Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka222

Co jest dobre na lysienie spowodowane farbowaniem?

Polecane posty

Gość kotka222
bylam u trychologa- nie znalazł przyczyny....

Gość eweee
własnie zafarbowalam sobie wlosy na czarno (farbą z garniera- nie wiem czy to ma znaczenie) wczesniej wypadaly mi wlosy lecz przed samym farbowaniem juz nie az tak wiec zafarbowalam... przy splukiwaniu farby i nakladaniu odżywki zauwazylam zwiekszenie wypadania włosów... bardzo sie przestraszylam... :( czy to jest tylko chwilowe przy samym farbowaniu pozniej juz bedzie lepiej czy tak bedzie caly czas? uzywam specjalnego szamponu ktory kupilam w aptece (pani poradzila) nie pamietam jak sie nazywa... i do tego witaminy.. cos jeszcze moge zrobic by nie wypadaly tak ??

Gość Dusiaa
Zanim zaczęłam farbować ( jakieś pół roku temu) miałam grube i zdrowe włosy. Teraz mam już małe zakola i strasznie się boję że na tym się nie skończy...;(. Jestem załamana mam dopiero 17 lat i nie chce być łysa a przestać farbować nie mogę...;(((. Pomóżcie !!!

Gość PO CO TAK_
Farbujcie w dobrych salonach fryzjerskich, a nie same byle czym. Ja farbuje u fryzjera, co miesiąc płace 200 zł za odrosty ale warto. Włosy mam gęste, ładne. Mimo że rozjaśniam na platynowy blond.

Gość farbeczkakkk
podbijam temat Farbuję co miesiąc bo mam siwe w 90%wypadają straszliwie. Łykałam ,wcieralam rzepe vichy ,welle....i nic leca dalej a tu malować trzeba znowu

Gość renata2209
Nie przejmuj się tymi ludźmi którzy piszą że przez farbowanie się nie łysieje. Ja też jestem pewna że włosy wypadają mi przez farbowanie. Też byłam na badaniach i wszystko było ok :(( Kiedyś miałam tak gęste włosy ze na głowie miałam tzw. szopę a teraz mam tak mało że na głowie świeci mi się łysina a wszystko to od kiedy zaczęłam stosować farbę Palette Cololor Creme :(( też muszę kupic jakiś preparat najlepiej taki który odbudowuje cebulki włosów i zapobiega dalszemu wypadaniu włosów.

Gość panikosmetyczka
Witam Jest jeszcze inny, dostępny w gabinetach kosmetycznych sposób na wzmocnienie włosów-prądy D'arsonvala, zabieg polega na masażu skóry glowy pelotą.Jest to zabieg fizykalny. Można też jeść świeżo mielone siemię lniane i pestki dyni-bogate w cynk.

Gość gość
Polecam na noc rozgrzany olejek rycynowy wcierać w skalp. Dobry też sposób to napar z kozieradki (jedzie rosołem) tak 2h wmasować w skalp przed myciem. Efekty po kozieradce już po ok 2 tygodniach.Po olejku trochę dłużej.

Gość gość
Ja mam dlugie czarne farbowane wlosy, I niestety, wypadaja wiecej, sprobuje inna farba,

Gość HEJTERKA_ONLINE
Dziewczyny, które twierdzą, że od farbowania nie wypadają włosy - nie pier.... głupot. Może jednej osobie nie wypadnie więcej włosów niż zazwyczaj ale drugiej owszem. To jest kwestia nie tylko grubości włosa ale i genetyki. Jedna osoba może być bardziej podatna na chemię niż druga. Ja przestaję obecnie farbować włosy (męczę się z pieprzon.m odrostem grrr), ponieważ straciłam około połowę włosów na głowie wskutek farbowania - nie, nie na tleniony blond. Polecam po każdym (absolutnie po każdym!) myciu stosowanie odpowiedniej do typu włosa odżywki + regularne podcinanie końcówek, aż farba nie zniknie z włosów. Później efekty będą super.

Gość gość
No jasne że se niszcza i wypadają i to znacznie. Ja sama własnie zaczynam walkę o wzmocnienie i regeneracje włosów, żal że musze obciąć - mam prawie do pasa :/ ale trzeba. Kupiłam serie kosmetyków https://seboradin.pl/pl/16-seboradin-regenerujacy właśnie do włosów zniszczonych i wypadajacych po farbowaniu i licze na cudowne efekty. Już raz stosowałam Seboradin i pomógł szybko i skurecznie wieć ufam że pomoże i tym razem