko czy nie tylko się zabezpieczam, nie liczę na niego. Ale chyba te kobiety są tak ograniczone umysłowo, że nie wiedzą, że coś takiego jak antykoncepcja dla kobiet istnieje.

a może nie mają kasy na pigułki,skoro są dzieci,mąż lubi wypić i nie mają za co żyć?Nie każda taka kobięta musibyć od razu ograniczona umysłowo

Gość olellle
DEZIREE-jezeli kobieta nie ma srodkow na zabezpieczenie przed niechciana ciaza to powinna udac sie do osrodka pomocy społecznej.Tam jej sfinansuja te srodki.

A ja powiem ze to chyba kobiety zyjace w przeswiadczeniu nasz mąz nasz pan jak nasze babki i prababki... był kiedys reportaz ze w domu bida az piszczy a maja 12 dzieci i pomoc na rachunek bankowy przesyąłc, a ja od razu zapytałem: a ten chłop to co?? pracuje wiec na gumki chociaz by miał, ale to wsiok wiec chyba uwaza ze babe do wyra i heja kiedy mu sie chce a gumki to nie po bozemu, ludzi eni epotrafia myslec przyszłosciowo. To co odróznia nas od małpy to zdolnosc abstrakcyjnego myslenia czyli przewidywanie następstw ... a tu takie jarzyny:(

Gość dorcia33
Jak mozna bzykac sie z takim zapijaczonym,smierdzacym chlopem..ble

Być może,nic nie wiem na ten temat,więc i wypowiadać się w nim nie będę,sama mam trójeczkę,ale u mnie chciane i czekane,wymarzone.Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę i mąż też,dajemy sobie radę finansowo bo gdyby nie,to byłoby tylko jedno

Gość dorcia33
Miedzy 3 ,a 12 jest spora roznica..miescisz sie w normie ehhe..:-)

TAAAAAK,podobno trójka teraz w modzie,moja pani ginekolog mnie uświadomiła ;-) w moim mieście często widzę mamy z dwójką starszych dzieci i mniejszym w wózku,a może tylko bardziej rzucają mi się w oczy,od kiedy sama mam troje

Gość antykoncepcja wcale nie jest
droga-3pak cilestu 26zł czy to drogo?

No niestety dla niektórych tak,też mam znajomą,która ma tak jak w temacie i dla niej 26 zł.to obiad dla dzieci,ale cóż,życie

Gość antykoncepcja wcale nie jest
26zł na 3 miesiace-a obiad dla dzieci na 1 dzien-wiec przeliczajac......?

Gość olellle
DEZIREE -moim zdaniem 26 zł na 3 iesiace to nie jestr duzo.Jak Twoja znajoma pije kawe,pali papierosy to moze z tego zrezygnowac i wtedy na kwartał wyda mniej pieniedzy i bedzie pewna,ze nie zajdzie.Co jest lepsze-wydawac co kwartal 26 zł czy ur.dzieci i nie miec im co do jedzenia dac. A poza tym ,juz wspomniałam.Gdy wiedzie sie źle w rodzinie to po pomoc trzeba udac sie do pomocy społecznej.Tam pomoga sie zabezpieczyc przed ciaza.

Gość do Setebos
owszem, masz rację, że co nie jeden to nawet nie wie jak gumka wygląda, no ale wybacz, od czego jest jego żona. jakbym wiedziala, że mam niedouczonego męża to sama idę do lekarza biorę leki anty a nie rodzę dziecko za dzieckiem, które żyją w biedzie. Przecież z dziećmi to najbardziej jest związana chyba matka, ona winna nie dopuścić do tego aby dzieci żyły w takich warunkach wiedząc, ze ma męża niedojdę. No ale dla mnie nie dość, ze ojciec dzieci niedojda to i matka też. One chyba nie wiedzą, na czym polega opieka matki, uważają, że jak urodzą to już wszystko.

My to wiemy,takie kobiety teoretycznie też,a życie jest życiem

Gość olellle
DEZIREE nie,mylisz sie ,zycie jest zyciem,ale trzeba umiejetnie nim kierowac,a te kobiety ktore tego nie potrafia to sa jakies niedorajdy zyciowe ktore powinnos ie poddawac sterylizacji obowiazkowej.

