Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łucja-

JAk to jest z miłością? Czy z czasem można pokochać kogoś innego ?

Polecane posty

Gość łucja-

Trudno się pozbierać po czymś co się skończyło, a w sercu ciągle uczucie i tęsknota. Boję się, że już nigdy to uczucie się nie powtorzy, że był moim przeznaczeniem/ kimś kto b.wpłynął na moje życie Ciągle ktoś się wokół mnie kręci, ale nikt mi nie pasuje ... Proszę czy ktoś może mi pomóc?:(

Gość łucja-
Najlepsze jest to, że po kilku miesiącach minęło. Ostatnio jak za jakimś czarnym zaklęciem wróciło jak na początku..płaczę, tęsknię, chcę go przytulić, powiedzieć jak pokochałam

Gość blondina
To uczucie raczej się nie powtórzy. Ale na pewno pojawi się nowe, inne może mocniejsze, może ciut słabsze. Zawsze będziesz o nim pamiętać i nosić w części serducha, ale będzie to przytłumione. Na pewno szukasz kogoś kto by Ci go przypominał, a to bardzo zły kierunek. Ciągłe porównania zniszczą Twoje kolejne związki. Najlepiej znaleźć jakieś przeciwieństwo. I nie patrzeć za siebie. Z biegiem lat łatwo mi to mówić, ale tuż po rozstaniu jeszcze przez dwa lata nie widziałam sensu dalszego życia bez niego. Ale teraz mam kochającego męża, którego darze wielkim uczuciem! Nieco innym ale równie silnym jak byłego. Można z tym żyć!! Czasem trzeba :/

Gość konstal
przeznaczenie istnieje - jednak wyraźnie tym razem przeznaczone Tobie może będzie bycie samotna :)

Gość blondina
Nie ma czegoś takiego jak przeznaczenie!! Sami kierujemy swoim życiem!!

Gość konstal
blondina - sama to ty nawet sobą nie kierujesz :) echh te blondynki

Gość łucja-
blondina dziękuję za życzliwe słowa . Mam nadzieję, że będzie jak mówisz .. :o Najgorsze jest to, ze przez głupotę i cholerne koleje losu nie doszło do konfrontacji, która mogła się zakonczyć złagodzeniem kłotni ....... Mówi się , że nie można niczego żałować ...ale ja właśnie gorzko odczuwam co to znaczy popełnić wielki błąd

Gość łucja-
konstal - czemu tak czujesz?

Gość konstal
łucja - przeznaczenie jest zawsze - czyli zawsze na końcu czegoś istnieje coś przeznaczonego , co oznacza przejście do czegoś innego , dlatego wybór drogi należy do ciebie lecz wynik lub efekt jest przeznaczony :)

Gość a ja zaczynam wierzyć
w przeznaczenie...coś w tym jest ;)

