Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaMaAdAsIa

prosze o rade,moj synek ma coraz wiekszy katar od 3tyg,lek nie widza problemu

Polecane posty

Gość MaMaAdAsIa

Co zrobic? Bylam juz u 3 roznych pediatrow i kazdy z nich mowi co innego ale zaden nie pomogl, moj synek 9tyg ma katarek od prawie 3 tyg, coraz wiecej mu leci z noska i w nocy juz sie dusi od kilku dni, bylam z nim 4 razy u 3 lek i niby jest ok, osluchuja go i niby nic nie slychac ale dziecko sie dusi w nocy :( ukladam go wysoko, oczyszczam mu nosek, psikam ta woda morska i nic :( a oni twierdza ze trzeba przeczekac. Mial ktos taki problem? prosze doradzcie :(

witam Nie miałam taiego problemu ale moze ten katarek ma podłoze alergiczne, a moze mały ma reflus i ulewa mu sie w nocy do noska tez sie tak czasem zdarza, pozdrawiam

Gość policzki czerwone
mój też tak miał. myslałam , że to katar. pediatra po osłuchaniu stwierdział, że to nie katara a śluz. małe dzieci mają małe "otworki" i wydzielina cięzko spływa dodatkow gdy jest sucho np w bloku, mało sie wychodzi na spacer. zalecił psikanie marimarem i częste sacery. jak ręką odjął...nic nie ma

Gość to może kup mu Olbas
to takie kropelki, możesz nimi skropić bluzeczkę dziecka albo poduszkę i działa na zasadzie inchalacji. Mojemu dziecku to pomaga

może ma alergie np. na białka mleka krowiego poza tym jeśli kataj jest tylko wodnisty a dzidziuś jest jeszcze malutki i przeciez nie umie normalnie wydmuchać noska to samo wylatuje bo się tak oczyszcza

moze to katar alergiczny , jeśli wygląda jak woda spróbuj z Fenistilem w kropelkach . Chociaż na własną rekę nie proponuje podawać ...

no widzisz, moja siostrzenica miała to samo. Katar kilka tygodni, a leczenie można powiedzieć byle jakie... ściąganie kataru i sól fizjologiczna. W rezultacie przestała pić i jeść bo tak jej ten katar przeszkadzał. Pod koniec zeszłego roku wylądowała w szpitalu z odwodnieniem. Jako tako wyleczyli ten katar. Niestety miesiąc temu wrócił, tym razem zakończyło się to obustronnym zapaleniem ucha. Bój okropny, dziecko strasznie cierpiało. Kataru nie można lekceważyć, pisze o tym nawet w każdym piśmie dla matek. Dziwi mnie, że pediatrzy tak lekko to traktują. Oczywiście nie każdy katar kończy się zapaleniem ucha czy odwodnieniem, ale jak to trwa już trzy tygodnie to ja bym nie ryzykowała.

Sprobuj kupic preparat do pocieli alergstoff. Kosztuj 46 zl. Pryskasz nim posciel raz na pol roku. U mnie bylo podobnie teraz ustalo. Pozatym oczyszczaj dzeicku kilka razy dziennie nosek najlepiej wodą morska i urządzeniem nosefrida.