Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andziaa25

Proszę was o poradę

Polecane posty

Gość Andziaa25

Niewiem co się dzieje może to normalne a może coś jest nie tak zawsze ważyłam 50 kg, nagle zaczęłam wydaje mi się zbyt szybko przybierać na wadze . Obecnie waże 63 kg. Mama mówi może jestes w ciąży , że zdarza się że kobieta przez jakiś czas nie odczuwa żadnych dolegliwości nawet do trzech miesięcy może być okres. Fakt głównie zaokrąglony mam brzuch i większe piersi, ale nie raczej to nie ciąża. Druga sprawa może to tarczyca albo jakaś inna wstrętna choroba. Sama już niewiem , wiem powinnam wybrać się do lekarza tylko do jakiego najpierw do gina, czy innego? Co się ze mną dzieje a jeśl to tarczyca czy coś innego czy będe mogła starać się z mężem o dziecko planowaliśmy od wakacji to nasze marzenie. prosze niech ktoś porozmawia ze mną

Gość na poczatek idź do rodzinnego
będzie szybciej. Zrób badanie na tarczyce-tsh, cukier, morfologie itd. No i test ciązowy

Gość Andziaa25
ostatnio robilam test w grudniu wyszedł negatywny

a jak to jesli się okaże , że to tarczyca czy będę mogła starać się o dziecko

Gość na poczatek idź do rodzinnego
Obecnie jest marzec więc chyba wypadałoby zrobić jednak ten test skoro przytyłas tak? Jak zrobisz badania tarczycy to wtedy sie okaże wszystko, zależy co ci jest i na jakim poziomie że tak powiem.

jeżeli okazałoby się że to wszystko dlatego,że jestem w ciąży to byłabym w 7 niebie. Zrobie test, ale wątpie chociażby dlatego, że mam normalne miesiączki. Już sama niewiem przypuszczam jednak, że to tarczyca niestety

boje się strasznie a może to jakaś choroba związana z brzuchem, niewiem może popadam w paranoje ale jak mocno się schylę odczuwam ból

mam pytanie zamierzam w pierwszej kolejności upewnić się, że to nie ciąża a mianowicie zrobić test. Z tym że zastanawiam się czy mogę zrobić po południu . wiem, że powinno sie robić rano ale jak jestem w którymś miesiacu już to pora dnia nie ma znaczenia?

Gość zrób test kiedy chceswz jeśli
przytyłaś będąc w ciąży to test wykarze, w końcu byłby to już 3 miesiąc. jeśli to tarczyca, to trzeba ją wyleczyć i tyle. nie przekreśla to Twoich szans na macierzyństwo. Najpierw idz do lekarza rodzinnego.

a były by szok dla mnie jeśli to ciąża wszystkim w koło powtarzam , że to napewno nie ciąża, jestem w pracy bardzo nie mogę wyjść ale kumpela jest na mieście i ma mi kupić i przynieść test.Chociaż nadal wątpie, że to ciąża. Do lekarza pierwszego kontaktu zapisałam się na przyszły tydzień bo chciałam iść do swojego. Poprosze o wszystkie możliwe badania, chyba , że dziś wyjdzie test pozytywny do odrazu do gina

jeśli okazałoby się, że to ciąża z jednej strony byłabym w siódmym niebie, ale z drugiej przerażona jeśli to np trzeci miesiąc a ja nie wiedziałam i brałam leki przeciwbólowe, nie dbałam jakoś specjalnie o siebie, dobrze chodziaż że nie pale i nie pije alkoholu.

a niech ktos mi powie o co chodzi z tą linią w dole brzucha podobno jest jakaś w czasie ciąży

wątpię ze to ciąża bo mimo wszystko jakies objawy by były, bój piersi, senność, ja zaczęłam kiedyś tyć bo nabawiłam sie PCO

Gość szkoda mi twojego
przyszłego dziecka...:o po co sie o nie statasz skoro podstaw nie znasz??

wiesz co wiem dużo na temat ciąży i jej objawów ale jeśli chodzi o tą linię to miałam pewne wątplwości.

Witam ponownie. A więc tak w ciąży nie jestem (niestety) a moje tycie jak ocenił lekarz nie jest związane z żadną chorobą. Poprostu tak mam. Co do moich podjerzeń tarczycy też ją wykluczył.

Gość to po co żresz tyle