Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już niedługoo

Ile kompletów pościeli dla noworodka???

Polecane posty

Gość już niedługoo

Pytam konkretnie o poszewki na kołderkę i podusię, ile warto kupić, żeb wystarczyło, a żeby nie przesadzić??? Zastanawiam się też czy wystarczy 1 komplet wypełnień tj. podusia i kołderka, czy lepiej kupić więcej??? Jak to było u Was Mamy???

Gość na poczatek
i tak sie nie uzywa koldry i poduszki wiec nie przesadz jeszcze zdazysz sobie dokupic jak stwierdzisz ze ci brakuje, moj na poczatku spal w rozku

Gość już niedługoo
a ile prześcieradełek radzicie???

Ja radzę ci 2-4 prześcieradła z gumką a zamiast pościeli, wypełnień kup śpiworek. Poduszka i tak jest zbędna, bo jest niezdrowa dla kręgosłupa, nie kładzie się raczej noworodka na poduszkach, a kołdra, spokojnie możesz zastąpić fajnym kocem, śpiworem, rożkiem.

ja mam uszykowane 2 komplety ( bez poduszek) pościeli i 3 prześcieradła do tego śpiworek

Gość poduszki i tak nie użyjesz
więc nie potrzebna. Ja sobie naszykowałam 2 zmiany, a dzieciak śpi z rodzicami i nie ma zamiaru przenosic się do siebie. A zaczeło się od brania go do łóżka na karmienie (moje lenistwo) usnęliśmy oboje, on przy cycu i zakochał sie w takim spaniu.... Więc ja bym się w ogóle wstrzymała.

Gość jestem jaka jestem i juz
jedno wypelnienie, odusia to i atk narazie bedzie nie potrzebna, 2 komplety poscieli, 2 przescieradla, mi wystarczalo idealnie:)