Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitkaaa

co to za heca z tym kobiecym wytryskiem?

Polecane posty

Gość a co to jest
ja wam cos powiem... Jak jestem mega podniecona, to w pewnym momencie czuję, że mi leci, wtedy jesteśmy z chłopakiem cali mokrzy w miejscach intymnych i prześcieradło jest mokre. Plama duża jest, ale nie czuć żadnym moczem i jest to bezbarwny płyn, bo jak prześcieradło wyschnie to nic nie widać :P chłopakowi sie to bardzo podoba, bo wie że wtedy sie cudownie czuję i nie myslę o niczym innym, tylko ślepia mi się wywracają :D I nie wiem jak to nazwac...orgazm???

Gość ja też ja mam tak samo jak ty
też tak mam, zawsze tylko w pozycji na jeźdzca. po prostu nagle czuję, że w okolicach narządów płciowych moich i partnera robi się bardzo, bardzo mokro, aż czuję jak mi cieknie po nogach do zgięcia kolan i na pościel... bardzo się przejmowałam, że to mocz, ale tak ja mówi post wyżej - to nie ma zapachu ani nie zostawia plam. brałam to na palce, wąchałam i nic. podobnie próbowałam wąchac swój mocz i on już ma bardzo silny zapach. tylko, że ja wtedy nie musze miec orgazmu, wystarczy, że jestem mocno podniecona. to niekomfortowa sytuacja, bo raz - trzeba wymieniac pościel (bardzo dużo tego jest), a dwa - jest to jednak bardziej wodniste niż śluzowate i sprzyja otarciom. co to niby jest, do cholery...

A w ogole to czytalam badania na ten temat, dosyc mizerne, stwierdzono m.in. ze tajemnicza substancja wydobywa sie co prawda z cewki moczowej, ale nie moze to byc mocz, poniewaz jest tam wieksza zawartosc fruktozy. Te badania przeprowadzono na 5 kobietach, z czego 3 przebadano na miejscu, 2 zas doniosly probki po uplywie kilku - kilkunastu godzin :D

magdaaaaa32 -> na necie to ja ostatnio sie dowiedzialam, ze niedlugo bedzie koniec swiata, nastapi wielka zaglada i wielkie bum :D I ze Yeti istnieje, potwor z Loch Ness rowniez. Podobno ostatnio widziano ich razem w Alpach szwacjarskich.

najlepsze badania, gdy pani raczy z pipki do buzi wytrysnąć. czuje się te frukta wtedy doskonale na języku. :p

a ja mialam pare razy wytrysk.choc ostatni byl bardzo skromny. mam go jak oj facet stymuluje moja lechtaczke + palcowanie... zacynam odczuwac przyjemnosc z czasem coraz wieksza pozniej az sie wije na lozku az nagle trach....orgazm wytrysk i nagle poczucie blogosci mmmmmmmm....tylko szkoda ze do orgazmu dochodze tylko przez stym.+palc. ;(

Gość ona 43
jest coś takiego, miałam to 2 x w życiu i to po 40, nawet mąż był zdziwiony

Ale JESTESCIE PEWNE ze to nie mocz? Pod wplywem podniecenia nastepuje szereg zmian fizjologicznych, moze nerki tez pracuja inaczej, wydzielaja wiecej wody? No bo jesli to nie mocz, skad bierze sie ten plyn i to w takiej ilosci, zeby zostawic plame na przescieradle? Ktos studiowal moze fizjologie? Ja mialam 1 rok, expertem wiec nie jestem

Gość odpowiedzi mnogie
"Wytrysku, tak samo jak orgazmu, kobieta może się nauczyć. Podstawą do dalszej nauki jest pełna akceptacja swojego ciała i seksualności. Badania wykazały, że niemal wszystkie kobiety wydzielają ejakulat, nawet kiedy nie są tego świadome. Gruczoły okołocewkowe wytwarzają izoenzym sterczowy – fosfotazę kwaśną (PAP) i glukozę. Substancje te występują w ejakulacie w stężeniu wielokrotnie wyższym niż w moczu. Bezbarwny, bezwonny ejakulat jest zazwyczaj wydalany przez cewkę moczową podczas skurczów mięśni w trakcie orgazmu. Ilość produkowanego płynu to cecha osobnicza. U niektórych kobiet wytrysk może składać się niemal wyłącznie z ejakulatu, u innych z moczu i ejakulatu lub tylko z samego moczu (pamiętajcie, że podczas orgazmu „normalne” oddanie moczu jest niemożliwe). Czasami ejakulat nie jest wytryskiwany, tylko wydzielany – wtedy miesza się ze śluzem i pozostaje niezauważony." według Durex.pl

Gość nonareszcie wszystko jasne
potwierdzam. :classic_cool:

Gość dzięki za fachową
odpowiedź

mnie też to nie przekonuje a to dlatego ze organizm jest tak skonstruowany żeby wszystko co sie wydziela czy wydala było potrzebne do prawidłowego funkcjonowania ustroju. Kobiecy ejakulat jak niektórzy mądrze nazywają do czego ma służyć? Chyba do wypłukiwania spermy żeby kobieta nie zaszła w ciąże :) Przecież to nielogiczne Fizjologia człowieka opiera się na logice a nie na szokowaniu partnera wytryskami kobiecymi.Natomiast to że niektóre kobiety odczuwają mokro i filmy pokazują wytrysk to spowodowane jest tym że podczas orgazmu następuje skurcz mięśni brzucha , skurcz pochwy ,wejścia do pochwy czy rytmiczny skurcz macicy .Przy wejściu do pochwy znajdują się gruczoły Bartoliniego produkujące śluz służący do nawilżenia penisa a przy skurczach orgazmicznych następuje wyciskanie na zewnątrz. We wnątrz macicy też znajduje się śluz który zostaje wyciskany i wytwarza się podciśnienie powodujące zasysanie spermy do jej wnętrza żeby ułatwić zapłodnienie. Kobiet mające słabe \"zamki\" też w tym czasie mogą posikiwać.(długość cewki moczowej u kobiety to tylko 1,5 - 3 cm)