Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leonora85

Prawo jazdy

Polecane posty

Witam. W poniedziałek miałam egzamin i było tak, że gdy zaczełam jechać po łuku egzaminator mnie zatrzymał bo nie zapiełam pasów bezpieczeństwa i cofając najechałam na pachołka. I wtedy egzaminator zakończył mój egzamin. Czy to było słuszne. Gdyby nie ten pachołek miałabym drugą szansę na łuku.

Gość Byś była ładna
To byś zdała bez problemu

Gość pomagajmy...
Nie powinien zakonczyc Ci egzaminu. Gdy zmarnowalas pierwsza probe to on powinien przejechac CI na poczatek luku i wtedy powinnas miec druga probe.

Gość zapięcie pasów chyba nie dyskw
alifikuje od razu ale najechanie pachołka tak - nie ma powtórki

I tak cud, że wogóle jechałaś bez zapiętych pasów. Gdy ja zdawałam (10 lat temu), to wystarczyło ruszyć bez zapiętych pasów i...koniec egzaminu..

no właśnie bo ja musiałam sie wrócić na początek łuku i wtedy bum w pachołka, pytam bo już sama nie wiem co o tym myśleć.

Gość jhbjgjkgkuk
teraz jest zasada, że gdy dotkniesz pachołka albo najedziesz na linię to koniec egzaminu

Gość zapięcie pasów chyba nie dyskw
myślisz że jak na mieście pnajedziesz czlowieka to dostaniesz drugą próbę? najechanie pachołka to zachowanie zagrażające bezpieczeństwu ruchu

Z tego co mi wiadomo,jak już przewróciłaś ten pachołek,to miał prawo cię oblać.ale pewna nie jestem jak to dokładnie jest. zdałam za pierwszym razem :D

Gość u nas za
brak pasów już oblewają :O

ja to rozumiem zagrożenie i tak dalej... ale chodzi mi poprostu o to że nie najechałam tego pachołka podczas jazdy po łuku, tylko w trakcie ponownego ustawiania się na początek łuku w celu wykorzystania drugiej próby.

Gość jhbjgjkgkuk
ta weź się odwołaj i idź na egzamin w tym WORDZIE życzę powodzenie:D oni się tam dobrze znają i na bank nastepny cie uwali daj spokój idz na następny termin i pamiętaj o pasach

Gość srutututututu
ja z recznym ruszyłam hihi ale w pore sie kapłam on to widział spuscilam i pojechalam dalej nie oblal mnie mimo paru niedociagniec drobnych bo drobnych miałam fuksa chyba

ale to egzaminator ustawia w stanowisku jak masz drugą próbę,tak jak piszą wyżej.... ODWOŁANIE?...ja tak sugeruję,aczkolwiek brać egzaminatorska może się później mścić... :(

Gość srutututututu
no to masz odpowiedz odwołaj się i już:)

ja mialam tak ze troche przesunelam pachołek...i po egzaminie bylo....ale w sumie sie ciesze bo egzaminator byl traszny :/ a w ogole to podejrzewam ze to on go przestawil...w czasie kiedy ja sie szykowalam do jazdy :( no ale nie zlapalam go na tym i niby to moja wina...a tak w ogole to jak Ci sie udalo zaczac egzamin bez pasów?? to niedopuszczalne !!!

moim zdaniem nie odwołuj sie bo to za duzo czasu zleci....a tak to moze zdasz za drugim i bedzie git!!!!!!

Gość teraz to fajnie ładnie
a mi egzaminator nic nie ustawiał. sama wjeżdzałam na początek luku. sama na podjazd pod górkę (dlatego ruszałam samochodem prawie w poprzek tej górki:P). miałaś pecha. następnym razem sie uda.

Brak pasow - od razu lecisz. Moja kolezanka nie spuscila do konca recznego i, mimo ze auto jechalo bez problemu, oblal ją. Inna oblal, bo przez pomylke wlaczyly jej sie dlugie swiatla przy wrzucaniu kierunki. Jak chce sie uczepic, to usadzi na byle czym :O

haha to ja slyszalam o lepszym przypadku...dziewczyna nie zdała, po tym jak egzaminator zadał jej pytanie na ile metrów jest wkopany znak drogowy....

Dzięki wam wszystkim za odpowiedzi, chyba się jutro skontaktuje z moim instruktorem. Dam wam znać co mi powiedział.

jesli zarówka jest spalona to trzeba to zglosic egzaminatorowi...takie rzeczy instruktorzy powinni mowic na kursie...mi powiedzieli :)

Gość jhbjgjkgkuk
hehe śmiesze z tą żarówką ale prawdziwe egzamin polega na tym żeby nie dac się na niczym złapać:P

Gość na łuku jest
tylko jedna próba - nie ma drugiego podejścia. Dwa razy można robić górkę. jeśli traciłaś pachołka ustawiając się w kopercie, to tak samo jakbyś źle się w niej ustawiła wjeżdżając pierwszy raz na łuk, a to oznacza koniec egzaminu.