Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiamsięnadtym

Odnośnie płatności za wystawienie przedmiotu na allegro

Polecane posty

Czy to prawda, że pierwszy rachunek płaci się dopiero po `nabiciu` kwoty 10zł? czy po prostu co miesiąc?

?

Gość nauczyciel_ ang
tak to prawda, jak przekroczysz ta kwote to przyjdzie ci mail ze masz zaplacic,. Nic sie nie martw. Poki tej kwoty n ie przekroczysz to nic nie placisz.

nauczyciel_ ang dzięuję bardzo :) czyli jak sprzedam jedną rzecz (konkretniej buty) i za wystawienie kwota nie przekroczy dajmy na to 5 zł to mogę nawet tego nie zapłacić wcale? Tak się składa, że mam tylko jedną rzecz do sprzedania... A pozniej placi się normalnie co miesiąc? nawet jesli kwota za wystawienie wynosi np. 3zł?

Gość nauczyciel_ ang
uzywane , rozlatujące się buty chcesz sprzedać ? :P

nauczyciel_ ang miałam je na sobie raz i absolutnie nie rozlatują się. adidasy reebok

Gość nauczyciel_ ang
Ktos sie pode mnie podszyl wczesniej. Juz ci pisze jak to jest. Sprzedajesz cos dajmy na to za wystawienie przedmiotu placisz 1,40. Potem jak sprzedasz te buty to allegro bierze prowizje.Prowizja zalezy od kwoty za jaka poszly ty buty. Jezeli do 50 zlotych to jakos chyba 1,50 albo 2 zzlote, jak powyzej 50 zl to chyba 4 zlote czy cos takiego. nie pamietam dokladnie, bo nie sledze tak tego. Ja sprzedaje rzeczy powyzej 150 zlotych i pobiera mi jakos 5 zlotych prowizji. No wiec zalozmy ze w sumie rachunek twoj wyjdzie 5 złotych. Wtedy nic nie placisz allegro. Jak przekroczysz sume 10 zlotych czy 15 zlotych ( nie pamietam), to wtedy allegro wysle ci maila ze masz zaplacisz tyle a tyle. Jak dostaniesz tego maila dajmy na to jutro, to musisz wplacic to na konto allegro do 14 dnia kolejnego miesiaca czyli do 14 kwietnia. To chyba tyle. Pisz jak masz pytania a najlepiej poczytaj regulamin bo tam wszytsko pisze.

nauczyciel_ang dziękuję bardzo :) regulamin czytałam już po kilka razy, ale w praktyce trochę inaczej to wygląda więc wolałam się upewnić. bardzo mi pomogłes, dziekuje :)