Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co może pomóc

Zakażenie drog moczowych

Polecane posty

Gość co może pomóc

No niestety po raz pierwszy w życiu dopadło mnie to paskudztwo i nie bardzo wiem jak sobie pomóc. Piecze mnie pod koniec sikania i wtedy czuje jakbym nie mogła do końca się wysikac. Co w takim przypadku może pomóc? Pic duzo płynów? Co jeszcze.

Gość aha i ach
jakiś urosept i inne takie z apteki plus no spa. Żurawiny jedz duzo. Ale pewno nie obejdzie się bez lekarza jednak.

Gość co może pomóc
No spa nie jest mi potrzebna, bo mnie nic nie boli, poza koncowym etapem sikania. Uroseptu nie mogę-jestem uczulona na rumianek:/ A preparatty z żurawina pomoga? Wydawało mi się że one bardziej zapobiegaja niz leczą. Jak będzie z lekarzem zobaczymy, póki co jestem w innym miescie bo studiuje i wracac do domu specjalnie do lekarza mi się nie uśmiecha bo mam zajęcia:/ No i na razie wolałabym się obyc bez antybiotyków.

Gość truskawczak
witam, u mnie ten problem powtarza sie dosyc ciezko czesem az łzy mi lecą podczas sikania. Niestety nie pociesze cie bo nie ma na to super lekarstwa które zagwarantuje ze problem nie powróci, ja byłam z tym u lekarza w moczy nic nie zostało wyryte, żadnych bakterii...pomimo to problem powraca. Na pewno ważna jest higiena, czeste podmywanie sie, zwłaszcza po stosunku seksualnym.

Gość Aśka Maria
Hej - a może lekko się w zimie ubierasz ? pewnie nie używasz w mrozy CIEPŁYCH MAJTEK !!! ???

Gość truskawczak
A jesli chodzi o leki to mnie pomogł Furaginum, mozna je brac takze profilaktycznie, a kiedy juz boli to 2-3 tabl dziennie, ten lek wypisze Ci nawet zwykły internista.

Gość aha i ach
To jeszcze nasiadówki, tylko do gorącej wody dodaj jakiegoś ziela odkazajacego. A żurawinę kupuj i jedz profilaktycznie cały czas, ona nie dopuszcza do rozwoju bakterii. Normalną suszoną.

Gość co może pomóc
na razie nie mam jak iść do lekarza. jestem 100 km od miejsca zamieszkania i bez możlwiości powrotu-zajęcia mam:/ Co do ubierania się ciepłego to mnie akurat to nie dotyczy ;) Zawsze mam pod bluzka podkoszulek włożony w spodnie, aby chronić nerki i chodze w dlugim płaszczu.

Gość Aśka Maria
A majty ??

Gość co może pomóc
a majty mam typowe bawełniane figi :p

Gość Aśka Maria
a może Twój partner Cię zakaża przez stosunki bez gumki ??

Gość Aśka Maria
robilaś posiew moczu ?

Gość co może pomóc
Oj przestan już, gumek akurat uzywamy, zresztą już mówiłam to moja pierwsza taka infekcja, więc jakie zakażanie?

Gość truskawczak
Ale co to za problem? nie wierze ze w mejscu gdzie studiujesz nie ma zadnego lekarza ani przychodni....kto powiedział ze musiasz isc w swoim rodzinnym mieście. Na pewno masz jakąs przychodnie studencka lub jakiegos lekarza np przy akademikach Twojej uczelni...dziewczyno więcej zaradności...

Gość do truskawczak
zrób wymaz z cewki moczowej na chlamydię trachomatis. To bakteria, której nie pokazuje posiew. Ja miałam problemy z pęcherzem przez 3 lata, czysto w posiewie, a problem jest. aż trafiłam do lekarki, która wysłała mnie na wymaz i wyszło, że była chlamydia. Paskudna bakteria, ale juz sie wyleczyłam i mam naprawdę święty spokój. Wcześniej zapalenie pęcherza miałam przynajmniej 1 w miesiącu, nieraz trwało 2 tygodnie.

Gość do co może pomóc
no-spa pomaga na skurcze, ma w tym przypadku takie zastosowanie, a nie przeciwbólowe. Trzeba dużo pić, nie wolno trzymać długo mocz, bo sie nadkaża.

Gość co może pomóc
Żeby iść do przychodni lekarskiej studenckiej muszę złożyć deklaracje że wybieram tam lekarza, a tym samym rezygnując z mojego lekarza rodzinnego. Nie uśmiecha mi się to stanowczo bo lekarza tam gdzie mieszkam mam bardzo dobrego i regularnie daje mi skierowania na badania, a nie przepisze się do pierwszego lepszego lekarza tutaj, jeszcze w przychodni studenckiej gdzie generalnie to co dają to zwolnienia lekarskie.... Nie umieram z bólu, teraz gdzie siedze przed komputerem to nie boli mnie zupełnie ni, infekcje mam po raz pierwszy w życiu i to de facto dopiero drugi dzień. To co mi lekarz może dac to antybiotyk, a jego na razie nie chce brać, bo wpadne z deszczu pod rynne i zamiast zakażenia dróg moczowych będę miała przez nastepne miesiace grzybice:/ lub powie to co Wy mi możecie napisać, co brac zamiast antybiotyku i doda, że jak nie przejdzie to prosze przyjśc po antybiotyk... Więc wole zapytać was, wypróbowac i gdy problem będzie nadal lub się pogorszy to pojade do domu do lekarza.

Gość co może pomóc
żadnych innych pomysłów? Preparatów ktore komus pomogły?

Gość Nasiadówka w wywarze
z KORY DĘBU. Posiedzieć w misce z wywarem - wygrzać co trzeba i po problemie.

Gość góraaaaaaaaaaaaaa

Gość pani_ania
Mnie pomaga Urosept (bez recepty) i jedzenie żurawiny suszonej. Trzeba też dużo pić, żeby wypłukiwać bakterie. A na stopy wdziej ze 2 pary ciepłych skarpet. I powodzenia! :)

Gość pani_ania
Oooo, teraz zobaczyłam, że masz alergię. Popatrz, ja też jestem uczulona na rumianek (brdzo! aż do głębokich, sączących ran i obrzęków) a jednak Urosept łykam i nic mi się po nim nie dzieje.

Gość pani_ania
Kiedyś nie było Uroseptu i pani sprzedała mi tabletki z NAWŁOCI. Przejdź się do apteki, tam fachowo doradzą Ci. :)

Gość yarekP1
nie ma co lekceważyć takich objawów jak zakażenie dróg moczowych... w tych sprawach się mogę wypowiedzieć, bo dawno temu się nabawiłem kamicy nerkowej, która na szczęście została wyleczona jednak od tamtej pory stosuję suplement diety Nefrostone by temu zapobiec wiec jesli macie klopoty podobne do moich to Nefrostone znacznie pomoże!