Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamieniczka2414

spowiedź

Polecane posty

Gość kamieniczka2414

Witam. Odkąd zaczęłam współżyć ze swoim mężczyzną zastanawiam się jak się z tego wyspowiadać :( Nie jesteśmy po ślubie więc no grzech .... nie wiem jak to powiedzieć... wspolzyje przed slubem? ah... pomocy ! :)

Ech, kolejny taki bzdurny temat...No ale dobrze. Odpowiedz mi na dwa pytania: 1. Czemu chcesz się spowiadać? 2. Czy zamierzasz skończyć się z seksem?

Gość Wielbiciel 70D
naprawde uwazasz to z grzech? Jezeli nie czujesz sie z tym zle to nie z tego nie wyspowiadaj :P

Gość Ups...........................
Lepiej nic nie mów bo jeśli trafisz na napalonego księdza to wypyta Cię o szczegóły waszego współżycia seksualnego. :-(

Gość kamieniczka2414
chociażby dlatego,że jak rozmawiałąm ze swoim facetem to on się z tego spowiada i mi jakoś głupio teraz niewyspowiadać się z tego bo chętnie bym do tego się nie przyzała .

Gość wandzia e.
jak uważasz, ze chcesz o tym mówic na spowiedzi, to powiedz współżyłam bez ślubu

To po jaki grzyb idziesz do tej spowiedzi?! Skoro uważasz się za wierząca, to chcesz kłamać Bogu w żywe oczy, że postanawiasz poprawę? A Twój facet jest bezmyślny jeśli tak robi :P Jesteście hipokrytami jak 90% katolików... :)

uważam, że do spowiedzi chodzi się wtedy, gdy chcesz skończyć z jakimś grzechem... po co iść, jeśli nie postanawiasz poprawy? Spowiedź wówczas jest NIEWAŻNA. Ja tam wolę seks ;)

Gość kamieniczka2414
no nie wiem,dawno u spowiedzi nie bylam i jakos chyba powinnam, najwyzej wyspowiadam sie z innych grzechow ale nie z tego ale czy to ma jakikolwiek sens wtedy? ah nie wiem

Gość jeestees
ale skoro spowiadasz się z tego ze współżyjesz i robisz to nadal to spowiedź i tak jest nieważna.W spowiedzi mówisz "za wszystkie grzechy serdecznie żałuję i postanawiam poprawę"! Po pierwsze podejrzewam że nie żałujesz tego że współżyjesz. A po drugie wcale nie zamierzasz się poprawic jeśli o to chodzi(tak podejrzewam)

Gość jakajaka
jak czujesz potrzebe wyspowiadania sie to zrób to w ciszy przed samym Bogiem a nie klechą 🖐️

neverending 🖐️ :D Ja też z tych co wolą seks :) Byłam wierząca, ale zrozumiałam, że mamy tylko jedno życie na rozkosze :) i jestem już ateistką...

"dawno u spowiedzi nie byłam i jakos chyba powinnam" :D:D:D Nie, to nie ma sensu. Jak pójdziesz do spowiedzi i zataisz grzech, bądź skłamiesz, że już nie będziesz, to będziesz miała o wiele większy grzech (tzw. świętokradztwo) niż gdybyś do spowiedzi nie przystąpiła wcale.

Gość jeestees
Tajenie grzechów też nie ma sensu.Tak czy siak spowiedź będzie nieważna...Albo wstrzymaj się ze spowiedzią do ślubu kościelnego albo wstrzymaj się z sexem:P

Gość kamieniczka2414
w sumie racyja dzięki babeczki :* Wolę seks ;]

Gość BikiniKill
spowiedz jest nie wazna bo i tak bedziesz to ciągle robiła do ślubu