pomorze ci odkochać i zakochać umocnić miłosc tylko prosić szczerze tylko w tedy pomorze miłość to wolność Archanioł Haniel - patron miłości Haniela można prosić o wszystko, co ma związek z miłością, pięknem urodą. Najlepiej zwracać się do niego o poranku, przez 9 dni z rzędu, przy rosnącym Księżycu. Archanioł nie wysłucha modlitwy osoby, która chce rozbić czyjeś lub swoje małżeństwo albo kogoś skrzywdzić. Nie wysłucha też, jeśli ktokolwiek miałby cierpieć, gdyby prośba została zrealizowana. Nie pomoże również wówczas, gdy sam proszący miałby potem płakać z powodu nieszczęśliwej miłości. Z pewnością natomiast pomoże każdemu znaleźć najodpowiedniejszego partnera i umocni związki, które mają podparcie z góry”, Modlitwa do Haniela Łagodny, przenajświętszy Archaniele Hanielu, któremu Pan Zastępów powierzy? wszystko, co przyjemne w życiu człowieka. Kiedy odwiedzasz Ziemię, napełniasz ją bogactwem i pięknem. Zwracam się dziś do Ciebie. Przynieś mi miłość, radość i harmonię. Na ucz mnie czytać w ludzkich sercach, abym odnalazł miłość prawdziwą i szczerą i umiał? rozpoznać prawdziwe uczucie. Pomóż mi utrzymać związek, w którym jestem, jeśli jest on dobry dla mnie i dla partnera. Naucz mnie obdarzać miłością i akceptować siebie samego i osobę, która jest mi bliska. Naucz mnie dawać wolność tym, których imiona są wyryte w moim sercu. Przypominaj mi, że Ci których kochamy, nie są naszą własnością. Naucz mnie szacunku „dla siebie i innych, współczucia i wybaczenia. Spraw, abym umiał wybaczyć sobie i tym, którzy mnie zranili uwolnić się od poczucia krzywdy i skorzystać z lekcji, jakiej mi udzielono. Natchnij mnie, abym umiał odnaleźć czystość i spokój mojego serca i mógł zrozumieć jego prawdziwe pragnienia. Przynieś mi prawdziwą miłość i osłoń ją swoimi skrzydłami.

Gość zamyslony
to uczucie nie minie dopoty, dopoki nie spotkasz na swojej drodze innego, ktorego pokochasz. Tak to juz jest i chyba zasada "czym sie strules tym sie lecz" ma tutaj w pelni swe uzasadnienie. Powodzenia...i nie zwlekaj z tym dlugo..im szybciej tym lepiej!

Gość łucja-
konstal - ja ciągle mam wrazenie, że to nie koniec naszej znajomości; mimo tych dziwacznych zdarzeń i na tą chwilę braku kontaktu trochę oględnie piszesz - rozwiń proszę -co znaczy przejście z czegoś w coś ... Merkaba dziękuję 😘 zamyślony - problem w tym, że ja się nie palę do zawierania nowych znajomości; On był wyjątkowy

a właśnie ze nie ten anioł mi pomógł się odkochać i na nowa miłość to musiałem czekać niecały rok

nie polecam przechodzenia z jednego zwiazku w drugi z tego tytulu ze najpierw trzeba zakonczyc jedno i przestac cos do kogos czuc i nie szukac nikogo na sile ani na tzw zastepstwo by nie czuc samotnosc bo to nic dobrego nie przyniesie jezeli sama uznasz ze jestes gotowa to wtedy co innego

Oj, można. Jak się pierwszy raz zakochałam i mi nie wyszło, to to bardzo przeżywałajm. Potem była druga miłość, gdy nadeszła pora rozstania, wiedziałam, że kochać można w życiu wiele razy i mi szczęście też jest pisane. Zawsze boli, ale z czasem widzimy światełko w tunelu, nadzieję, że uda nam się z kimś innym. Mi ostatnio znowu nie wyszło, ale wiem jedno. Jeszcze się zakocham, a kto wie, czy właśnie nie znajduję się w fazie zauroczenia;)

Gość łucja-
merkaba i dobrze, ja tez sprobuje :) :* Smile82 nigdy nie stosowalam uciekania od zwiazku do zwiazku. i teraz gdy o Nim mysle , nawet nie w glowie mi inni ... lidienia - bardzo pocieszajace słowa :) powodzenia!:)

Na pewno pokochasz jeszcze kogoś i będziesz czuła te motylki, czekała na spotkania z nim, będziesz chciała spędzać z nim każdą chwilę. Musisz sobie dać tylko szansę i w to uwierzyć:)

Na razie zadbaj o swój humorek;) Pójdź na zakupy, spotkaj się z przyjaciółkami, idź potańczyć. Myślenie o nim, to najgorsze co może się zdarzyć. A na pewno się zdarzy, gdy siedzisz w domu i nie masz czym zaprzątnąć myśli. I humorek automatycznie się pogarsza, Ty rozpamiętujesz to, co mogłoby być, a czego na pewno nie doświadczysz.