Gość same sobie winnee
no ładne mi zwalanie winy na życie rodząc dziecko za dzieckiem. Wybacz, dla mnie to nie jest życie to głupota takiej matki, po cholerę wzięła sobie niedojdę, jak nie umie sie sama zabezpieczyć to niechby została stara panna. No ale jak dać to już umie ale zabezpieczy się to nie. To jest smutne, przykre ale prawdziwe. I to są matki. U mnie mąż jak nie zakłada gumki to nie dostaje, proste jak drut, do tego ja się też zabezpieczam a nie czekam kiedy gumka pęknie i już ciąża.

Po pierwsze: Nie wszystkie rodziny wielodzietne są rodzinami patologicznymi! Po drugie: Nie oceniaj, bo nigdy nie wiadomo co Tobie lub komuś z Twoich bliskich przyniesie życie.

Gość olellle
lilitka-w tym temacie nie ma mowy o normalnych rodzinach,tylko własnie o takich kobietach ktore zachodza w ciaze i ubolewaja nad tym,ze zaszły,ze nie maja pieniedzy etc.

Gość same sobie winnee
lilitka, jak można nie oceniać, jak kobieta nie zabezpiecza się, idzie z nieodpowiedzialnym facetem do łóżka, rodzi dziecko za dzieckiem wiedząc napewno ,ze nie będzie miała za co wyżywić tego dziecka i ty to uważasz, że to życie przynosi, co dziecko za dzieckiem. Nie bądź śmieszna. Dla mnie takie kobiety są ograniczone umysłowo.

Nie rozumiem o co wam chodzi? O tą żółć, którą wylewają na poczekalniach? Życie nie wszystkim się układa koncertowo. Czasem każdy chce się wypłakać, a jeżeli jest potem takiej kobiecie lżej wrócić do swoich obowiązków - to niech się żali. Mi to nie przeszkadza.Zrozumcie w końcu, że są kobiety, które godzą się ze swoim losem \"matki Polki\". Często są to kobiety, których pojęcie o antykoncepcji jest ZEROWE. Poczytajcie parę topików z pytaniem \"czy to ciąża\", a same się przekonacie jak zaawansowana jest wiedza w tej dziedzinie.

Gość olellle
lilitka-nie badz smieszna :-)jezeli jakas baba nie ma pojecia o antykoncepcji to po to jest ginekolog aby jej doradził w tej sprawie. Tylko takei rozpłodowe krowy ruszyc dupy nie chca ,wola zachodzic w ciaze,wypłakiwac sie itd.

Gość poprostu głupie baby
co, ty mówisz, ze one nie wiedzą o antykoncepcji, no to po jakiego grzyba dają. ja mam koleżankę tzw. starą pannę, co prawda wie co to antykoncepcja, tylko, że ona twierdzi, ze jest sama ponieważ nie brała byle kogo za męża, nie tak jak inne kobiety, byle łachudrę, no ale chłop i to są właśnie skutki tego, ze mają takie życie na jakie sobie same pozwoliły.

No tak. Widzę, że tu same uświadomione i bez wad :P Chcecie sobie pojeździć na innych?- Ok- już nie przeszkadzam. Dla mnie to Wy jesteście żałosne.

Gość do lilitki
tu są kobiety, które wiedzą z kim są w łóżku.

Gość olellle
lilitka-załosna jestes Ty kobieto,ze bronisz takich głupich ,rozpłodowych krów. Jestem kobieta i to nie pierwszej młodoscio,tez swoje przeszłam,ale jakbym miała pusta kapuste zamiast mozgu,to Ty lilitka i Twoi bliscy utrzymywaliby zgromadke dzmoich dzieci z Waszych podatkow.A tak,utrzymaniem mojego dziecka zajmuje sie tylko moj chłop i ja.

Gość brawooooo
nareszcie ktoś napisał o takich kobietach prawdę.

Lilitka takie jest cafe, pomarańczki zawsze znajdą sobie temat dla podwyższenia sobie ego (bo iq już nie mogą :D)Norma, norma i nie ma się co dziwić ;)

Gość same sobie winnee
no i dobrze, ze takie kobiety umieją swoje ego podwyższać, bo maja do tego powód. Nie każda potrafi być taką idiotką rodząc tule dzieci nie mając za co żyć.

Powód zawsze się znajdzie. Szkoda, że niektóre nie spojrzą wstecz na własne życie, albo teraźniejsze - miałyby równie a być może nawet większy powód.. do śmiechu ;)

Gość olellle
ngLka-nad kobietami rozpłodowymi nie ma co sie smiac,tylko płakac.