Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tetlejkaa

Przestepstwo..co myslicie/moze ktoras tak miala ??

Polecane posty

Pewna osoba ktora jak widac mnie nie lubi.Umiescila na swoim profilu moje zdjecie podpisane moim imieniem i nazwiskiem z przeklenstwami na moj temat ;/ Napisalam do niej ze ma to usunac ,a ona do mnie \"Bo co ?? to po jakiego ch.u.j.a wchodzisz na moj profil ?\" Zdjecie usuneła,ale sprawila mi wielka przykrosc ;/ Wiele osob widzalo to zdjecie mala wies wszystko sie rozniosło :( Czy komus przytrafilo sie podobnie ? Co powinnam zrobic ?

Gość Możesz iść z tym na policje
Serwis powinien przechowywać nadal to zdjęcie. A jak nie chce ci się z policją bawić, to ją poszantażuj :classic_cool:

Gość olabogaaaa
Nakopać do dupy świni

Gość fghyujk
mam ciągle tak samo jak ty plus laska zakłada za mnie profile ze zdjeciami opisami itd:o zglaszaj do admina;)

Jeśli masz "jaja" powinnaś iść z tym na policję. Po samym chodzeniu po sądach, jej się odechce robić tak prymitywnych żartów z ludzi- a jeszcze może jej sprzęt do ekspertyzy zabiorą :-D

Tylkko ze ja juz nie mam co zglaszac bo zdjecie zostalo usuniete ,ale ja nie umie z tym zyc ;/ zlosc mi preszla ,ale bardzo duzo osob po tym "zajsciu" pozwala sobie na za duzo gdy ide rzucaja jakie komentarze itd. po prostu teraz mysla ze jak ja nic z tym nie robie to tak wolno ;/

Dając sobą pomiatać, będziesz pomiatana przez całe życie. Ale rób co chcesz- to twoja sprawa

Gość fghyujk
policja w sumie nic nie zrobi .. moze jedynie za wyzwiska w co wątpie bo im sie nie chce nic robic w takich sprawach ;/ mozesz podac z powodztwa cywilnego do sądu

Jestem gotowa isc na policje ;) zaden problem tylko nie wiem co taka policja moze skoro zdjecie zostalo skasowane ;/

1)Może dana osoba i skasowała zdjęcie, ale wielce prawdopodobne że jest dalej na serwerze 2)Sama pisałaś, że masz to zdjęcie skopiowane 3)Skoro twierdzisz, że wiele osób widziało tę fotkę to masz świadków którzy potwierdzą twoją wersję Przestań sobie szukać wymówek i idz na policję

Gość Racjaa
Policja nic nie zrobi z urzędu. Jedynie może od Ciebie przyjąć skargę. Znieważenie jest przestępstwem ściganym z oskarżenia prywatnego ,więc taka skarga zostanie przesłana do sądu a następnie jeśli wpłacisz ryczałt w wysokości 300 zł z kawałkiem to postępowanie zostanie wszczęte.

Ok dzieki za rady ;) ,ale prosze jeszcze o wypowiedzi ;) aha nie mam ukonczoch 18 lat moge isc sama na policje ? ;)

Racjaa - no tylko ze jesli wplace te 300 zł to jakby na tym strace w sumie ;/ Moge sie domagac o odszkodowanie za takie cos ? od tej osoby ?

Gość Racjaa
Jeśli nie masz ukończonych 18 lat, to skargi nie możesz sama złożyć, może to zrobić tylko twój rodzic lub opiekun prawny. Jesli byłaby mowa o przestępstwie ściganym z urzędu wówczas mogłabyś złożyć zawiadomienie, ale i tak w toku postępowania trzeba byłoby przesłuchać twojego rodzica lub opiekuna. Co do odszkodowania to trudno powiedzieć, zależy to od sądu. Ale raczej wątpie abyś miała otrzymać, jest przewidziana rekompensata ale ją się stosuje w przypadkach poważniejszych, jeśli np musiałabyś w związku z tym ponieść koszty związane z leczeniem czy takie tam.

a gdybym poszla na policje ta osoba dostala by jakies upomnienie ? Ma ukonczone 18 lat.

Gość Racjaa
Zawsze możesz pójść sama na policje i poprostu zapytać o radę, co mozna z taką sytuacją zrobić. Co do Twojego pytania to jest coś takiego jak "pouzenie" ale to stosuje sie tylko przy wykroczeniach. Tak więc nikt z policji nie pójdzie do niego żeby go puczyć. Jeśli nie złożysz skargi, to tak naprawdę nic nie będzie można mu zrobić.