Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kesebe

Czy widując się...

Polecane posty

Gość kesebe

w weekendy, wieczór soboty i niedzielę całą, jeden, dwa wieczory w tygodniu, plus wspólne wakacje, oraz mnóstwo innych okazji, nawet po kilku latach takiego związku, odważyłybyście się powiedzieć, że znacie swojego partnera na tyle, że bez obaw wyszłybyście za niego za mąż i dopiero wtedy zaczęły widywać się z nim tak jak się widują małżeństwa? ;) Czy częste spotykanie się przed ślubem jest gwarancją dobrego poznania partnera i udanego pożycia małżeńskiego bez niespodzianek? Czy liczy się ilość czasu spędzonego ze sobą, czy jakość tego czasu, jak się go spędza, o czym rozmawia, co robi... Chociaż, z drugiej strony, nie jest to codzienność wtedy, budzenie się dzień w dzień obok tej osoby, wymyślanie obiadów i płacenie rachunków. Ale czy tylko do tego można sprowadzić miłość? :) Pójdźmy dalej zatem - czy mieszkanie razem wcześniej, nie jest takim testem, sprawdzeniem naszych uczuć? Czy jak się bardzo chce, to można się dotrzeć z kochanym partnerem, nawet jak po ślubie dopiero wychodzi na jaw, że śmieci musimy wynosić same, a kran dopiero jak mu w ręku zostanie, to naprawi? No jak to jest?

Gość powiem Ci coś
wyszłam za męża po 6 m-cach znajomości, więc prawie go nie znałam, jesteśmy 9 lat do ślubie i jest świetnie, jego siostra chodziła z chłopakiem 5 lat i po 2 latach małż sie rozwiedli, jest reguła? - NIE

Gość zielona.mila23
od jakiegos czasu też sie nad tym zastanawiam i nie wiem:) nie wiem czy nie trace czasu nie wiem czy bedziemy mieszkac razem nie wiem czy traktuje mnie powaznie niby kocha ale ma zaborcza matke której sie boi wiec nie wyobrazam sobie naszej przyszlości:( wydaje mi się że trzeba jednak spedziec ze soba troche czasu zeby sie poznać,jestem za opcją co najmniej 2lata,nie tlko dlatego ze moja przyjaciółka sie niedawno rozwiodła,tak zauwazyłam ze lepiej to wtedy wychodzi

Gość kesebe
Ale mieszkania razem 2 lata, czy spotykania się od czasu do czasu...?

wspólne mieszkanie to bardzo dobry pomysł, wtedy dopiero naprawdę poznasz swojego partnera i bedziesz miała pewnośc z kim wiążesz sobie życie

Gość end
tak tylko narazie wez sobie slub cywilny bo wrazie W to szybciej doztaniesz rozwod niz po koscielnym :) posiedz z nim 7 lat i wez koscielny jak sie bedzie ulkadac bo statystycznie po 7 latach widac najlepiej

Gość Uważam że mieszkanie
razem przed ślubem to kompletna bzdura Poza tym zadajesz dziwne pytania ... nie ma jakieś ogolnej zasady, to wy musicie sami zdecydować co dalej ... to wasze życie i wasza decyzja Na podstawie tego co napisałaś nikt odpowiedzialny, za ciebie nie podejmie tak ważnej życiowo decyzji